Pan Janusz Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 Capo, nie myslales nad trochę większym rozcięciem z dołu? Tak i to jest optymalne rozcięcie, bo przy większym, przy normalnym staniu albo wypięciu brzucha widać koszulę na dole, co zaburza znacząco proporcję całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 Sobotnie wyjście do sklepu z drogą przez park. Zdjęcie spontanicznie zrobione z komórki (zapomniałem zabrać ze sobą fotografa z lustrzanką, nie chciał pomóc nosić ziemniaków i pomidorów w drodze powrotnej), tak jak szedłem, więc zapomniałem ułożyć pięknie szalik i rękawy, by piękniejsze zdjęcie wyszło. sobota.jpg sobota_2.jpg Nie rozumiem dlaczego niektórzy albo zamazują swoją twarz lub wklejają jakieś dziwne zdjęcia twarzy. Nie dość, że nie można wtedy optymalnie ocenić całego zdjęcia to wygląda to jeszcze tak, że ktoś się tego zdjęcia po prostu wstydzi. Panowie jesteście elitą w tej dziedzinie dajcie przykład innym i pokazujecie całe zdjęcie bez żadnych retuszów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 Nie rozumiem dlaczego niektórzy albo zamazują swoją twarz lub wklejają jakieś dziwne zdjęcia twarzy. Nie dość, że nie można wtedy optymalnie ocenić całego zdjęcia to wygląda to jeszcze tak, że ktoś się tego zdjęcia po prostu wstydzi. Panowie jesteście elitą w tej dziedzinie dajcie przykład innym i pokazujecie całe zdjęcie bez żadnych retuszów. Bo pamiętajcie Panowie. Bez twarzy nie da się niestety ocenić ubrań. Nie da się ocenić spodni, butów, koszul czy marynarek, o krawatach nie wspominając. Macie ostatnią szansę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 Nie rozumiem dlaczego niektórzy albo zamazują swoją twarz lub wklejają jakieś dziwne zdjęcia twarzy. Nie dość, że nie można wtedy optymalnie ocenić całego zdjęcia to wygląda to jeszcze tak, że ktoś się tego zdjęcia po prostu wstydzi. Panowie jesteście elitą w tej dziedzinie dajcie przykład innym i pokazujecie całe zdjęcie bez żadnych retuszów. Przepraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 A chociaż obiecujesz poprawę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 10 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 Niech inni też pamiętają, że nie każdy chce pokazywać się w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Tutaj chodzi o co innego, może dlatego nie rozumiesz Z drugiej strony tyle się mówi, w mądrych poradnikach, a nawet popularnych blogach, że coś musi pasować do czegoś (szerokość kołnierzyka czy grubość krawatu do kształtu twarzy, albo kolor odzieży do koloru czupryny, etc.), że faktycznie można odnieść wrażenie, iż pokazówka okrojona do "tak mam i tak se stoję" pozbawia nas możliwości oceny dopasowania stroju do urody (oraz nauczenia się na tej podstawie). Co z tego bowiem, że ktoś będzie miał ślicznie dopasowane wszystko do wszystkiego, skoro wyjdzie na to, że ładnie podpatrzył schemat dla bruneta -- w którym sam, jako blondyn, jednak słabo się mieści? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Hmmm…. temat wątku "CO MAM DZIŚ NA SOBIE" chyba jasno precyzuje zakres. Ja osobiście jestem zwolennikiem ochrony wizerunku na forach publicznych. Rozumiem sens okazywania się w pełnej krasie kolegów, którzy "zawodowo" zajmują się tematem (np. SeccondhandDandy, MrVintage, Tomek Miller). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Żądamy upublicznienia wszystkich wizerunków, co niechybnie sprawi, że rozpleni się elegancki stalking. Hm, a to czasem nie jest tak, że kto co lubi? Ciekaw jestem co się kryje za ukrywaniem wizerunku, tak w kontekście promocji męskiej elegancji, przez Stowarzyszenie - czy ta promocja nie ma twarzy? Tak sobie gdybam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Zamykam wątek. kto ma ochotę, zapraszam do kontynuowania dyskusji we właściwym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 12 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 Zestaw z krawatem, którego kolor roboczo określiłem jako łososiowy. Zdjęcie robione w ubiegłym tygodniu, kiedy pogoda pozwalała na rezygnację z wierzchniego odzienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2013 Tak, prawą rękę mam dłuższą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 13 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2013 Bartek, bardzo dobry i klasyczny zestaw. Bez niepotrzebnych udziwnień typu kolorowe koszule. Oby takich więcej! Jedyne co bym zmienił to węzeł krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2013 A ja uważam, że akurat węzeł i krawat się bronią. Sam zestaw poprawny, ale też nudny. Piękny garnitur proszący się o odrobinę "szaleństwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurMouchoir Napisano 13 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2013 Tak, prawą rękę mam dłuższą Czyz aby marynarka nie jest troche krotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 13 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2013 Zestaw z krawatem, którego kolor roboczo określiłem jako łososiowy. Zdjęcie robione w ubiegłym tygodniu, kiedy pogoda pozwalała na rezygnację z wierzchniego odzienia forum dandy.jpg Żaden łosoś. Lilaróż! Stylizacja bardzo ładna, jak twoje wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Tylko nie bijcie za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Bić nie będę, ale marynarka nie jest dla Ciebie. Mam wrażenie, że gdyby chcieć umiejscowić dwa rzędy guzików, to trzeba by to zrobić gdzieś pomiędzy tymi na zdjęciu. Czy ta marynarka nie jest czasem dużo za duża w talii? Do tej marynarki nie pasują takie spodnie. Dużo lepsze będą wełniaki w kant. Wyjąłbym patki z kieszeni. Rozumiem, że skrzynki z piwem, to zapas, który przywozisz na jutrzejsze spotkanie forumowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Dzięki za krytykę i "niebicie". Może za jakimś 10. moim występem tu będzie ok wszystko A co do spotkania... Jutro 12h w pracy, zapraszam do mnie za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 @wyvern - trochę OT ale uważam że pozbycie się brody było bardzo dobrym posunięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Brody? hmmm... ja tak wyglądam po ogoleniu, ale też zdjęcie wyświetla mi się w kiepskiej rozdzielczości i może jej nie dostrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Brody? hmmm... ja tak wyglądam po ogoleniu, ale też zdjęcie wyświetla mi się w kiepskiej rozdzielczości i może jej nie dostrzegam. Przeczytaj jeszcze raz uważnie mój post. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Brody? hmmm... ja tak wyglądam po ogoleniu, ale też zdjęcie wyświetla mi się w kiepskiej rozdzielczości i może jej nie dostrzegam. wyvern właśnie jest po pozbyciu się brody, słusznie, że jej nie dostrzegasz Wg mnie zmiana również na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Biedne 10 cm... Ale tak to jest jak sie jest podatnym na opinie koleżanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi