phantom Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Apeluję o nierozpalanie głów. Marynarka jest trochę zbyt krótka, górny guzik za wysoko, myślę, że przesunięcie guzików o 1 cm spowoduje lepsze układanie się jej w talii - ot cała historyja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Pozwól w takim razie że ja Ci wytłumaczę bo chyba naprawdę nie rozumiesz. Podkreślone oznacza że kolega Ernestson, zresztą nie tylko on, uważa iż marynarka jest za krótka. No i co z tego? Nie rozumiem nawiązania do opinii kolegi Ernestsona, bo nie ona jest tematem rozmowy. Ja napisałem, że moim zdaniem marynarka wyglądałaby OK bez kamizelki: Ta marynarka wygląda na taką, że gdyby nie kamizelka leżałaby dobrze, tak jak powinna. i dostałem bardzo dziwną odpowiedź: Uważasz że zdjęcie jednego elementu garderoby spowodowałoby że marynarka wydłuży się oraz zwiększy na szerokość o co najmniej jeden rozmiar? Więc wyjaśniłem o co mi chodzi; ta marynarka jest po prostu za mała by pod nią upychać kamizelkę. Przypuszczam, że gdyby kamizelkę zdjąć układałaby się dobrze: Rzeczywiście nie rozumiesz o co chodzi? Ta marynarka jest po prostu za mała by pod nią upychać kamizelkę. Przypuszczam, że gdyby kamizelkę zdjąć układałaby się dobrze. Gdyby phantom założył większą marynarkę, prawdopodobnie byłaby za duża by nosić ją bez kamizelki/swetra, natomiast z czymś pod spodem byłaby już OK. Jak do tego Twoim zdaniem odnosi się opinia kolegi Ernestsona co do długości marynarki? Przecież do niej nie nawiązałem w żaden sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Napisałeś "że gdyby nie kamizelka leżałaby dobrze, tak jak powinna" a ja uważam że nie leży tak jak powinna niezależnie od tego czy jest pod nią kamizelka czy nie. Leży źle bo jest w złym rozmiarze - za ciasna i za krótka. Czy teraz moja odpowiedź jest już dla Ciebie jasna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Panowie, chyba już wystarczy tych dywagacji - w tym momencie zaśmiecacie temat. Czekamy na kolejne zestawy użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Wiem, że nic nie widać, ale już nie mogę Was słuchać (=czytać), o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Wiem, że nic nie widać, ale już nie mogę Was słuchać (=czytać), o! Co by Ci tu powiedzieć na podstawie takiego zdjęcia hmm... jakoś tak szaro a dołujący listopad już minął przynajmniej w moim kalendarzu edit: nie szaro a ORLO choć znane mi zdjęcia orłów nie potwierdzają ich szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Co by Ci tu powiedzieć na podstawie takiego zdjęcia hmm... jakoś tak szaro a dołujący listopad już minął przynajmniej w moim kalendarzu edit: nie szaro a ORLO choć znane mi zdjęcia orłów nie potwierdzają ich szarości Przepraszam za OT, ale muszę dać coś w klimacie szarości: edit: to też mój komentarz do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Spoko, na forumową Wigilię przyjdę w kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Spoko, na forumową Wigilię przyjdę w kolorach Skąd masz moje zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Spoko, na forumową Wigilię przyjdę w kolorach Skąd masz moje zdjęcie służby czuwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Spoko, na forumową Wigilię przyjdę w kolorach Skąd masz moje zdjęcie służby czuwają SB Służby Bespoke czyli historia kołem się toczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Roger Sterling (s01e01) - "You missed the button" ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Well-spotted, Sir! Szkoda, że nie mam takiego szefa... Od rana parę drinków i od razu lepszy humor do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Well-spotted, Sir! Szkoda, że nie mam takiego szefa... Od rana parę drinków i od razu lepszy humor do pracy Darek Fikus takim szefem był (choć do stroju podchodził z dużym dystansem i luzem, co nie przeszkadzało mu w żadnym stopniu w podbojach, kobiety za nim szalały), ale do drinków już nie. W redakcji mieliśmy barek z alkoholami. Każdy mógł pić kiedy potrzebował. Czasami potrzebowało się cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 W filmach adwokaci też często łoją whisky z klientami. Polska to ależ drętwy kraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Polska to ależ drętwy kraj...Dlaczego?? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Witam, Polska to niekoniecznie drętwy kraj. Dla rozweselenia szarej, mokrej i zimnej aury proponuję bardziej kolorowe zestawy. Ten koordynowany zestaw w klimatach skandynawskich miałem w użycie w dniu wczorajszym. Potrzebowałem cośkolwiek bardziej "oficjalnego" na spotkanie biznesowe z przedstawicielami szwedzkiej firmy w branży IT. Wiadomym jest, że w sam raz Dress Code w tej grupie nie jest zbyt popularny, co zresztą potwierdziło się później. Cały zestaw oparty jest wyłącznie na wełenkach, łącznie z cieniutkim sweterkiem w miejsce koszuli i czerwonym wełnianym krawatem typu knit. Kamizelka może być używana jako samodzielny element (bez marynarki) - przód i plecy są z tej samej tkaniny i nie ma charakterystycznego ściągającego (modelującego) paska z tyłu. Beret oczywiście tylko dla potrzeb fotek, w trakcie spotkania bez. pozdrowienia Vislav p.s. fotki po kilkugodzinnym spotkaniu przy stole konferencyjnym, spodnie już trochę zmięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Bardzo fajny zestaw. Taki trochę skandynawski, nordycki w stylu. Bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 ja niestety pojadę drętwo na zdjęcie całości nie było warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Kylezzle (od puzzle). Bardzo fajny zestaw. W sam raz na piątek i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Vislav - podoba mi się twój zestaw, marynarka bardzo dobrze współgra z beretem. Czy ma ona metalowe guziki, czy tylko mi się tak wydaje? Kyle, u Ciebie bardzo podoba mi się muszka. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Vislav - podoba mi się twój zestaw, marynarka bardzo dobrze współgra z beretem. Czy ma ona metalowe guziki, czy tylko mi się tak wydaje? Też zwróciłem uwagę na te guziki, ale zapomniałem się spytać. Dzięki Doc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Witam Frankenstein & Dr Kilroy - dziękuję. Wygląd skandynawsko-nordycki wynika z faktu, że jestem blondynem w typie nordyckim właśnie. Wełniana marynarka jest produkcji szwedzkiej w charakterystycznej dla nich kolorystyce i dużej kratce. Tak - ma metalowe guziki w kolorze srebrnym, jednak nie błyszczące "lusterka". Są na stopce, a wierzch ma fakturę jakby drapaną. Kamizelka ma również małe metalowe guziczki w matowym kolorze srebra z wytłoczonym wypukłym herbem. Beret trochę z innej bajki, jednak dopasowuje się do większości zestawów. Chyba nawet jest bardziej uniwersalny w zestawach niż kapelusz, a etyka użytkowania jest prostsza Nawiasem mówiąc (jak długo nie powiem skąd jestem) w Skandynawii zazwyczaj biorą mnie za Holendra, natomiast w Niemczech za Skandynawa. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Bardzo mi się podoba zestaw Vislav'a, pokazuje, że można ubrać się kolorowo i ciekawie, a jednocześnie z pewną nutką formalnej elegancji. A co ważniejsze, można spokojnie zakładać wygodne, ale tak wytykane na forum nieprzepisowo szerokie i długie zakończenia różnych kończyn i dalej wyglądać świetnie. W zestawie Kyle'a bardzo zacnie wyszło połączenie koszuli z marynarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi