Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Nowy na forum i w kształtowaniu garniturowej elegancji... próbuję i eksperymentuję. Dużo grzybów w barszczu (zapewne dla większości dużo przekroczony umiar), ale kto mi zabroni? W końcu trzeba jakoś przywołać na stałe wiosnę ;) 

78706503-94F5-4F32-9845-081F5333E306.png

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Bartłomiej napisał:

Witajcie!

Nowy na forum i w kształtowaniu garniturowej elegancji... próbuję i eksperymentuję. Dużo grzybów w barszczu (zapewne dla większości dużo przekroczony umiar), ale kto mi zabroni? W końcu trzeba jakoś przywołać na stałe wiosnę ;) 

Wydaje mi się, że Twoja stylizacja sporo by zyskała jeśli przy wiązaniu krawata zrobiłbyś łezkę, a sam węzeł byłby trochę bardziej masywny.

lezka i bez lezki.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
4 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał:

Takie tam...

IMG_20190228_163926675_HDR.thumb.jpg.fa2f39b5ec947afd15450e6e8d6c2565.jpg

Krawat w tylnej kieszeni jeansów to jakiś nowy trend sprezzatury.,Moim zdaniem inspirowany  szatą graficzną "Born in The USA" Okładka albumu "Born in the USA", znana również jako scena z tyłkiem bossa , miała w sobie coś naprawdę wyjątkowego. Obraz - i oczywiste d*pa Bruce'a - od razu stały się klasykiem. Tyłek Bruce'a obok języka Rolling Stones i bioder Elvisa, to część ciała, która stała się ikoną rock'n'rolla.

boss ass.jpg

Opublikowano

Dziś tak;

CT, Próchnik, RoT, Bytom, M&S, ledwie widoczne szelki od Doleath a poza kadrem Loake Cannon

Ten Próchnik to swoją drogą ciekawostka;  staruteńka koszula z czasów prcPróchnik, nabyta bodaj za 20 zł w 2015 roku. Pod marynarkę jeszcze się nadaje, choć to jej ostatnie podrygi - wreszcie poddaje się sztywnik kołnierza. Żal mi jej, bo to „pamiątka” początków mojej ”sartorialnej” drogi a poza tym... ma przepięknie wyprofilowany kołnierzyk, ktokolwiek go zaprojektował - znał się na rzeczy!

B3F73E5C-B5D9-453D-AA88-9AD8AEA6FB62.jpeg

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@mosze masz racje, ale kapelusze jakie mam nie pasują albo do pory roku albo do formalności zestawu. Poza tym miałem na sobie płaszcz, który zdjąłem na chwilę do tego zdjęcia. W pełnym rynsztunku moim zdaniem kaszkiet wygląda już w porządku :)

20190304_165452(0).thumb.jpg.dc6fb1b6e5e6843175e7cb91563882d1.jpg