blekit Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 34 minutes ago, 4inHand said: ... chodzi o to, że nie było przymiarek jak w MTMie, ale całość jest robiona ręcznie jak w bespoke. Chyba się zgubiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 10 minut temu, blekit napisał: Chyba się zgubiłem Po chwili idzie zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 @4inHand pokaż Tauntony w JBMDNS, będą trzecie tego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 @4inHand chodziło mi o to czy nie było przymiarek bo miałeś już opracowany szablon, czy to jest jakiś inny proces? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Teraz, blekit napisał: @4inHand chodziło mi o to czy nie było przymiarek bo miałeś już opracowany szablon, czy to jest jakiś inny proces? Nie, nie było przymiarek bo to MTM, ale faktycznie było trochę łatwiej bo miałem już wcześniej uszyty jeden garnitur i dwie marynarki w tej samej szwalni więc mogłem ten szablon optymalizować prosząc o korekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 3 godziny temu, blekit napisał: Chyba się zgubiłem Biorac pod uwage, ze istota bespoke sa przymiarki to to zdanie jest conajmniej zadziwiajace ok ok chodzilo o reczne wykonanie/wykonczenie. A w jakim stopniu to juz pytanie ponizej 3 godziny temu, 4inHand napisał: To mój drugi garnitur MTM, ale pierwszy z wykończeniem "sartorial". Uogólniając chodzi o to, że nie było przymiarek jak w MTMie, ale całość jest robiona ręcznie jak w bespoke. Czyli plotno na przodzie, klapach i kolnierzu jest recznie pikowane, rekawy recznie wszywane itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Dnia 5.11.2016 o 18:06, Beny23 napisał: Trochę odgrzebuję, ale... Zakładam, że kolega Beny wydał niemałą sumkę na ten garnitur bespoke, ale uważam, że wyszedł tu koszmarek. Powtórzę za kolegami, ze marynarka wygląda na kusą - początkowo myślałem, że to kwestia zdjęcia nr 1 i tego, że wydaje się być robione od dołu, ale jak popatrzymy dłużej na drugie zdjęcie to też zacznie nas to razić. Mnie jeszcze drażni to jak marynarka uklada/opina na kamizelce/brzuchu kolegi (nie śmiem oceniać stanu kondycji fizycznej), ale jak na bespoke to uważam, że coś poszło nie tak. Ostatnio rzecz, która średnio mi pasuje to kołnierzyk - może to moje odczucia, ale uważam, że kiepsko pasuje do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 18 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Dziś odbiór / nowy Scabal Foty z ręki 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferry Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 44 minuty temu, JD! napisał: Trochę odgrzebuję, ale... Zakładam, że kolega Beny wydał niemałą sumkę na ten garnitur bespoke, ale uważam, że wyszedł tu koszmarek. Powtórzę za kolegami, ze marynarka wygląda na kusą - początkowo myślałem, że to kwestia zdjęcia nr 1 i tego, że wydaje się być robione od dołu, ale jak popatrzymy dłużej na drugie zdjęcie to też zacznie nas to razić. Mnie jeszcze drażni to jak marynarka uklada/opina na kamizelce/brzuchu kolegi (nie śmiem oceniać stanu kondycji fizycznej), ale jak na bespoke to uważam, że coś poszło nie tak. Ostatnio rzecz, która średnio mi pasuje to kołnierzyk - może to moje odczucia, ale uważam, że kiepsko pasuje do całości. Ja osobiście nie wierzę, że to jest bespoke - chyba, że szyty dla innej osoby @poszetka te małe rozcięcie po boku spodni to zakładka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 57 minut temu, Ferry napisał: Ja osobiście nie wierzę, że to jest bespoke - chyba, że szyty dla innej osoby @poszetka te małe rozcięcie po boku spodni to zakładka? Bardziej ozdobny element niz funkcjonalny. Ponizej cos podobnego. Nie mam jeszcze zdj skonczonych spodni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 19 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Dzisiaj - Warszawa pod krawatem To co mi wystaje z kieszonki kamizelki to plakietka jurora w konkursie na najlepiej ubranego uczestnika wydarzenia. Wspomagał mnie w tym wyborze Karol Rzeszutko oraz Michał Karlak z firmy Dignito. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Skąd wiemy, że tego nie robi? Może się nie rozminął. Miałem na myśli karierę w szeroko pojętym designie. A z tego, co pamiętam,@Aron wspominał kiedyś, że działa w IT. Farby Magnat ani jej kampanii reklamowej nie znam i chyba nie chcę poznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dziaku Napisano 19 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Dzisiaj mocne kolory 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 @Styleman, ten pasek mocno widoczny pod kamizelką psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 Dzisiaj w konsulacie na koncercie jazzowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 9 godzin temu, Miro napisał: @Styleman, ten pasek mocno widoczny pod kamizelką psuje efekt. Pasek jest nie tylko do podtrzymywania spodni na pewnej wysokości,jest tez elementem składającym się na całość naszego ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 10 godzin temu, Miro napisał: @Styleman, ten pasek mocno widoczny pod kamizelką psuje efekt. Moim zdaniem jest całkiem ok. "Pas guzikowy" kamizelki jednorzędowej powinien kończyć się na wysokości "pasa spodni". Pasek ma delikantną klamrę i nie razi. Może pół do centymetra dłuższa kamizelka byłaby perfect. Uogólniając, tak jak dla marynarek i spodni istnieją pewne umowne standardy dotyczące dopasowania, tak i takie umowne standardy istnieją dla kamizelek. Poniżej zamieszczam link do "przewodnika": https://www.lifestylebyps.com/blogs/mens-fashion-blog/15563893-how-to-wear-mens-vests-infographic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 6 godzin temu, Egonax napisał: Moim zdaniem jest całkiem ok. "Pas guzikowy" kamizelki jednorzędowej powinien kończyć się na wysokości "pasa spodni". Pasek ma delikantną klamrę i nie razi. Może pół do centymetra dłuższa kamizelka byłaby perfect. Uogólniając, tak jak dla marynarek i spodni istnieją pewne umowne standardy dotyczące dopasowania, tak i takie umowne standardy istnieją dla kamizelek. Poniżej zamieszczam link do "przewodnika": https://www.lifestylebyps.com/blogs/mens-fashion-blog/15563893-how-to-wear-mens-vests-infographic Szkoda tylko, że brakuje podstawowej zasady: z kamizelką najlepiej wypadają szelki, a nie pasek. Zwłaszcza przy eleganckich garniturowych kreacjach. Czy przypadek Stylemana to bardziej styl formalny (rekomendowany bez paska) czy nie, to oczywiście kwestia opinii. EDIT: Poza tym ten przewodnik nie ma racji - wcale nie musimy zostawiać zawsze odpiętego ostatniego guzika. Wszystko zależy od kroju kamizelki tj. gdzie ten guzik się znajduje. Np. w kamizelkach typu "U" smokingowych zdecydowanie poleca się zapięcie wszystkich guzików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 20 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 Wieczorem wielokrotnie wypróbowany zestaw na koncert w klimacie klubowym jako moderator. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 21 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Dzisiaj. * garnitur Suitsupply Havana * koszula CT * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * Yanko 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 17 godzin temu, Lebowski32 napisał: Szkoda tylko, że brakuje podstawowej zasady: z kamizelką najlepiej wypadają szelki, a nie pasek. Zwłaszcza przy eleganckich garniturowych kreacjach. Czy przypadek Stylemana to bardziej styl formalny (rekomendowany bez paska) czy nie, to oczywiście kwestia opinii. EDIT: Poza tym ten przewodnik nie ma racji - wcale nie musimy zostawiać zawsze odpiętego ostatniego guzika. Wszystko zależy od kroju kamizelki tj. gdzie ten guzik się znajduje. Np. w kamizelkach typu "U" smokingowych zdecydowanie poleca się zapięcie wszystkich guzików. Ja powiem tak, przewodniki swoją drogą - są różne, lepsze i gorsze - ale mnie wspominana tutaj kreacja Kolegi @Styleman bardziej by się podobała bez tej klamry od paska - bo ta klamra w połączeniu z ostrymi zakończeniami kamizelki za bardzo przykuwa wzrok i zaburza harmonię eleganckiej i wyważonej w gruncie rzeczy całości. To oczywiście całkowicie subiektywny filtr mojego spojrzenia. Bo ogólnie stylizacja mi się podoba. Niestety sam czasem tak noszę pasek do kamizelki, bo spodni na szelki jeszcze się nie dorobiłem @Lebowski32, trafna uwaga na temat guzików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 @Blekit, już wczoraj się zastanawiałem, do czego założysz ten (raczej niełatwy) nowy krawat wełniany (bo w innym wątku wyczytałem, ze go kupujesz). No i proszę, znowu dobra koordynacja kolorystyczna Tylko poszetka troszkę za jasna wg mnie, ale sam nie wiem... W każdym razie za jakiś czas będziesz mógł wydać podręcznik na temat dobierania kolorów dla zaawansowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Miro, ja pasek do kamizelki trawię w zestawach każualowych. Przy garniturach mi przeszkadza, ma charakter sportowy i przypomina sportowy zegarek. Spodni na szelki przecież nie trzeba się dorabiać, wystarczy wszyć guziki do tych, które już mamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 @Lebowski32, w każualowych też trawię, ale - jak wynika z mich wcześniejszych wypowiedzi - mógłby być lżej strawny Z wszyciem guzików racja, ale szelki obok szlufek... znowu dyskusyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 31 minut temu, Miro napisał: ...ale szelki obok szlufek... znowu dyskusyjne... Ja bym tu nawet nie dyskutował - spodnie dostosowane do szelek wyróżniają się nie tylko guzikami, ale i krojem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi