R50 Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Przyjacielu Beny23, z takich ogólnych uwag do Twoich fitów: - spal ten krawat oraz inne, połyskliwe, wielokolorowe krawaty w tandetne paisley, - przy takim wzroście musisz mieć krawaty dużo dłuższe i szersze, niż standard off-the-rack, - wąskie klapy zupełnie nie przystają do wzrostu i szerokich barów, zaburzają proporcje, - zaniechaj ostentacyjnego eksponowania poszetki, u większości osób powoduje to takie same odczucia, jak u G. Popovicha: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 A ja tam lubię oglądać "kreacje" kolegi @Benego23 - ma swój własny styl i "hamerykański" klimat. Co nie znaczy, że nie depcze czasami naszych europejskich wzorców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Przyjacielu Beny23, z takich ogólnych uwag do Twoich fitów: - spal ten krawat oraz inne, połyskliwe, wielokolorowe krawaty w tandetne paisley, - przy takim wzroście musisz mieć krawaty dużo dłuższe i szersze, niż standard off-the-rack, - wąskie klapy zupełnie nie przystają do wzrostu i szerokich barów, zaburzają proporcje, - zaniechaj ostentacyjnego eksponowania poszetki, u większości osób powoduje to takie same odczucia, jak u G. Popovicha: -Akurat ten krawat nie jest taki wąski ale zawiązałem go pojedynczym węzłem four-in-hand dlatego tak wąsko wyszedł. -Jest dłuższy niż standardowe krawaty więc uwaga nietrafiona. -Co do klap się zgadzam i w planie mam kilka marynarek z szerokimi klapami. -Skąd teza że paisley są tandetne? Może to kwestia gustu ale paisley jest w kanonie klasycznej mody męskiej i Twoje antypatie tego nie zmienią. -Eksponowanie poszetki to sprawa indywidualna i zależy od stosowanego foldu. Four-point wystaje z brustaszy dużo bardziej niż presidential fold. http://www.realmenrealstyle.com/pocket-square-infographic/ Z ikon stylu które obserwuję poszetka najczęściej wystaje więcej niż mniej i kieruję się tym a nie tym jak to mainstream ulicy odbierze. -Akurat Coach Pop ikoną stylu dla mnie nie jest więc jego reakcja mało mnie obchodzi. Zresztą nigdy nie lubiłem Spurs bo grają bez polotu i mechanicznie. Dziekuję za uwagi. Dzięki @Hargin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 @Beny23 mimo że jestem fanem Mavs, to taka opinia o grze Spursow (zwłaszcza w ostatnich latach) jest równie trafiona jak uwaga R50 o wzorach paisley A żeby nie było off-topic. * garnitur Lazio SS (jak dotąd najlepiej leżący na mnie krój jeżeli chodzi o marynarki) * koszula Osovski * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 ... to rtw? RTW Benvenuto. Ich marynarki pojawiają się od czasu do czasu w TKMaxxie. Bardzo miły flanelowy materiał oraz brak konstrukcji i podszewki dają niezły komfort noszenia. Dzisiaj w takim zestawie: buty Shoepassion spodnie Wanda Fok krawat wełniak z Massimo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 7 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Wymęczony, ale ulubiony garnitur z jesiennymi dodatkami. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Dzisiaj hipopotamy z niebieskim kolorem przewodnim 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Marynarka - Bytom Koszula - Lambert Spodnie - Próchnik Skarpetki - Marks & Spencer Buty - Gordon & Bros Teczka - Wittchen Oprawki - Tommy Hilfiger 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Ładnie wyszły na tym zdjęciu buty, nie sądziłem że G&B mogą tak dobrze wyglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Dzisiaj hipopotamy z niebieskim kolorem przewodnim Jak dla mnie świetny zestaw, co najwyżej brakuje łezki na krawacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Ładnie wyszły na tym zdjęciu buty, nie sądziłem że G&B mogą tak dobrze wyglądać Dzięki Co ciekawe to model Lorenzo (cena regularna 389 zł). Stosunek jakości do ceny jest bardzo przyzwoity. Fajna skóra, ale jednocześnie bardzo delikatna - łatwo o zarysowania - mimo tego polecam - w tej cenie, ciężko o coś nawet porównywalnego jakościowo, o designie nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 8 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Marynarka: Lantier Koszula: Christian Berg Krawat: Embassy of Elegance Poszetka: Embassy of Elegance Spodnie: Benevento Buty: Meermin 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Bardzo ładny węzeł, pewnie zasługa jakości EoE. Miałem więcej nie kupować krawatów z grenadyny, bo się łatwo zaciągają i jakoś rzadko mi pasują, ale chyba się skuszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_way Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Łezka pierwsza klasa, ogólnie zestaw dobrze skoordynowany, klasyczny bez zbędnego kombinowania. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Garnitur: Vistula Koszula: Próchnik (dość stara, ale chyba jedyna z tak długimi wyłogami klasycznego kołnierzyka) Krawat: Charles Tyrwhitt Poszetka: Poszetka.com Buty: Loake Cannon 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 U mnie również czekolada 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 8 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Dziś w końcu pogoda dojrzała do tego, aby zmusić mnie wskoczenie w pełną flanelę - SuSu Havana 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Szacuneczek !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 U mnie również czekolada ładny krawat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Dzisiaj hipopotamy z niebieskim kolorem przewodnim Krawat bardzo ładny - jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 @Breslauer - czy szerokość spodni to styl Twój czy tylko Pani Fok? Spodniom nie pomogło stracenie 11 kilogramów od momentu ich odbioru w marcu. Czekam aż mi się waga ustabilizuje i wtedy będę dopasowywał większość portek do aktualnych wymiarów : \ A dzisiaj tweed i wełniak bez wypełnienia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Dzisiaj na niebiesko. Krawaty żyją u mnie własnym życiem, ale się staram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Dzisiaj na niebiesko. Krawaty żyją u mnie własnym życiem, ale się staram. 20151008_163727.jpg Brzydki węzeł, ładna koszula i marynarka, a poszetka powinna być innego koloru niż krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Dzisiaj na niebiesko. Krawaty żyją u mnie własnym życiem, ale się staram. 20151008_163727.jpg uzupełniam:garnitur - Vistula koszula - Jacques Britt krawat - no name poszetka - coś z sieciówki Recman/Lavard Nad wiązaniem krawatów pracuję, wychodzi różnie, najczęściej słabo. Poszetka ma inny odcień niż krawat i jest w czarną kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi