Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

@proceleusmatyk: przyczepie sie do wezla krawata (wedlug mnie zaburzone sa proporcje miedzy miejscem o minimalnej szerokosci, szerokoscia 'dolu' oraz gruboscia samego wezla) oraz szerokosci spodni (ostatnie zdjecie pokazuje, ze chyba lopocza na wietrze jak flaga;)). Poza tym bardzo przyjemnie i faktycznie interesujaca koszula:)

Pozdrawiam,

dsc.

Krawat:

Dołączona grafika

Opis: viewtopic.php?f=1&t=4&p=25593&hilit=pelo#p25593

Dsc - też mi się tak dziś zdawało, masz dobre oko ;) Chyba mi się zawiązał wyżej niż zwykle.

Spodnie mają dołem 20 cm. To, że nie opinają łydki nie świadczy o tym, że od razu łopoczą :P Są ok. Eksperymentuję z szerokością nogawki, ale coraz bliższy jestem zdania, że wyjście dołem jest akurat najmniejszym problemem, bo to można zawsze zmienić. Istotniejsze jest dopasowanie w udzie i wyżej (tzn. żeby było wygodnie) oraz jak się ma to proporcjonalnie do całości.

Kapelusz kupiony w jednej z sieciówek. Poleciałem po taniości, żeby sprawdzić, czy w ogóle się przekonam do noszenia kapeluszy. Ma czadowe Draperowe piórko :mrgreen:

Dołączona grafika

Byłem też w Porthosie na Marszałkowskiej - mają tam całe pomieszczenia z kapeluszami dla pań; panom przydzielili jeden stojak :( Wybór więc niezbyt duży, ale ciekawy. Znalazłem tam jeden świetny fason i kolor (miodowy), ale rozmiar nie taki. Panie powiedziały, że zamówić się nie da, a dostawy są, ale nie wiadomo kiedy i co przyjdzie :? Ceny 120-260 zł.

Byłem też na piętrze pod Arkadami przy pl. Konstytucji. Jakość świetna, trochę za duże jak dla mnie ronda, kolory tylko ciemne. Ceny 200-??? zł.

Tu należą się podziękowania dla Frankiego, który mnie nakierował na ww. adresy.

Do kapelusza się szybko przyzwyczaiłem i na pewno w następnym sezonie rozeznam się dokladniej w temacie i zaopatrzę się w kilka fedor o bardzo dobrej jakości (również żeby można było rolować); może i w ciepłe dni zacznę coś nosić. Czarny kolor obecnej fedory może budzić skojarzenia z Czarnym Romanem (no pun intended, zaki ;) ), szczególnie przy golfie :P ale chrzanię to. Jak również fakt, że jestem czy nie jedynym kolesiem poniżej trzydziestki w tym mieście, który nosi fedorę do oficjalnych zestawów. Dobrze mi w tym, klasycznie i ciepło w czub, i mojej dziewczynie to się podoba.

Koszula http://www.ctshirts.co.uk/Banks--blue-- ... %7C%7C%7C#

Buty to http://zampiere.es/ Tylko nie brandzlujcie się nad lustrem - to skóra lekko lakierowana, więc wystarczą trzy ruchy szmatką i efekt gotowy ;)

Jest wspaniale! Chociaż źle się siedzi :)

Jest b.dobrze! Naprawde czekam na kazde Twoje zrealizowane zamowienie :)

Chodziło mi o to, że wspaniale się w nim czuję :) Garnitur nie jest bespoke.

Myślałem, ze już garniturow nie kupujesz z wieszaka:) w każdym razie bardzo fajny-tylko pogratulować ze znalazłeś coś takiego w sklepie.

Myślałem, ze już garniturow nie kupujesz z wieszaka:) w każdym razie bardzo fajny-tylko pogratulować ze znalazłeś coś takiego w sklepie.

OT: To prawda, ostatni sklep z garniturami w jakim byłem to Bytom --> poszedłem tam po to, żeby zobaczyć ile warte są słowa A.G. w książce "Gentleman - mam zasady". Okazało się, że 2rzedówek nie mają, a jedyny granatowy garnitur jaki Pan mógł mi pokazać był z wiskozy.... ehhhh

Dwurzędówka ze zdjęcia to naprawdę wyjątkowy przypadek. To w sumie jakaś forma SH - choć to nie ja znalazłem ją, a ona mnie. Mój tata chciał ją wyrzucić więc kiedy zobaczyłem, że świetnie na mnie leży (co było dla mnie wielkim szokiem) i jest z włoskiej wełny VBCanonico, postanowiłem tchnąć w nią nowe życie i podjąłem się małego hobbystycznego projektu rewitalizacji :)

OT: To prawda, ostatni sklep z garniturami w jakim byłem to Bytom --> poszedłem tam po to, żeby zobaczyć ile warte są słowa A.G. w książce "Gentleman - mam zasady". Okazało się, że 2rzedówek nie mają, a jedyny granatowy garnitur jaki Pan mógł mi pokazać był z wiskozy.... ehhhh

A gdzie byłeś? Bo ja widziałem dwurzędówkę w Warszawie - nie podobała mi się, a u nas w Poznaniu w Malcie był ładny granatowy garnitur wełniany.

A gdzie byłeś? Bo ja widziałem dwurzędówkę w Warszawie - nie podobała mi się, a u nas w Poznaniu w Malcie był ładny granatowy garnitur wełniany.

M1

Dwurzędówka ze zdjęcia to naprawdę wyjątkowy przypadek. To w sumie jakaś forma SH - choć to nie ja znalazłem ją, a ona mnie. Mój tata chciał ją wyrzucić więc kiedy zobaczyłem, że świetnie na mnie leży (co było dla mnie wielkim szokiem) i jest z włoskiej wełny VBCanonico, postanowiłem tchnąć w nią nowe życie i podjąłem się małego hobbystycznego projektu rewitalizacji :)

Świetna historia! :) Niech Ci dobrze służy, ku chwale dwóm rzędom!

PS Łyżka dziegciu - w barkach ciut nie za szeroka? ;)