KIERMAN Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2015 Dzisiaj jestem dosc zadowolony z wezla Przepraszam, czy ta koszula jest zapinana pod szyją na dwa guziki? Jakiej firmy ta koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2015 Pierwszy post w tym temacie i mam nadzieję, że będzie więcej powodów, aby coś tutaj od siebie dorzucić. Cały pierwszy tydzień matur wyglądał tak: Dziś ostatni egzamin z fizyki, więc trochę luźniej: Czy to nie jest marynarka Suitsupply ? Jeśli tak to jak Ci się nosi po czasie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skr Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2015 Czy to nie jest marynarka Suitsupply ? Jeśli tak to jak Ci się nosi po czasie Tak, marynarka Suitsupply Przetrwała próbę noszenia 4 dni pod rząd i nosi się świetnie. Zadowolony z zakupu jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.zedernholz Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2015 Tak, marynarka Suitsupply Czy można wiedzieć jaki to model? Byłoby świetnie móc zobaczyć ją na Tobie w całości. Jest szansa? Swoją drogą gratuluję (mam nadzieję, że wyników również). Gdyby choć garstka maturzystów nosiła się w ten sposób... Skr przywracasz wiarę w młode pokolenie. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skr Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Czy można wiedzieć jaki to model? Byłoby świetnie móc zobaczyć ją na Tobie w całości. Jest szansa? Swoją drogą gratuluję (mam nadzieję, że wyników również). Gdyby choć garstka maturzystów nosiła się w ten sposób... Skr przywracasz wiarę w młode pokolenie. Brawo! Dzięki za miłe słowa. Zdjęć całej sylwetki nie posiadam, ale na dniach postaram się coś pstryknąć. Model to Napoli Navy Plain jak się nie mylę, kupiony od Wallyego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Czy można wiedzieć jaki to model? Byłoby świetnie móc zobaczyć ją na Tobie w całości. Jest szansa? Swoją drogą gratuluję (mam nadzieję, że wyników również). Gdyby choć garstka maturzystów nosiła się w ten sposób... Skr przywracasz wiarę w młode pokolenie. Brawo! Jest to Neapoli Blue Plain, nie wiem czy dokładnie ten model jest jeszcze w sprzedaży, natomiast podobny tutaj: http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-faux-uni/P3761.html?start=7&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Classic-Napoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skr Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Dzięki za korektę. Patrząc jedynie na kolor w rzeczywistości i zdjęcia ze strony SS ciężko powiedzieć. Kolor jest trochę ciemniejszy w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Nie, jest zapinana na jeden guzik ale stojka jest wyzsza niz standardowa zarowno z przodu jak i z tylu kolnierzyka. To mtm od Luxire z recznym wykonaniem Przepraszam, czy ta koszula jest zapinana pod szyją na dwa guziki? Jakiej firmy ta koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Nie, jest zapinana na jeden guzik ale stojka jest wyzsza niz standardowa zarowno z przodu jak i z tylu kolnierzyka. To mtm od Luxire z recznym wykonaniem Ostatnio taką z wysoką stojką i cutaway przymierzałem, lecz zapinaną na dwa guziki i muszę przyznać, że to chyba ten wariant koszuli, który od dawna szukałem. Wygląda to wszystko (krawat+właśnie taki kołnierzyk+szyja) potężnie, pewnie i zdecydowanie, IYKWIM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Ostatnio taką z wysoką stojką i cutaway przymierzałem, lecz zapinaną na dwa guziki i muszę przyznać, że to chyba ten wariant koszuli, który od dawna szukałem. Wygląda to wszystko (krawat+właśnie taki kołnierzyk+szyja) potężnie, pewnie i zdecydowanie, IYKWIM. Stojka ma wymiary, z przodu przy guziku: 2.8575cm i z tylu 4.6cm. Dlugosc kolnierzyka (skrzydelek) to prawie 9cm (3.5 cala). Do dlugiej szyi sa idealne, a ciezko takie znalezc RTW. Btw co to jest IYKWIM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 *If You Know What I Mean BTW blueloafers wrzucałeś już recenzję koszuli z Camicerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Dzieki! Ten skrot jest naprawde uzywany? Nigdy go nie widzialem Jesli chodzi o Camicerie to czekalem na 2 przesylke ktora dotarla w zeszlym tygodniu. Dopiero bede sie zabieral za post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 A to z dzisiaj: koszula: Testoria krawat: Shibumi Berlin poszetka: Poszetka, len marynarka: Suitsupply Hudson kurtka: Aquascutum, pikowana flanela 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wally Napisano 15 Maj 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Dzisiejszy słoneczny dzień z Suitsupply 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 @wally Bardzo fajna stylizacja, mógłbyś konkretnie napisać co to za model SS i skąd krawat i koszula? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 @wally Bardzo fajna stylizacja, mógłbyś konkretnie napisać co to za model SS i skąd krawat i koszula? Z góry dziękuję. Śpieszę z pomocą Marynarka to: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?start=9&cgid=Jackets Bardzo sobie chwalę model Havana, co prawda wymaga u mnie skrócenia rękawów, ale filozofia marynarki, która nosi się niemal jak sweter jest mi bardzo bliska Koszula to Nils Sundstorm, 50% len/bawełna - dostępna w Van Grafie (ich marka własna). Krawat to wełniany knit kupiony w eleganckipan.pl - widzę, że jeszcze mają go w sprzedaży więc podaje link http://eleganckipan.com.pl/krawaty/299-bordowy-welniany-krawat-z-dzianiny-knit.html Na marginesie okulary to już ponoć niemodne Wayfarery (bo zbyt popularne ), natomiast mam je od 4 lat i nie przewiduję abym w nadchodzących latach kupił jakąś inną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Garnitur - Próchnik koszula - no name (SCH) Krawat - Marks&Spencer Poszetka - Lorens&Wiktor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Dzisiaj tak, kołnierzyk koszuli nie jest dobrze dopasowany. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Sernik, wg mnie krawat do zmiany i poszetka powinna być bardziej schowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 16.05.15 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Sernik, wg mnie krawat do zmiany i poszetka powinna być bardziej schowana. Dodałbym do tego szersze klapy i wyłogi kołnierza koszuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Dodałbym do tego szersze klapy i wyłogi kołnierza koszuli. Dzięki wielkie za uwagi, jaki krawat najlepiej by pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Dzięki wielkie za uwagi, jaki krawat najlepiej by pasował? Nie za ciasna trochę marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Nie za ciasna trochę marynarka?Marynarka raczej nie jest za ciasna, robienie zdjęcia tak wpłynęło na jej wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Dzięki wielkie za uwagi, jaki krawat najlepiej by pasował? Wzór do przyjęcia, ale zamiast "śledzia" jakiś szerszy krawat (pokazanie węższej końcówki w ten sposób nie nawiązuje do dobrych włoskich wzorców - jest zbyt oczywiste i nachalne). WoDzu słusznie zauważył, że klapy są zbyt wąskie, co przy Twojej sylwetce kieruje wrażenia artystyczne w kierunku "bal wiecznego maturzysty z wieczorówki" - inaczej mówiąc "dorosły facet = dorosły garnitur" Koszula - wspomniane wcześniej za małe patki kołnierzyka, a mankiety chowają się do rękawów marynarki. Mam też podobne wrażenie, że garnitur jest zbyt dopasowany w talii (mimo uniesienia ręki z telefonem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi