blekit Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 @Beny23 - bardzo fajny krawat U mnie ostatnio tak. Tym razem kołnierzyk i węzeł krawata nie zagrały optymalnie, ale cóż, c'est la vie * Henry Cottons * Suitsupply * Osovski * Poszetka * TLB Mallorca 4 4 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 @blekit, czy w tym wypadku polecasz mniejszy objętościowo węzeł, cieńszą tkaninę krawata czy wiązanie niżej - na cieńszej końcówce ? Cytuj
blekit Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 @Żorż Ponimirski węzeł to 4-in-hand, więc ciężko o mniejszy. Pewnie mogłem ciaśniej zawiązać krawat. Kołnierzyk sam w sobie jest specyficzny i najlepiej wygląda z krawatami z jedwabiu o cienkim wkładzie, ale akurat miałem ochotę na challis. Cytuj
Najmniejszy Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Próbowałeś tak zwanego węzła orientalnego? Jest jeszcze trochę mniejszy od four-in-handa, i może się tutaj sprawdzić Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 28 Lutego 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Jodła Bielska 7 3 Cytuj
Bartłomiej Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Witajcie! Nowy na forum i w kształtowaniu garniturowej elegancji... próbuję i eksperymentuję. Dużo grzybów w barszczu (zapewne dla większości dużo przekroczony umiar), ale kto mi zabroni? W końcu trzeba jakoś przywołać na stałe wiosnę 1 Cytuj
zimmermann Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 14 minut temu, Bartłomiej napisał: Witajcie! Nowy na forum i w kształtowaniu garniturowej elegancji... próbuję i eksperymentuję. Dużo grzybów w barszczu (zapewne dla większości dużo przekroczony umiar), ale kto mi zabroni? W końcu trzeba jakoś przywołać na stałe wiosnę Wydaje mi się, że Twoja stylizacja sporo by zyskała jeśli przy wiązaniu krawata zrobiłbyś łezkę, a sam węzeł byłby trochę bardziej masywny. 1 2 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 @Bartłomiej skąd ten krawat ? Wydaje mi się znajomy, vintage PRL ? Cytuj
Bartłomiej Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 38 minutes ago, zimmermann said: Wydaje mi się, że Twoja stylizacja sporo by zyskała jeśli przy wiązaniu krawata zrobiłbyś łezkę, a sam węzeł byłby trochę bardziej masywny. @zimmermann Cenna uwaga, dziękuję! Niestety jeszcze mam mały przebieg w wiązaniu, popracuję nad tym. @Żorż Ponimirski poszetka.com, przywodzi mi na myśl szalone lata 90te Cytuj
mayor Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 4 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: Takie tam... Krawat w tylnej kieszeni jeansów to jakiś nowy trend sprezzatury.,Moim zdaniem inspirowany szatą graficzną "Born in The USA" Okładka albumu "Born in the USA", znana również jako scena z tyłkiem bossa , miała w sobie coś naprawdę wyjątkowego. Obraz - i oczywiste d*pa Bruce'a - od razu stały się klasykiem. Tyłek Bruce'a obok języka Rolling Stones i bioder Elvisa, to część ciała, która stała się ikoną rock'n'rolla. Cytuj
Beny23 Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Welwetowa smoking jacket od Turnbull & Asser 3 1 Cytuj
Bartek 00 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 @poszetka.com buty to Yanko? Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 41 minut temu, Bartek 00 napisał: @poszetka.com buty to Yanko? Crownhill / Monachium 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 2 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2019 10 9 Cytuj
O.v.K. Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Przy poniedziałku; Lancerto, Profuomo, Milanówek (Jedwab Polski), Bytom, M&S. Poza kadrem Doleath i Crownhill 4 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 5 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Pierwsze powiewy wiosny. * Krupa & Rzeszutko * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * 2x Poszetka (+ kaszkiet) * TLB Mallorca 4 12 Cytuj
O.v.K. Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Dziś tak; CT, Próchnik, RoT, Bytom, M&S, ledwie widoczne szelki od Doleath a poza kadrem Loake Cannon Ten Próchnik to swoją drogą ciekawostka; staruteńka koszula z czasów prcPróchnik, nabyta bodaj za 20 zł w 2015 roku. Pod marynarkę jeszcze się nadaje, choć to jej ostatnie podrygi - wreszcie poddaje się sztywnik kołnierza. Żal mi jej, bo to „pamiątka” początków mojej ”sartorialnej” drogi a poza tym... ma przepięknie wyprofilowany kołnierzyk, ktokolwiek go zaprojektował - znał się na rzeczy! 3 2 Cytuj
mosze Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 11 godzin temu, blekit napisał: Pierwsze powiewy wiosny. Fajnie poza nakryciem głowy - wydaje mi się, że do dwurzędówki pasuje kapelusz. Cytuj
blekit Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 @mosze masz racje, ale kapelusze jakie mam nie pasują albo do pory roku albo do formalności zestawu. Poza tym miałem na sobie płaszcz, który zdjąłem na chwilę do tego zdjęcia. W pełnym rynsztunku moim zdaniem kaszkiet wygląda już w porządku Cytuj
blekit Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 Już trochę chłodniej. * Barbour * Suitsupply x2 * Poszetka x2 * Benevento * Vass 2 5 Cytuj
O.v.K. Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 Rano, fakt, było chłodno, ale teraz w słońcu można się całkiem zacnie ogrzać?? U mnie dziś Próchnik, Rene Lazar, Poszetka, Bytom, C.Berg. 3 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 7 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 Ciepły poranek. * Polkap * Krupa & Rzeszutko * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * Yanko 3 7 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi