Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielkomiejskie ogarnianie, czyli jak wyjść z domu tylko raz, iść do pracy, na kickboxing, na siłownię, spotkać się z kobietą, cały czas ładnie pachnieć i jeszcze schować gdzieś dokumenty, obiad i ... butelkę whisky do degustacji :P

No brown in town? Eeeee tam :D

Poza wierzchnią kurtką, reszta jest całkiem, całkiem :) zarówno od strony wyglądu, jak i kolorystyki. Nawet blue jeans (nie przepadam) w tym zestawie wyglądają nieźle.

Kurtka niestety do topowych nie należy, w mojej ocenie średnia "ulicy". A gdzie się średnia lokuje, to chyba nie trzeba opisywać.

No i to już jest kwestią gustu, mojego zresztą - szalik widziałbym bardziej zawadiacki.

Ogólnie po zsumowaniu na plus.

pozdr.Vslv

Klasowo by się zgadzało, bo kurtka to GAP, a kamizelka Barbour i rzeczywiście kurtka nie ma czego tam szukać jakościowo. Po prostu jest średnia. Spodnie to nie jeansy, tylko zwykła granatowa bawełna. Z tyłu nakładane kieszenie jak w jeansach, ale z przodu, po bokach jak w chinosach.

Opublikowano

[...]

Klasowo by się zgadzało, bo kurtka to GAP, a kamizelka Barbour i rzeczywiście kurtka nie ma czego tam szukać jakościowo. Po prostu jest średnia. Spodnie to nie jeansy, tylko zwykła granatowa bawełna. Z tyłu nakładane kieszenie jak w jeansach, ale z przodu, po bokach jak w chinosach.

Nie chodziło mi o jakość (mam kilka GAP-ów, zresztą z dawniejszych czasów i nie narzekam), lecz kolor i głównie hmm... dość przeciętny wygląd.

Teraz wiem, dlaczego mi się te spodnie spodobały :D

pozdr.Vslv

Opublikowano

Witam,

bawarska marynarka z lodenu, poprzez dodanie kołnierza "przeliftowana" na kurtkę wzbudziła różne kontrowersje między innymi (a może głównie) ze względu na swoją długość. To jest tradycyjny bawarski wyrób o doskonałej jakości, a długość jest zwyczajowa.

Dzisiaj prezentowany zestaw składa się prawie z samych wełenek. Wyjątkiem jest dość oryginalna kamizelka uszyta z grubej lnianej tkaniny i zapinana na drewniane kołeczki. Moim zdaniem nie kłóci się z resztą zestawu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdr.Vslv

ps CHANTACO, to denko baskijskiego beretu.

Opublikowano

Wiem, że kompletnie nic nie widać, ale co tam :) i tak wstawię, najwyżej niektórzy pokrzyczą :).

Zestaw z przed kilkunastu dni (a przy tym jeden z moich stosunkowo częstych), na uczelnię. Szara marynarka, biała koszula w fioletowe paski, niebieski sweter, niebieska poszetka, spodnie koloru ciemnego fioletu.

post-1592-13658921533561_thumb.jpg

post-1592-13658921533742_thumb.jpg

post-1592-13658921533912_thumb.jpg

Opublikowano

A mnie nie przekonuje ten zestaw z kilku powodów:

- buty wyglądają dziwnie: faktura skóry jest matowa ale na cholewnie została wypolerowana przez nogawkę spodni i o ile równomiernie matowa skóra jest ok to w takiej postaci wygląda to niechlujnie. A nawet jednolicie matowe trzewiki jak dla mnie do takiego zestawy nie pasowały by.

- marynarka na zaprezentowanym zdjęciu wygląda na zbyt małą i wygląda jakby guzik miał zaraz wystrzelić. Mam nadzieję, że to niefortunne zdjęcie a nie rzeczywistość.

- krawat mi się zwyczajnie nie podoba a do tego bardzo jasny, moim zdaniem na tę porę roku i przy ciemnej marynarce źle się komponuje. Poza tym wygląda na błyszczący ale jakoś tak sztucznie błyszczący.

Poza tym spodnie w rzeczy samej świetne. Pasek też w fajnym kolorze.

Opublikowano

Spodnie świetne.

Krawat widać dobierany do nich, bardzo fajnie.

Marynarka- albo za dużo w kieszeniach marynarki, albo za duża klatka ;-)

Buty! co to ma być? albo porządnie wyczyścić, wypastować albo założyć inne.

Pasek do zegarka bardzo ładny.

Opublikowano

z marynarką jest OK, mam trochę luzu w guziku i klatce, widocznie inaczej wyszło na obrazku (zdjęcie jest od dołu,telefon był na poziomie połowy uda, może dlatego)

że buty się nie spodobają to przeczuwałem ;) , ale nieuczciwie byłoby pominąć, skoro je miałem na nogach. Cóż, po prostu założyłem takie, których mi nie było szkoda na wczorajszą pogodę, a zrobiłem na nogach na zewnątrz ze cztery kilometry ze spotkania na spotkanie. Zresztą zdjęcia robione już po tych kilometrach, a w pracy po powrocie raczej na nowo nie pastuję :) tylko przecieram z brudu - wybaczcie :P

Opublikowano

Zebrałem się na odwagę i postanowiłem pokazać coś od siebie. Jako forumowy żółtodziób proszę o wyrozumiałość.

Zestaw co prawda nie z dziś i nie z wczoraj, ale w temacie "co miałem kiedyś na siebie" tych zdjęć nie zamieszczę, ponieważ, jak mniemam, ma on służyć pokazywaniu tego, co słusznie minione.

A w tym przypadku, choć idealnie nie jest, bardzo dobrze się w takiej kombinacji czułem. Przed pierwszym kontaktem z forum pewnie pomyślałbym, że jest idealnie, a tak, cóż - kilkumiesięczna lektura forum uświadomiła mi, że kozerka jest o wiele za nisko, górny guzik odrobinę zbyt wysoko, no i marynarka mogłaby być nieco węższa w talii. Niemniej, jako, że jest to jedna z pierwszych moich "każualowych" marynarek, jeszcze z czasów liceum, mam do niej sentyment.

Widoczne na łokciach przetarcia zostały niedawno zakryte zamszopodobnymi łatami w kolorze granatowym.

Krawat się obsunął, sorry. ;)

Nadmienię, że w takim stroju udałem się na kameralną konferencję naukową w charakterze słuchacza.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Pozdrawiam Was Towarzysze! Zimy jeszcze nie ma, ale ja już jestem na nią gotowy!

Dostałem wspaniały prezent z Białorusi! Nie jest z HΜ, jest z królika :D

I przy okazji nowe spodnie pod szelki. Stan pod pachy, 20 cm dołem + 5 cm manszet. Go big or go home!

Spodnie zrobiłem u krawca, o którym jeszcze nie było więc może zasłużą na zdjęcie w lepszym świetle w dziale bespoke.

post-403-13658921538397_thumb.jpg

post-403-13658921538618_thumb.jpg

Opublikowano

Oczami wyobraźni widzę jak 4inHand przywdziewa tą piękną czapę, zakłada swój granatowy płaszcz owijając się grubym szalem i wychodzi na 20 stopniowy mróz i śniego po kolana w loafersach:)

Edit: Żeby nie było wątpliwości, jestem gorącym fanem Twoich zestawów.