Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjacielu Beny23, z takich ogólnych uwag do Twoich fitów:

- spal ten krawat oraz inne, połyskliwe, wielokolorowe krawaty w tandetne paisley,

- przy takim wzroście musisz mieć krawaty dużo dłuższe i szersze, niż standard off-the-rack,

- wąskie klapy zupełnie nie przystają do wzrostu i szerokich barów, zaburzają proporcje,

- zaniechaj ostentacyjnego eksponowania poszetki, u większości osób powoduje to takie same odczucia, jak u G. Popovicha:

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1

Przyjacielu Beny23, z takich ogólnych uwag do Twoich fitów:

- spal ten krawat oraz inne, połyskliwe, wielokolorowe krawaty w tandetne paisley,

- przy takim wzroście musisz mieć krawaty dużo dłuższe i szersze, niż standard off-the-rack,

- wąskie klapy zupełnie nie przystają do wzrostu i szerokich barów, zaburzają proporcje,

- zaniechaj ostentacyjnego eksponowania poszetki, u większości osób powoduje to takie same odczucia, jak u G. Popovicha:

-Akurat ten krawat nie jest taki wąski ale zawiązałem go pojedynczym węzłem four-in-hand dlatego tak wąsko wyszedł.

-Jest dłuższy niż standardowe krawaty więc uwaga nietrafiona.

-Co do klap się zgadzam i w planie mam kilka marynarek z szerokimi klapami.

-Skąd teza że paisley są tandetne? Może to kwestia gustu ale paisley jest w kanonie klasycznej mody męskiej i Twoje antypatie tego nie zmienią.

-Eksponowanie poszetki to sprawa indywidualna i zależy od stosowanego foldu. Four-point wystaje z brustaszy dużo bardziej niż presidential fold. http://www.realmenrealstyle.com/pocket-square-infographic/

Z ikon stylu które obserwuję poszetka najczęściej wystaje więcej niż mniej i kieruję się tym a nie tym jak to mainstream ulicy odbierze.

-Akurat Coach Pop ikoną stylu dla mnie nie jest więc jego reakcja mało mnie obchodzi. Zresztą nigdy nie lubiłem Spurs bo grają bez polotu i mechanicznie.

Dziekuję za uwagi.

Dzięki @Hargin

@Beny23 mimo że jestem fanem Mavs, to taka opinia o grze Spursow (zwłaszcza w ostatnich latach) jest równie trafiona jak uwaga R50 o wzorach paisley ;)

A żeby nie było off-topic.

* garnitur Lazio SS (jak dotąd najlepiej leżący na mnie krój jeżeli chodzi o marynarki)

* koszula Osovski

* krawat Embassy of Elegance

* poszetka od Poszetki

d676826042f7fa5624e503271a2a0fd9.jpg

• Oceniam pozytywnie 8

... to rtw?

RTW  Benvenuto.  Ich marynarki pojawiają się od czasu do czasu w TKMaxxie. Bardzo miły flanelowy materiał oraz brak konstrukcji i podszewki dają niezły komfort noszenia.

Dzisiaj w takim zestawie:

buty       Shoepassion

spodnie  Wanda Fok

krawat    wełniak z Massimo

post-480-0-53857900-1444205667_thumb.jpg

post-480-0-45707400-1444205671_thumb.jpg

post-480-0-31928300-1444205676_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 7

Ładnie wyszły na tym zdjęciu buty, nie sądziłem że G&B mogą tak dobrze wyglądać :)

Dzięki :) Co ciekawe to model Lorenzo (cena regularna 389 zł). Stosunek jakości do ceny jest bardzo przyzwoity. Fajna skóra, ale jednocześnie bardzo delikatna - łatwo o zarysowania - mimo tego polecam - w tej cenie, ciężko o coś nawet porównywalnego jakościowo, o designie nie wspominając. :)

@Breslauer - czy szerokość spodni to styl Twój czy tylko Pani Fok?

Spodniom nie pomogło stracenie 11 kilogramów od momentu ich odbioru w marcu. Czekam aż mi się waga ustabilizuje i wtedy będę dopasowywał większość portek do aktualnych wymiarów  : \

A dzisiaj tweed i wełniak bez wypełnienia.

post-480-0-06169300-1444308318_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 6

Dzisiaj na niebiesko. Krawaty żyją u mnie własnym życiem, ale się staram.

attachicon.gif20151008_163727.jpg

uzupełniam:

garnitur - Vistula

koszula - Jacques Britt

krawat - no name

poszetka - coś z sieciówki Recman/Lavard

Nad wiązaniem krawatów pracuję, wychodzi różnie, najczęściej słabo. Poszetka ma inny odcień niż krawat i jest w czarną kratkę.