Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napiszesz dlaczego?

Jasne

a) wygląda w nim (przepraszam) grubo i ciężko w porównaniu do każdego jaki prezentował do tej pory

B) nigdy nie zechciałbym mieć garnituru w takim paskudnym szaro burym kolorze

c) takie garintury sprzedają na straganach w gildiach kupieckich, a najgorsza w tym jest kamizelka

Wiem że jako że 4inhand zna się na tym dużo bardziej niż  większość z nas i głupio mi krytykować ale nie oszukujmy się - ani to jego nie wyszczupla ani nie podkreśla żadnych zalet.

• Oceniam pozytywnie 9
Opublikowano

A ja się nie zgodzę z przedmówcą. Four in Hand wygląda w tym garniturze poważnie, jak na faceta przystało. W pierwszej chwili jak zobaczyłem ten garnitur to pomyslałem że to własnie tak wyglądają stare, europejskie pieniądze. (np. Krupp, albo inna równie poważna firma). Z facetem w takim właśnie garniturze, szarym i bez wodotrysków, można robic interesy.

Opublikowano

@4inHand

Ocena tylko na postawie zdjęcia. W rzeczywistości zapewne wygląda to zgoła inaczej.

Przez taką wysoką kamizelkę, bardzo ładny garnitur staje się "pancerzem" sięgającym aż po szyję.

Kamizelka wygląda pomysłowo, ale...

Proponuję porównać z i bez kamizelki.

@Mr Vintage

Fajny zestaw, od razu wiadomo kto go nosi... taki "podpis"

Kolorowe spodnie, kratka i granatowa marynarka.

Fantazja z klasyką.

Opublikowano

@4inHand

1) w tradycyjnym, trzyrzędowym garniturze nie pasują skośne kieszenie.

2) klapy w kamizelce powinny ściśle przylegać bez efektu unoszenia się.

3) w kamizelce doliczyłem się pięciu guzików, a klasycznie było zazwyczaj sześć.

4) w spodniach brak przynajmniej jednej tylnej kieszeni z patką lub bez.

Na temat wzorów kamizelek założyłem dawno temu osobny wątek w dziale Bespoke.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

@4inHand

1) w tradycyjnym, trzyrzędowym garniturze nie pasują skośne kieszenie.

Wiem.

2) klapy w kamizelce powinny ściśle przylegać bez efektu unoszenia się.

Nie wiedziałem! 

3) w kamizelce doliczyłem się pięciu guzików, a klasycznie było zazwyczaj sześć.

Nie mam aspiracji klasycznych...

4) w spodniach brak przynajmniej jednej tylnej kieszeni z patką lub bez.

Z patki zrezygnowałem już dawno temu ponieważ wyłącznie mi przeszkadza. Z kieszeni również nigdy nie korzystam więc nie widzę problemu...

Na temat wzorów kamizelek założyłem dawno temu osobny wątek w dziale Bespoke.

Chętnie tam zajrzę ponieważ cenię Twoją wiedzę, a właśnie zamawiam kamizelkę dwurzędową do innego garnituru z mojego nowego wpisu na blogu :D 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Jeszcze raz niebieski garnitur w kratę by Zbigniew Radlicki z tkaniny Porter & Harding Gloriouis Twelfth, tym razem w nieco innej atmosferze! 

W ręce GlenDronach 1994, w tle Glenfarclas 1979 :D 

MG_9328.jpg

Fot. K. Łukowicz

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

No Panowie, to nie wiedzieliście, że ostatnio na włoską modę nosi się sznurówki coraz węższe? Te węższe, dodatkowo ciekawie wyglądają z zaprasowanymi końcówkami. Osobiście preferuję sznurówki zwężające się ku końcowi. ;)

Opublikowano

Panowie,

Fikaczyński, akurat trafiło teraz na Ciebie, sorry. Nie raz zdarzyło mi się zrobić fotografie, które chciałem tu zamieścić i po obejrzeniu ich odpuściłem. Jaki jest sens wrzucanie zdjęć i tłumaczenie "ten kolor nie jest taki, a zupełnie inny", "ta szerokość wygląda tak, a jest inna", "guzik wydaje się za wysoko ale w realu jest niżej" i tym podobne. Bez sensu, dawajmy tu fotografie, na podstawie których można coś powiedzieć, ocenić itp.

postaram się, słuszna uwaga