Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Constantin-marynarka bardzo fajna,rzeczywiście jaśniejsze spodnie ożywiły by ten zestaw. Co do swetra ,w naszych warunkach klimatycznych dobrze komponuje się z marynarka.Zdecydowanie zle wygląda kołnierzyk koszuli,którego końcówki wchodzą pod sweter,ale temu można zaradzić bardziej ściągając go do dołu . Jak dla mnie trochę za ponure kolory .

Opublikowano

Zdecydowanie zle wygląda kołnierzyk koszuli,którego końcówki wchodzą pod sweter

Rozwiniesz, skąd taki pogląd? Chodzi o to, że kołnierz powinien być na tyle mały, żeby było widac go w całości, czy o to, żeby wyjąć go na sweter? Mi się w tym zestawie schowane koncówki kołnierzyka podobają. Nie widzę tu jakiegoś zgrzytu.

Opublikowano

Rozwiniesz, skąd taki pogląd? Chodzi o to, że kołnierz powinien być na tyle mały, żeby było widac go w całości, czy o to, żeby wyjąć go na sweter? Mi się w tym zestawie schowane koncówki kołnierzyka podobają. Nie widzę tu jakiegoś zgrzytu.

Chodziło mi o to, ze moim zdaniem za mały jest serek w swetrze ,dusi kołnierzyk koszuli nakrywając go,ale nie proporcjonalnie do całości.Widać ze końcówki kołnierzyka starają się podnieść ściągacz swetra w tych miejscach .

Opublikowano

David uśmiechnij się! W internetach jestes :) Podciągnij troche krawat pod kołnierzem. "Góra" mi się podoba, jednek moim zdaniem nie pasuje do spodni pod względem faktury materiału. Chodzi mi o to, że spodnie wyglądaja na lekki zwiewne, czego nie można powiedzieć o górze która jest jesienno- zimowa.

Opublikowano

Co się dzieje z tymi rękawami?

Marszczenie na dwóch pierwszych zdjęciach chyba mieści się w normie, natomiast na trzecim to wina odchylenia rąk do tyłu.

Spodnie są z bardzo cienkiej wełny, zgadzam się, że lepiej wyglądało by to z czymś grubszym, np. mięsistą flanelą.

Opublikowano

Przepiękny materiał marynarki,świetnie dobrana poszetka.Rękawy trochę się marszczą z tylu i przodu,krawiec znowu zostawił znak na plecach,prasując środkowy szew.Mocno pociągnął żelazkiem i to bardzo mocno ,zakładki materiału widać na zewnątrz.

Opublikowano

Przepiękny materiał marynarki,świetnie dobrana poszetka.Rękawy trochę się marszczą z tylu i przodu,krawiec znowu zostawił znak na plecach,prasując środkowy szew.Mocno pociągnął żelazkiem i to bardzo mocno ,zakładki materiału widać na zewnątrz.

Materiał to wełna Carlo Barbera.

Tak jak pisze Hargin, marynarka RTW z Suit Supply.

Sprawdziłem i rzeczywiście jest tam zakładka materiału, ale jest to niewidoczne dla oka, na zdjęciu to bardziej gra światła.

Opublikowano

Co się dzieje z tymi rękawami?

Ramiona są lekko za szerokie moim zdaniem z tyłu i stąd ten efekt. Możliwe, że kolega ma posturę "klatka do przodu, barki do tyłu", RTW takiego czegoś nie przewiduje :)

Taka uroda RTW, zawsze jakiś mankament będzie, nie ma rady ;) . Ale ogólnie dla mnie jest przyzwoicie.

Opublikowano

jak na mój gust dwurzędówka za bardzo zbliża się do modnego w niektórych kręgach krótkiego 'płaszcza'. Może to kwestia tego że jestem anty-maniakiem takiego kroju, albo tego, że marynarka w zestawieniu ze spodniami ma kolor typowego odzienia wierzchniego ;).

Ale przyznaje przedmówcom - bardzo fajny materiał.