4inHand Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Zapowiadana wcześniej dwurzędówka z bliska. Jest to garnitur z lat 90, który odmłodziłem kilkoma zabiegami Fot. K. Łukowicz 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Tomku, doskonały zestaw. Chętnie zobaczyłbym jak prezentujesz się w marynarce zapiętej na dolny guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubdziub Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Płaszcz, PróchnikKapelusz szary, BorsalinoMarynarka, ???Granatowy krawat dziergany, BytomButy szkoty, ciemna czerwieńKoszula, ???Spodnie czarne, Levi Strauss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Zapowiadana wcześniej dwurzędówka z bliska. Jest to garnitur z lat 90, który odmłodziłem kilkoma zabiegami Fot. K. Łukowicz Bardzo ładne połączenie faktur i kolorów. Sam garnitur leży świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Płaszcz, Próchnik Kapelusz szary, Borsalino Marynarka, ??? Granatowy krawat dziergany, Bytom Buty szkoty, ciemna czerwień Koszula, ??? Spodnie czarne, Levi Strauss Witam, poszczególne elementy z osobna wyglądają ciekawie, choć marynarka wydaje się odrobinę zbyt obszerna, odrobinę za długa (podobnie spodnie, jednak słabe światło na zdjęciu uniemożliwia ocenę) i niewytaliowana. Zastanawiam się czy nie zbyt dużo się dzieje w całym tym obrazku - czy ten kapelusz to dobry wybór. Nie chciałbym być grubiański, ale sądzę, że i bez zarostu wyglądałbyś lepiej. Z kolei koszulę bym zmienił - jakoś nie współgra z całością. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubdziub Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Witam, dziękuję za opinię. Marynarka chyba faktycznie nie jest taliowana, tylko w standardowej sylwetce. Co do długości to nie wiem. Nie znam się, żeby rozsądzić. Natomiast kapelusz uważam za jeden ze swoich najkorzystniejszych zakupów, może faktycznie nie pasuje nieco do całości i lepiej wyglądałby w innym zestawie. Lubię jednak kapelusze i nie zamierzam się go pozbyć. Zgadzam się co do koszuli, chyba jest zbyt nowoczesna, co do stylu do którego nieśmiało aspiruję (jeśli można tak powiedzieć). Również pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Kapelusz imho jest OK. Marynarka powinna sięgać do miejsca, gdzie kończa się pośladki, a zaczynają uda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 Kapelusz marzenie. Szkoda, że nie są tanie. A może to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Nowy garnitur od macarona 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Mógłbyś coś więcej powiedzieć jak przebiegało zamówienie itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 No i pokazać jak wygląda w całości na Tobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Mógłbyś coś więcej powiedzieć jak przebiegało zamówienie itp.? Raczej nic ciekawego. Wczesniej zamawialem u Wojtka koszule. Jestem z nich bardzo zadowolony, więc postanowilem sprobowac z garniturem. Wiedzialem, ze chce szary. Zastanawialem sie nad nieco ciemniejszym kolorem, ale uleglem sugestii Wojtka i wybralem ostatecznie jasniejszy. I dobrze zrobilem. Marynarka przymiarkowa lezala na mnie kiepsko, chyba nie bylo (nie pamietam dokladnie) idealnego rozmiaru na miejscu. Chyba troche ryzykowalismy - mam wrazenie, ze W. tez nie byl w 100 proc. pewny sukcesu. Po miesiacu mniej wiecej przyjechal garnitur, a ja do sklepu na poprawki krawieckie. Krawiec razem z Wojtkiem pomazali garnitur kreda, zaznaczajac dośc sporo poprawek: poduszki na ramionach (bo mam jeden bark sporo opadajacy), kolnierz (bo fatalnie odstawal), troche zbyt obszerne plecy plus jeszcze jakis hokus pokus z przodu by skompensowac ten opadajacy bark i przy tym wystajace biodro. Do tego jeszce poprawka zelazkiem (łopatki). Spodnie rtw byly chyba w miare ok, poza tym, ze maksymalnie do wydluzenia. Gdybym chcial mankiet, to moglby byc problem podejrzewam. Jakies dwa tyg. pozniej garnitur byl do odbioru. Poprawki okazaly sie sukcesem. Lezy bardzo dobrze - zwlaszcza obawialem sie kolnierza, ale na szczescie sie udalo. Komstrukcja jest bardzo lekka i przyjemnie sie nosi. Jestem bardzo zadowolony i polecam. Rzeczywiscie dobrze dobrane RTW z dobrymi poprawkami moze byc alternatywa dla szycia na miare. Choc oczywiscie sa ograniczenia w projekcie - jak niestandardowe zamowienie, to tylko do szycia. No i pokazać jak wygląda w całości na TobieKiedys przyjde na jakies forumowe spotkanie. Nie mam niestety praktycznych mozliwosci zrobienia przyzwoitego zdjecia calego garnituru. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Zestaw dzisiejszy (kolor obszycia dziurek zmienię na granatowy, obszycie butonierki zostaje): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Dół mi się podoba. Góra nie: powodem nie są obszycia ale 'blask'. Poza tym góra z dołem mi nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Wyginam śmiało ciało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Beznadziejnie ciemny fiolet jak na wieczorową czerń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 letnio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 może pomyśl o dłuższych marynarkach, pomijając obecny trend , na pierwszym zdjęciu wyglądasz trochę "kwadratowo"( wybacz kolokwializm), ale możliwe że to przez kąt pod jakim robiłeś fotkę, spodnie mógłbyś skrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Przede wszystkim, gratulacje dla kolegi Jaya za pokazanie zestawu. Takich butów (znaczy się: różowo-malinowych) to jeszcze nie mam Kombinacja granatowa marynarka-białe spodnie jest moją ulubioną na lato. Druga opcja - jasnocamelowe (jasnobeżowe) spodnie. Dwie uwagi: marynarka wygląda źle, jest zbyt krótka i do tego ma zbyt wysoko zapięcie, zniekształca sylwetkę (pokazuję to na zdjęciu); do marynarki bawełnianej wybrałbym luźniejszy krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Krawat do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Drekawy koszuli do skrocenia i mankiety do zwezenia, chyba ze na zdjeciu efekt wynika z tego, ze rekawy marynarki lekko sie podniosly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Dzięki za uwagi. Ode mnie: zniekształcenie sylwetki głównie z powodu robienia zdjęcia przez dziecko z poziomu około 1 m, choć faktycznie jest krótka (inne mam raczej "wymiarowe"). Wrażenie zbyt wysokiego zapięcia też raczej z tego powodu, ale nie będę się upierał. Nie wiem jaki luźniejszy krawat macie na myśli - knita nie ubiorę (to mój typ do wątku "czego nigdy nie założę"). Spodnie nie są białe tylko "pal blue" - Hackett very slim (aż musiałem poszerzać w udach) - i są na prawdę krótkie, tylko mnie lekko się obsunęły i nie poprawiłem do zdjęcia. Rękawy koszuli były skracane - muszę chyba tylko lekko guzik przesunąć coby lekko zwęzić mankiet, ale i rękawy marynarki się lekko podniosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Spodnie nie są białe tylko "pal blue" - Hackett very slim (aż musiałem poszerzać w udach) - i są na prawdę krótkie, tylko mnie lekko się obsunęły i nie poprawiłem... Imo. sa za dlugie, ale jezeli uważasz ze sie "obsunęły" może w takim razie, musisz bardziej dopasować je w pasie? @mosze bardzo fajnie pokazał co jest nie tak z marynarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Ode mnie: zniekształcenie sylwetki głównie z powodu robienia zdjęcia przez dziecko z poziomu około 1 m To jest chyba optymalny poziom - poziom bioder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Nie wiem jaki luźniejszy krawat macie na myśli - knita nie ubiorę (to mój typ do wątku "czego nigdy nie założę"). Fakt, że ostatnio szarmanccy mężczyźni noszą knity. Normalnie aż wstyd pokazać się na mieście bez knita Ale tutaj chodzi o to, że krawat kojarzy się z pierwszą komunią. Może być normalny, niemodny krawat, byle luźniejszy w charakterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi