frankenstein Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 A gdzie skalpel? Powinien być w dłoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Dostrzegam również ten aspekt (marynarka w prążki i odd trousers). Bardzo ciężko jest się dobrze wstrzelić. Wydaje mi się, że gdyby spodnie były w kant wyglądałoby to lepiej, co nie znaczy, że jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Do takie zestawu warto obstalować ciemne flanelowe spodnie, no i zmienić buty na ciemny brąz. Dziękuję bardzo, właśnie miałem zapytać jakie w tym wypadku byłby spodnie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Buty pomine. Pomijasz że względów estetycznych, czy dlatego, że znasz markę? Mi się że zdjęcia podobają, ale może nie widzę wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Buty pomine. Pomijasz że względów estetycznych, czy dlatego, że znasz markę? Mi się że zdjęcia podobają, ale może nie widzę wszystkiego... Po prostu zupelnie mi sie nie podobaja (same w sobie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 No, odważnie w kapeluszu. Zestaw mi się bardzo podoba Zdradzisz jego pochodzenie? (kapelusza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Proceleusmatyk co to za buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Proc, co to za krawat? Mieszanka wełny z jedwabiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Co to za koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 @proceleusmatyk: przyczepie sie do wezla krawata (wedlug mnie zaburzone sa proporcje miedzy miejscem o minimalnej szerokosci, szerokoscia 'dolu' oraz gruboscia samego wezla) oraz szerokosci spodni (ostatnie zdjecie pokazuje, ze chyba lopocza na wietrze jak flaga;)). Poza tym bardzo przyjemnie i faktycznie interesujaca koszula:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 @Skalpel --> koszula winchester (o ile się nie mylę i to właśnie jest winchester) psuje efekt casualu. @proceleusmatyk --> jak zwykle jest świetnie! Podziwiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 @proc Świetny zestaw, choć krawat mógłby być dalszy kolorystycznie od marynarki. Tak czy siak jak zwykle wysoki poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Krawat: Opis: viewtopic.php?f=1&t=4&p=25593&hilit=pelo#p25593 Dsc - też mi się tak dziś zdawało, masz dobre oko Chyba mi się zawiązał wyżej niż zwykle. Spodnie mają dołem 20 cm. To, że nie opinają łydki nie świadczy o tym, że od razu łopoczą Są ok. Eksperymentuję z szerokością nogawki, ale coraz bliższy jestem zdania, że wyjście dołem jest akurat najmniejszym problemem, bo to można zawsze zmienić. Istotniejsze jest dopasowanie w udzie i wyżej (tzn. żeby było wygodnie) oraz jak się ma to proporcjonalnie do całości. Kapelusz kupiony w jednej z sieciówek. Poleciałem po taniości, żeby sprawdzić, czy w ogóle się przekonam do noszenia kapeluszy. Ma czadowe Draperowe piórko Byłem też w Porthosie na Marszałkowskiej - mają tam całe pomieszczenia z kapeluszami dla pań; panom przydzielili jeden stojak Wybór więc niezbyt duży, ale ciekawy. Znalazłem tam jeden świetny fason i kolor (miodowy), ale rozmiar nie taki. Panie powiedziały, że zamówić się nie da, a dostawy są, ale nie wiadomo kiedy i co przyjdzie Ceny 120-260 zł. Byłem też na piętrze pod Arkadami przy pl. Konstytucji. Jakość świetna, trochę za duże jak dla mnie ronda, kolory tylko ciemne. Ceny 200-??? zł. Tu należą się podziękowania dla Frankiego, który mnie nakierował na ww. adresy. Do kapelusza się szybko przyzwyczaiłem i na pewno w następnym sezonie rozeznam się dokladniej w temacie i zaopatrzę się w kilka fedor o bardzo dobrej jakości (również żeby można było rolować); może i w ciepłe dni zacznę coś nosić. Czarny kolor obecnej fedory może budzić skojarzenia z Czarnym Romanem (no pun intended, zaki ), szczególnie przy golfie ale chrzanię to. Jak również fakt, że jestem