blekit Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 @Aron krawat to chyba mix lnu z bawełną, ale nie jestem na 100% pewien. Spodnie to olive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 @pirat - mógłbyś sprecyzować? Oczywiście. Patrząc całościowo to jest kilka elementów, które, w moim odczuciu, nie grają: kolor chusteczki pięknie gra z oliwkowymi spodniami ale nie pasuje do góry, oliwkowe spodnie są trudnym elementem garderoby (mam takie i są to moje najdroższe spodnie tak rzadko je noszę) i też mi nie pasuja do góry, krawat z koszulą podoba mi się ale w zestawieniu z kamizelką już mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 @pirat ok, rozumiem o co Ci chodzi. Co do kamizelki, to w pełni się zgadzam - ogólnie mam problemy z komponowaniem zestawów z kamizelkami niebędącymi częścią garnituru i w tym przypadku też to do końca nie gra. Powoli skłaniam się do traktowania ich jako elementów stricte casualowych i noszenia ich bez krawata, samodzielnie albo z nieformalnymi marynarkami. Poszetka też jest chyba zbyt kontrastowa względem marynarki (głównie ze względu na materiał i teksturę). Chciałem coś tonalnego i nawiązującego do krawata, ale nie do końca zagrało. Natomiast jeżeli chodzi o oliwkowe spodnie, to akurat dla mnie ten kolor jest bardzo uniwersalny. Pasuje do granatu i wszystkich odcieni ziemi (takich jak np. ten beż) i myślę, że w tym sezonie te spodnie będą jednymi z częściej przeze mnie noszonych. Z tym że muszę zaznaczyć, że w ostatnim czasie zaobserwowałem u siebie rosnącą słabość do tej palety barw, co z pewnością wpływa na mój osąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Błękit, głosuję za tym krawatem do Twojej stylizacji https://www.instagram.com/p/_i5yAljwCL/ (lub innym zielonym; i poszetka jakaś inna). Nie ukrywam, że bardzo chętnie bym zobaczył alternatywną konfigurację, jestem ciekaw jak wyjdzie, bo kierunek mi się bardzo podoba. Obecny krawat kojarzy mi się bardziej z latem (niż wiosną) i beżowym lnianym garniturem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 2 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Uważam,że gdybyś założył białą koszulę i ciemniejszy krawat znacznie lepiej wyglądałoby to w połączeniu z marynarką w kolorze,, popielu".Kamizelka rzeczywiście jest tu nie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 2 Maj 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Szantung + Len 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Koszula, krawat, marynara dla mnie bomba! Niestety, chusteczka jest jak kwiatek do korzucha... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 2 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Do korzucha to chyba kfiatek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Jaka wtopa... ... ale poszetka i tak jest nie z tej bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Dzisiaj. * marynarka i spodnie SS * koszula CT * krawat i poszetka od Poszetki * zegarek Seiko * trzewiki Yanko Zastanawiałem się nad połączeniem tego krawata i koszuli - czy Waszym zdaniem kolory się nie gryzą? I czy różnica w odcieniu i fakturze materiału między krawatem a poszetką jest wystarczająca żeby nie wyglądały jak z zestawu? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 @blekit, skoro nie ma chętnych to może ja Koszula się nie gryzie z resztą. Jestem w stanie sobie wyobrazić łatwiejszy zestaw ale rozumiem, że nie o to chodziło. Co do chusteczki to na moim telefonie różni się ona wystarczająco. Podoba mi się krawat, dobrze spaja elementy zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pusty Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Cześć. To mój pierwszy wpis na forum. Znajomy zachęcił mnie, żebym zamieścił któryś z moich zestawów. Praca wymaga ode mnie garnituru, ale lubię urozmaicać wizerunek. Co powiecie na dzisiejszy zestaw? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pusty Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Cześć. To mój pierwszy wpis na forum. Garnitur jest moją codziennością, ale lubię wprowadzać urozmaicenia. Co sądzicie o dzisiejszym zestawie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Ładny zegarek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pusty Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Ładny zegarek.Dziękuję. Pamiątka po dziadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Co sądzicie o dzisiejszym zestawie? A tak z ciekawości: co sam o nim sądzisz, jeżeli porównasz go np. z zestawami z tego wątku z ostatnich 5-10 podstron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pusty Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 A tak z ciekawości: co sam o nim sądzisz, jeżeli porównasz go np. z zestawami z tego wątku z ostatnich 5-10 podstron?Abstrahując od poziomu wykonanych zdjęć, nie czuję się odpowiednio wyedukowany. Poruszam się intuicyjnie. Podstawą jest popielaty garnitur z widocznym prążkiem i biała koszula o widocznej strukturze fil-a-fil z mankietem na spinki. Brązowy pasek, złoty zegarek na brązowym pasku i brązowe buty. Lekkości miał nadać jedwabny krawat w zielono-białą kratę z lekko fioletowymi kwiatkami, do koloru którego nawiązuje poszetka. Skarpety łączą kolorystykę krawata i poszetki zamykając całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Według mnie na tyle, na ile można ocenić po zdjęciach zrobionych pod dziwnym kątem i dosyć wyblakłych, pewnie niezbyt dobrze oddających kolory: - buty sporo za jasne do garnituru, dodatkowo wydają się być mało klasyczne i niepotrzebnie udziwnione - krawat jak dla mnie też ma za dużo wszystkiego - kratki, kwiatki... - za jasne skarpetki - poszetka kolorystycznie do niczego nie pasuje - marynarka wydaje się mieć bardzo mocno wypełnione ramiona, z tej perspektywy ciężko ocenić ale czy nie tworzy się przez to "efekt robocopa"? + ładny zegarek Podsumowując: fajnie, że starasz się urozmaicać, ale tym razem wyszło zdecydowanie za dużo "urozmaiceń", na dodatek dobranych w kolorach zupełnie nie pasujących do ciemnoszarego garnituru i białej koszuli. Oczywiście to jest tylko moja opinia, nie musisz się z nią zgadzać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pusty Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Według mnie na tyle, na ile można ocenić po zdjęciach zrobionych pod dziwnym kątem i dosyć wyblakłych, pewnie niezbyt dobrze oddających kolory: - buty sporo za jasne do garnituru, dodatkowo wydają się być mało klasyczne i niepotrzebnie udziwnione - krawat jak dla mnie też ma za dużo wszystkiego - kratki, kwiatki... - za jasne skarpetki - poszetka kolorystycznie do niczego nie pasuje - marynarka wydaje się mieć bardzo mocno wypełnione ramiona, z tej perspektywy ciężko ocenić ale czy nie tworzy się przez to "efekt robocopa"? + ładny zegarek Podsumowując: fajnie, że starasz się urozmaicać, ale tym razem wyszło zdecydowanie za dużo "urozmaiceń", na dodatek dobranych w kolorach zupełnie nie pasujących do ciemnoszarego garnituru i białej koszuli. Oczywiście to jest tylko moja opinia, nie musisz się z nią zgadzać. Ciekaw jestem opinii jak jest odbierany mój strój, stąd zdjęcia na forum. Nie ma tutaj rozmazgajonych dziewczynek tylko faceci, którzy doradzają sobie jak dobrze wyglądać, dlatego kaźda uwaga jest dla mnie cenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Co sądzicie o dzisiejszym zestawie? Zestaw nie byłby zły, gdyby nie ten garnitur - prawdziwa klejona zbroja. Dobrze, że wpadłeś. Poczytaj i wklejaj kolejne zdjęcia. Polecam wątek o SuitSupply. Na początek musisz zapomnieć o lokalnych płatnerzach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Do powyższych wypowiedzi dodam jeszcze, że poliestrowa poszetka wygląda jak poliestrowa (trudne do ukrycia), a zabawa z zabawnymi skarpetkami to taniec na cienkiej linie nad przepaścią groteski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Może trochę o kolorach. Krawat według mnie może być, ale poszetkę dobrałbym taką, która ma więcej zieleni. Rozumiem, że poszetka nawiązuje do kwiatków na krawacie, ale chyba jest zbyt ostra. Jeżeli chodzi o dopasowanie kolorystyczne butów do garnituru, to sam ostatnio noszę jasne buty do ciemnego garnituru ( https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dzi%C5%9B-na-sobie/page-693#entry213011), więc to mi nie przeszkadza. Konstrukcji marynarki, czy składu tkaniny ze zdjęć nie umiem rozpoznać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Dla mnie za duzo się dzieje - kolorki, mazanki, wzorki, zbyt jasne buty. Do tego nie lubie jasnozielonego (trupio w nim wygladam ), a taki pistacjowy to już w ogole mnie odrzuca. Podsumowujac: planowales, zeby było niebanalnie, a wg mnie wyszlo pstrokato i siakos tak jarmarcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Co to za marynarka? Ładnie wygląda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Dobrze, że nie było na niej składania poszetki Haha , ponoć za duże robią . BTW nie wyszedłbym z czymś takim do ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi