Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raciborskie jasne to akurat było. Kosmiczny wręcz poziom metaliczności. Inne też mają, ciemne bardziej przykryte. Na którymś etapie produkcji jest uszkodzona instalacja, brzeczka/piwo się styka z gołym metalem i przechodzą do piwa jony żelaza. A to jest wyraziste, nie trzeba dużo tego, żeby wyczuć. 
Off top się zrobił, może to przenieść do tematu o piwie?

Opublikowano

Ta dwurzędówka z Zary chyba na wszystkich pasuje :P az żałuje ze dowiedziałem sie o niej na koniec wyprzedazy, moze by dobrze leżała na mnie ;)

Też się na nią grzałem, ale potem przymierzyłem w sklepie stacjonarnym, gdy była za 99,- PLN i czar prysł. :)

Dałem sobie spokój, mimo tak atrakcyjnej ceny, po tym jak zobaczyłem jak na mnie leży i jak wygląda materiał z bliska. :P

Opublikowano

Marynarki z Zary na mnie leżą całkiem ładnie. Natomiast materiał jest z reguły szajsowaty, to fakt. Szycie byle jakie. Z rzeczami z Zary, H&M itp. niskiej półki jest tak, że na zdjęciach potrafią wyglądać świetnie, a w rzeczywistości jest znacznie gorzej (np. ostatnia sesja MrV na jego blogu - piękne zdjęcia bardzo przeciętnej, moim zdaniem, kolekcji). Odwrotnie niż rzeczy dobre jakościowo - na żywo zawsze wyglądają lepiej.

Co mnie zastanawia - na wszystkich zdjęciach kolor tej marynarki wygląda na ładny, niebieskoszary. W rzeczywistości (widziałem w sklepie) jest to znacznie mniej atrakcyjna szarość, bez niebieskiej nuty. A może są dwa modele?

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Buty z MD to zło. Miałem dwie pary i obie po bardzo niedługim użytkowaniu trafiły z powrotem do sklepu bo na skórze porobiły się przebarwienia. Tyle dobrze ze Inditex ma bardzo przyjazną politykę, bo w innych sklepach w Polce zapewne powiedzieliby mi ze niewłaściwie je użytkowałem. :D

Opublikowano

Buty z MD to zło. Miałem dwie pary i obie po bardzo niedługim użytkowaniu trafiły z powrotem do sklepu bo na skórze porobiły się przebarwienia. Tyle dobrze ze Inditex ma bardzo przyjazną politykę, bo w innych sklepach w Polce zapewne powiedzieliby mi ze niewłaściwie je użytkowałem. :D

Niestety, o ile na zdjęciach prezentują się bardzo dobrze to czar pryska w momencie wzięcia butów do ręki. 

Opublikowano

Sam używam obecnie 4 par z MD i jedną z ZARY - i nic złego o nich nie powiem. Dla równowagi opinii dodam, że mam też Loake czy Bexley-e. Oczywiście cena "sklepowa" jest nieadekwatna do tego co dostajemy, ale po przecenach (na poziomie 30-40% ceny wyjściowej) to przyzwoity wybór. Mam obecnie ok. 15 par butów i przy niezbyt intensywnym użytkowaniu i zadbaniu o prawidłową konserwację, te z Inditex nadal cieszą. Dzięki czemu mogę dopasować obuwie do stroju, a nie strój do obuwia. Jednocześnie nie czuję potrzeby zastąpienia ich 1 do 1, butami po średnio 200-300 Euro. 

Opublikowano

Panowie, sprawa jest nie do rozstrzygnięcia.

Trochę jak się kłócić, czy ma sens kupowanie Mercedesa, skoro Volkswagen też wygląda, jeździ i psuje się w miarę rzadko. A zamiast nowego Volkswagena używane BMW, albo dwie mniejsze Kia?

Różne motywacje, różne potrzeby, różne sposoby na ich zaspokojenie i w związku z tym różne poziomy satysfakcji (można psioczyć na Volvo i można uwielbiać Hyundaia).

Jeszcze raz napiszę - często marki typu Zara, MD bardzo dobrze spełniają funkcję "przepustki" do świata ubrań wysokiej jakości. Bardzo często są pierwszym krokiem w kształtowaniu świadomości i poznawaniu świata klasycznej elegancji. 

Sugerowałbym pewną powściągliwość w komentowaniu w CMDNS. W sytuacji, w której kolega po informacji o marce prezentowanych butów, otrzymuje w twarz komentarz "Buty z MD to zło"...

• Oceniam pozytywnie 9