czy nie jedynym kolesiem poniżej trzydziestki w tym mieście, który nosi fedorę do oficjalnych zestawów. Dobrze mi w tym, klasycznie i ciepło w czub, i mojej dziewczynie to się podoba. Koszula http://www.ctshirts.co.uk/Banks--blue-- ... %7C%7C%7C# Buty to http://zampiere.es/ Tylko nie brandzlujcie się nad lustrem - to skóra lekko lakierowana, więc wystarczą trzy ruchy szmatką i efekt gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Jest wspaniale! Chociaż źle się siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Jest wspaniale! Chociaż źle się siedzi Jest b.dobrze! Naprawde czekam na kazde Twoje zrealizowane zamowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Jest wspaniale! Chociaż źle się siedzi Jest b.dobrze! Naprawde czekam na kazde Twoje zrealizowane zamowienie Chodziło mi o to, że wspaniale się w nim czuję Garnitur nie jest bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Jest wspaniale! Chociaż źle się siedzi Jest b.dobrze! Naprawde czekam na kazde Twoje zrealizowane zamowienie Chodziło mi o to, że wspaniale się w nim czuję Garnitur nie jest bespoke. Myślałem, ze już garniturow nie kupujesz z wieszaka:) w każdym razie bardzo fajny-tylko pogratulować ze znalazłeś coś takiego w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Myślałem, ze już garniturow nie kupujesz z wieszaka:) w każdym razie bardzo fajny-tylko pogratulować ze znalazłeś coś takiego w sklepie. OT: To prawda, ostatni sklep z garniturami w jakim byłem to Bytom --> poszedłem tam po to, żeby zobaczyć ile warte są słowa A.G. w książce "Gentleman - mam zasady". Okazało się, że 2rzedówek nie mają, a jedyny granatowy garnitur jaki Pan mógł mi pokazać był z wiskozy.... ehhhh Dwurzędówka ze zdjęcia to naprawdę wyjątkowy przypadek. To w sumie jakaś forma SH - choć to nie ja znalazłem ją, a ona mnie. Mój tata chciał ją wyrzucić więc kiedy zobaczyłem, że świetnie na mnie leży (co było dla mnie wielkim szokiem) i jest z włoskiej wełny VBCanonico, postanowiłem tchnąć w nią nowe życie i podjąłem się małego hobbystycznego projektu rewitalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 OT: To prawda, ostatni sklep z garniturami w jakim byłem to Bytom --> poszedłem tam po to, żeby zobaczyć ile warte są słowa A.G. w książce "Gentleman - mam zasady". Okazało się, że 2rzedówek nie mają, a jedyny granatowy garnitur jaki Pan mógł mi pokazać był z wiskozy.... ehhhhA gdzie byłeś? Bo ja widziałem dwurzędówkę w Warszawie - nie podobała mi się, a u nas w Poznaniu w Malcie był ładny granatowy garnitur wełniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 OT: To prawda, ostatni sklep z garniturami w jakim byłem to Bytom --> poszedłem tam po to, żeby zobaczyć ile warte są słowa A.G. w książce "Gentleman - mam zasady". Okazało się, że 2rzedówek nie mają, a jedyny granatowy garnitur jaki Pan mógł mi pokazać był z wiskozy.... ehhhhA gdzie byłeś? Bo ja widziałem dwurzędówkę w Warszawie - nie podobała mi się, a u nas w Poznaniu w Malcie był ładny granatowy garnitur wełniany. M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Dwurzędówka ze zdjęcia to naprawdę wyjątkowy przypadek. To w sumie jakaś forma SH - choć to nie ja znalazłem ją, a ona mnie. Mój tata chciał ją wyrzucić więc kiedy zobaczyłem, że świetnie na mnie leży (co było dla mnie wielkim szokiem) i jest z włoskiej wełny VBCanonico, postanowiłem tchnąć w nią nowe życie i podjąłem się małego hobbystycznego projektu rewitalizacji Świetna historia! Niech Ci dobrze służy, ku chwale dwóm rzędom! PS Łyżka dziegciu - w barkach ciut nie za szeroka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Budrysówka - Gloverall (second hand) Golf - Zara Spodnie - Tommy Hilfiger Buty - Calzoleria Per Gentili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Podoba mi się . Bardzo sympatyczny casual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi