mosze Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Zestaw z wczoraj = business-bardzo-casual na upał + prowadzenie interview, czyli marynarka obowiązkowa : Marynarka lniana bez podszewki, z nakładanymi kieszeniami: Christian Berg (mocno modyfikowana przez Sebastiana Żukowskiego, m.in. skrócone rękawy metodą "od góry", obniżenie kołnierza na karku, wymiana rękawówki), Koszula: bawełniana popelina, szyta na miarę w MS Fashion / House of Tudor, Spodnie: Polo Ralph Lauren - czekają na skrócenie nogawek, Poszetka: bawełniana, robiona ręcznie przez moją Mamę, Buty: Sperry Top Sider. Pasek: bardzo stary Diverse, o dziwo jakość świetna - kawał brązowej skóry licowej bez żadnych wypełniaczy z papieru itp. Niezły zestaw, a wg mnie zyskałby na wymianie butów żeglarskich na mokasynki (typu driving mocs, na przykład). Jeśli to nie tajemnica, ile kosztowało skrócenie rękawów w ten sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Niezły zestaw, a wg mnie zyskałby na wymianie butów żeglarskich na mokasynki (typu driving mocs, na przykład). Jeśli to nie tajemnica, ile kosztowało skrócenie rękawów w ten sposób? Skrócenie rękawów jest dość drogie, kosztowało 300zł. Co do butów - wolałbym saddle shoes, ale nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Chyba czwartek, w pracy. 100% len. Spodnie i koszula bespoke, marynarka wypatroszona Zara. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Muszę w końcu kupić lnianą marynarkę. Idzie w takim zestawie wytrzymać przy obecnych 36 C ? Ja się nawet w samej lnianej koszuli z podwiniętymi rękawami pocę jak mysz (dziękować Bogu za klimę w pracy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Moim osobistym zdaniem zakładanie marynarki w takich skrajnych temperaturach w polskich warunkach (dość spora wilgotność) to jest jednak pewne poświęcenie. Nawet w przypadku lnianej marynarki bez "wszystkiego" (wiem z doświadczeń). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Kolega sam sobie odpowiedzial, piszac, ze w samej koszuli sie nadmiernie poci. Ja w takich warunkach marynarke trzymam w reku, choc raczej za kolnierz, niz na kelnera, bo skora nia przykryta reaguje odpowiednio. Len, czy nie len, zawsze to dodatkowa warstwa. Dla ludzi, ktorzy czuja sie odpowiednio w 15-20 stopniach, taka marynarka nie jest rozwiazaniem. Natomiast przy powyzszej temperaturze-len bardziej mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Z dzisiaj. Bylo ok 27 stopni wiec marynarka to nie bylo takie najwieksze poswiecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Szczęściarz, ja cały weekend siedzę w piwnicy i wypełzam dopiero jak temperatura zejdzie poniżej 30 kresek Dobrze, że do beczek z winem blisko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Chyba czwartek, w pracy. 100% len. Spodnie i koszula bespoke, marynarka wypatroszona Zara. Wymieniałęś tę poliestrową podszewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Holmesie, zaprawdę! Zgadza się, podszewka to w całości poliester. Wyciąłem więc wszystko sam, łącznie z rękawówką. Mój krawiec załamał ręce i, skarciwszy mnie, obszył brzegi. Marynarka jest bardzo cienka - kolor koszuli wręcz prześwituje przez nią. W marynarkach chodzę komfortowo cały rok. Len i fresco robią robotę. Bez klimatyzacji spokojnie da się przeżyć. Jedynie w tramwaju, gdy nie można otworzyć okien, a kierowca udaje, że włączył klimę - wtedy duchota jest iście poliestrowa. Na szczęście obecnie poruszam się po mieście rowerem. Marynarka jest sprzed bodaj roku czy dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 21 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2014 Troche wiecej szczegolow z wczorajszej sesji. Szczegolnie jesli chodzi o ta letnia koszule. Wiecej na blogu: http://blueloafers.com/tailoring-2/summer-chambray-shirt/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 22 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2014 fajny zestaw. jedynie buty za nic mi nie idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2014 Marynarka: Palmisciano. Spodnie: Kruszewski. Koszula: daVinci, bardzo wytrzymały oxford Tom Mason - noszą ją prawie cztery lata i poza lekkim przetarciem mankietów wygląda prawie jak nowa. Krawat: Marinella. Buty: Prime Shoes. Po trzech latach noszenia przymierzam się do wymiany zelówek w fabryce (podobno jestem pierwszym polskim klientem, który zgłosił taką potrzebę). Jeśli to się uda, zdam relację. Jeśli nie, pozostają warszawscy szewcy, którzy na pewno sobie poradzą. Materiał Piuma, z którego powstał garnitur, to coś w rodzaju lekkiego fresco (Kruszewski ocenił, że to tropik), pozyskany na London Lounge. Jak na ten rodzaj tkaniny, dość gęsto tkany, dzięki czemu nie jest zbyt szorstki, a jego faktura nie kojarzy się z workiem pokutnym, ale nadal jest bardzo przewiewny. Jak widać, marynarka w słońcu prześwituje, mimo, że jest na pełnej podszewce (cupro/bemberg via Zaki). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 23 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2014 Tak było dzisiaj. Zdjecia po zrobieniu fryzury w Milek Design 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 23 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2014 Piękne buty Irku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 23 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2014 Nie bardzo rozumiem co sie dzieje z spodniami i nogawkami, ale buta daja niezle rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2014 Irku, czy ta urzędowa, czerwona tabliczka ma nam coś sugerować a na serio to najmniej do mnie przemawia wypuszczona koszula.Tak sobie myślę, czy ten sam zestaw marynarka + koszula nie byłby ciekawszy z jasnymi spodniami ? ...znacznie żywszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 26 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2014 Błękitno-granatowa segmentacja http://secondhanddandy.pl/2014/07/total-blue.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 27 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2014 Nieco bardziej formalnie niż poprzednio + fota z pokoju hotelowego, czyli zawodowa codzienność Garnitur: szary gładki (Lantier) Koszula: drobna jasnoniebieska kratka (Sebastian Żukowski) Krawat: niebieski w kwiatowy wzór (Lambert) Poszetka: niebieska w czerwone grochy (poszetka.com) Butów nie widać, ale były to: czarne quarter-brogue (Cheaney, model Fenchurch) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 31 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2014 . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 2 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2014 Że tak powiem. First-timer. Be kind 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Krzywo stoisz i to wypacza obraz;) Moim zdaniem świetnie i nie napiszę, że do tej stylizacji lepsze byłyby buty nieco bardziej formalne niż tassel loafers. Dla mnie ewentualnie marynarka mogłaby być odrobinę dłuższa i z górnym guzikiem odrobinę niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Uważam, że jest lepiej niż nieźle, a byłoby idealnie gdybyś nie ćwiczył do teledysku Michaela Jacksona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 To mój problem od zawsze Panowie, nienawidzę stać prosto i takie zdjęcia wywalam od razu Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Dobra, miał być inny porównujący wersję ze skarpetkami do wersji bez, ale jednak dołączyłem je do obecnego wpisu. By pokazać Wam, że potrafię stać prosto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi