Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadzam sie z @Ingvar. Bardziej wyrazisty krawat wygladalby lepiej, imo. Ogolnie bardzo interesujacy look

Nikt jednak nie zwrocil uwagi, przynajmniej w postach, na to co sie dzieje z marynarka, a szczegolnie na wysokosci klatki piersiowej i gornego guzika. Ewidentnie marynarka ciagnie, wyglada jakby guzik byl za wysoko, a ona sama nie spoczywala swobodnie na ramionach. Ktos jeszcze? 

Opublikowano

Zgadzam sie z @Ingvar. Bardziej wyrazisty krawat wygladalby lepiej, imo. Ogolnie bardzo interesujacy look

Nikt jednak nie zwrocil uwagi, przynajmniej w postach, na to co sie dzieje z marynarka, a szczegolnie na wysokosci klatki piersiowej i gornego guzika. Ewidentnie marynarka ciagnie, wyglada jakby guzik byl za wysoko, a ona sama nie spoczywala swobodnie na ramionach. Ktos jeszcze? 

Jak zobaczyłem zdjęcie, tak samo pomyślałem...pojechałem do krawca stanąłem przed lustrem i ok...

Opublikowano

Nie wiem na pewno co masz na myśli "...krój", ale spodnie mają 19cm szerokość nogawki a długość spodni moim zdaniem jest dobra.

Miałem na myśli troszkę szerszą nogawkę - także na udach. Wydaje mi się, że wtedy spodnie powinny być nieco dłuższe. Ale być może to wina zdjęcia - skoro mówisz, że jest ok, to ok. Generalnie fajny garnitur.

Opublikowano

Miałem na myśli troszkę szerszą nogawkę - także na udach. Wydaje mi się, że wtedy spodnie powinny być nieco dłuższe. Ale być może to wina zdjęcia - skoro mówisz, że jest ok, to ok. Generalnie fajny garnitur.

Długość spodni  moim zdaniem robi się pod konkretne buty, akurat te, nie były nimi, przy dopasowywaniu długości:) Może ciut dłuższe były lepsze tylko nie sposób robić korekty długości przy kilku parach butów, które noszę do tego garnituru:)

Opublikowano

Długość spodni  moim zdaniem robi się pod konkretne buty, akurat te, nie były nimi, przy dopasowywaniu długości:) Może ciut dłuższe były lepsze tylko nie sposób robić korekty długości przy kilku parach butów, które noszę do tego garnituru:)

Jasna sprawa :) btw - fajne skarpetki.

Opublikowano

Zgadza się; to Herring Christchurch by Cheaney. Kupione kilka miesięcy temu, ale w sklepie Herringa już niedostępne. Jestem z nich zadowolony i sprawują się bardzo dobrze.

Opublikowano

Marynarka dzinsowa, chinosy z bawelnianego twillu, kilka wzorow (kropki i kratka gingham) i skorzana torba. Wiecej zdjec w wpisie http://blueloafers.com/tailoring-2/suitsupply-double-breasted-jacket/

Mam tą marynarkę (w rozmiarze regular) i jestem zszokowany, bo to jest moja najdłuższa marynarka, jaką posiadałem, posiadam i, zapewne, będę posiadać. Muszę chyba sobie zrobić zdjęcie całej sylwetki.

Opublikowano

Mam tą marynarkę (w rozmiarze regular) i jestem zszokowany, bo to jest moja najdłuższa marynarka, jaką posiadałem, posiadam i, zapewne, będę posiadać. Muszę chyba sobie zrobić zdjęcie całej sylwetki.

Bardzo dziwne..dla mnie to jest jedna z najkrotszych jakie mam. Moze jeszcze lniana Copenhagen jest rownie krotka

Opublikowano

Zestaw z wczoraj = business-bardzo-casual na upał + prowadzenie interview, czyli marynarka obowiązkowa :):

• Marynarka lniana bez podszewki, z nakładanymi kieszeniami: Christian Berg (mocno modyfikowana przez Sebastiana Żukowskiego, m.in. skrócone rękawy metodą "od góry", obniżenie kołnierza na karku, wymiana rękawówki),
  • Koszula: bawełniana popelina, szyta na miarę w MS Fashion / House of Tudor,
  • Spodnie: Polo Ralph Lauren - czekają na skrócenie nogawek,
  • Poszetka: bawełniana, robiona ręcznie przez moją Mamę,
  • Buty: Sperry Top Sider.
  • Pasek: bardzo stary Diverse, o dziwo jakość świetna - kawał brązowej skóry licowej bez żadnych wypełniaczy z papieru itp.

DSC_0191.jpg

DSC_0193.jpg

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Zestaw na plus :) Jedyne do czego mogę się przyczepić to gołe stopy. Nie wiem gdzie pracujesz, ale nie jestem przekonany do pokazywania gołych stóp w pracy. 

Generalnie zgadzam się z Tobą co do braku skarpet - ale przy temperaturze 30+ i akurat w tym dniu przyzerowemu kontaktowi ze światem zewnętrznym mogłem sobie na takie coś pozwolić.

W ramach rekompensaty zamieszczę "na dniach" zdjęcie z drugiego bieguna - full formal :-D