Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

@djmakus czy masz może zdjęcie całej sylwetki żeby zobaczyć jak to wszystko gra razem?
Pierwsze wrażenie było: „bynajmniej mie sie ten krawat nie podoba”. Zestawienie jest tak odważne, że chciałbym zobaczyć całość. Pytam bez cienia drwiny.
Czy ta marynarka jest w czarno białą pepitkę i z odległości wygląda jak szara, czy wpada w odcień beżu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Świętujemy 101 lat Niepodległej i 100 lat polsko-amerykańskich stosunków dyplomatycznychC65D3BA5-A87A-4346-B768-3673D86354DF.thumb.jpeg.751f3edd858ab4f7f5cfcdd302697420.jpeg97C2ED71-EBB5-4AF8-BD2C-9C2EE5E36FEA.thumb.jpeg.3e0c7fcd48b37cd03c9db142ac6c4440.jpeg 

Ładna dwurzędówka, ale "sprezzatura" w postaci loafersów (na wzór Edwarda VIII) i żółtych skarpetek jest na bakier z dress codem, który byłby IMO wskazany przy okazji wizyty w tych okolicznościach w konsulacie - chyba, że obniżono stopień formalności uroczystości, co swoją drogą byłoby dość dziwne w obliczu jednocześnie zorganizowanego z tej okazji koncertu fortepianowego i recytacji wierszy. 

Pozostaję z uszanowaniem,

B.Ż.

• Oceniam pozytywnie 5

8 godzin temu, xkoziol napisał:

Czy świętowano również "załatwienie" ruchu bezwizowego przez Prezydenta Dudę? i jego ekipę

Ze źródeł łagodnie mówiąc nieprzychylnych obozowi władzy dowiedziałem się nieoficjalnie, że wydanie około 100mln złotych na "załatwienie" ruchu bezwizowego z USA zostało uznane za jedne z najlepiej wydanych pieniędzy publicznych w nowoczesnej historii Polski ;)

@lubo69, tak myślałem, ze jest w tym jakaś ukryta symbolika, ale ponieważ na symbolice kolorów się nie znam (wiem tylko tyle, że żółte skarpetki nie pasowałyby na pogrzeb), to milczałem.

@Żorż Ponimirski, może żółte skarpetki to delikatna sugestia kolegi do żótych papierów pewnych osób z pewnych kręgów. Ale to już musi się wypowiedzieć@Beny23.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Żółte skarpetki symbolizują radość z okazji święta i stosunków polsko-amerykańskich. Symbolizują także nowojorskie taksówki, do których teraz, po zniesieniu wiz, może sobie wsiąść każdy Polak. Tymi skarpetkami Beny otwiera oczy niedowiarkom i obawiam się, że nie jest to Jego ostatnie słowo.

Kolor żółty symbolizuje także fałsz i zazdrość default_wink.png Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś chce być "oryginalny" i niekonwencjonalny, byleby tylko wyjść poza schemat, nie bacząc na faux pas, ale w najlepszym wypadku wychodzi tu na jaw brak znajomości niektórych aspektów życia, które są dostrzegane zwłaszcza przez dyplomatów. Czy ignorancję można usprawiedliwić? No, chyba że kolega wstawi zdjęcie swojego zaproszenia z urzędowym dopiskiem "No dress code".

Pozostaję z uszanowaniem,

B.Ż.