Fikaczynski Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 MCsel bardzo fajnie, a moim skromniutkim zdaniem 4inhand - to Twój najbrzydszy garnitur 3 Cytuj
KarloS Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Casual friday Ekstra krawat! Co to za cudo i gdzie można znaleźć? Cytuj
MCsel Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Ekstra krawat! Co to za cudo i gdzie można znaleźć? To wełniany krawat CCP SLIMS kupiony w TKmaxx w Opolu za 39zl Cytuj
pirat Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 moim skromniutkim zdaniem 4inhand - to Twój najbrzydszy garniturnapiszesz dlaczego? Cytuj
mr.vintage Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Granat z pomarańczem: http://mrvintage.pl/2013/04/pomarancz-granat.html 1 Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 napiszesz dlaczego? Jasne a) wygląda w nim (przepraszam) grubo i ciężko w porównaniu do każdego jaki prezentował do tej pory nigdy nie zechciałbym mieć garnituru w takim paskudnym szaro burym kolorze c) takie garintury sprzedają na straganach w gildiach kupieckich, a najgorsza w tym jest kamizelka Wiem że jako że 4inhand zna się na tym dużo bardziej niż większość z nas i głupio mi krytykować ale nie oszukujmy się - ani to jego nie wyszczupla ani nie podkreśla żadnych zalet. 9 Cytuj
Arkadyjczyk Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 A ja się nie zgodzę z przedmówcą. Four in Hand wygląda w tym garniturze poważnie, jak na faceta przystało. W pierwszej chwili jak zobaczyłem ten garnitur to pomyslałem że to własnie tak wyglądają stare, europejskie pieniądze. (np. Krupp, albo inna równie poważna firma). Z facetem w takim właśnie garniturze, szarym i bez wodotrysków, można robic interesy. Cytuj
Remy Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 @4inHand Ocena tylko na postawie zdjęcia. W rzeczywistości zapewne wygląda to zgoła inaczej. Przez taką wysoką kamizelkę, bardzo ładny garnitur staje się "pancerzem" sięgającym aż po szyję. Kamizelka wygląda pomysłowo, ale... Proponuję porównać z i bez kamizelki. @Mr Vintage Fajny zestaw, od razu wiadomo kto go nosi... taki "podpis" Kolorowe spodnie, kratka i granatowa marynarka. Fantazja z klasyką. Cytuj
Styleman Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgadzam się z Fikaczynskim,garnitur w tym zestawie na pewno dodaje wagi,zarówno kamizelka jak i marynarka wyglądaj na bardzo ciężkie.. Cytuj
Üxküll Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 @4inHand 1) w tradycyjnym, trzyrzędowym garniturze nie pasują skośne kieszenie. 2) klapy w kamizelce powinny ściśle przylegać bez efektu unoszenia się. 3) w kamizelce doliczyłem się pięciu guzików, a klasycznie było zazwyczaj sześć. 4) w spodniach brak przynajmniej jednej tylnej kieszeni z patką lub bez. Na temat wzorów kamizelek założyłem dawno temu osobny wątek w dziale Bespoke. 3 Cytuj
4inHand Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 @4inHand 1) w tradycyjnym, trzyrzędowym garniturze nie pasują skośne kieszenie. Wiem. 2) klapy w kamizelce powinny ściśle przylegać bez efektu unoszenia się. Nie wiedziałem! 3) w kamizelce doliczyłem się pięciu guzików, a klasycznie było zazwyczaj sześć. Nie mam aspiracji klasycznych... 4) w spodniach brak przynajmniej jednej tylnej kieszeni z patką lub bez. Z patki zrezygnowałem już dawno temu ponieważ wyłącznie mi przeszkadza. Z kieszeni również nigdy nie korzystam więc nie widzę problemu... Na temat wzorów kamizelek założyłem dawno temu osobny wątek w dziale Bespoke. Chętnie tam zajrzę ponieważ cenię Twoją wiedzę, a właśnie zamawiam kamizelkę dwurzędową do innego garnituru z mojego nowego wpisu na blogu 2 Cytuj
4inHand Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Jeszcze raz niebieski garnitur w kratę by Zbigniew Radlicki z tkaniny Porter & Harding Gloriouis Twelfth, tym razem w nieco innej atmosferze! W ręce GlenDronach 1994, w tle Glenfarclas 1979 Fot. K. Łukowicz 6 Cytuj
constantin Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 ++++ za zestaw i kompozycję zdjęcia:) Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 4inhand -> ten garnitur jest piękny. A teraz coś ode mnie; marynarka i topsidery są granatowe (zdjęcie jakoś mocno przyciemniło, ale w rzeczywistości jest to granat wpadający w niebieski nawet ) 8 Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Popisowy, świetny zestaw. Propsuję Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 4inHand - super! (jak zwykle ) Cytuj
eightwonder Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 fikaczynski, jaka szerokosc sznurowek na dole? Cytuj
pirat Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 fikaczynski, jaka szerokosc sznurowek na dole? WHAT? Na dole? Poza tym bez suwmiarki się nie obejdzie Cytuj
bartazz Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 No Panowie, to nie wiedzieliście, że ostatnio na włoską modę nosi się sznurówki coraz węższe? Te węższe, dodatkowo ciekawie wyglądają z zaprasowanymi końcówkami. Osobiście preferuję sznurówki zwężające się ku końcowi. Cytuj
eightwonder Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 HE he h... nie wiem, czemu wyszlo sznurowek. spodni, oczywiscie:) Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 HE he h... nie wiem, czemu wyszlo sznurowek. spodni, oczywiscie:) 17 cm Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Panowie, Fikaczyński, akurat trafiło teraz na Ciebie, sorry. Nie raz zdarzyło mi się zrobić fotografie, które chciałem tu zamieścić i po obejrzeniu ich odpuściłem. Jaki jest sens wrzucanie zdjęć i tłumaczenie "ten kolor nie jest taki, a zupełnie inny", "ta szerokość wygląda tak, a jest inna", "guzik wydaje się za wysoko ale w realu jest niżej" i tym podobne. Bez sensu, dawajmy tu fotografie, na podstawie których można coś powiedzieć, ocenić itp. postaram się, słuszna uwaga Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi