Midlife-Crisis Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 1 godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Marynarka Cantarelli Knit (splot jak grenadyna grossa Żorż, czy ta marynarka ma 3,5 guzika? 1 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 12 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Żorż, czy ta marynarka ma 3,5 guzika? Nie! Ma 5 guzików !! I to wszystkie funkcjonalne więc ja to nazywam 5 roll 2. 1 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Dzisiaj Marynarka Peter Millar (Loro Piana TravePro) Koszula SuSu Krawat Ferrel Reed Garza Grossa Poszetka MD Spodnie PT01 Buty Santoni 1 Cytuj
mosze Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 19 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Marynarka Cantarelli Knit (splot jak grenadyna grossa) Koszula polo SuSu Krawat Poszetka Poszetka MD Spodnie Levis 501 Chukka Thursday Boots Scout Żorżu, odpalam krytykę: góra bardzo ładna, ale popracowałbym nad węzłem u dołu (aby krawat był wąski tuż pod węzłem i ładnie się dalej rozchodził). Dół też bardzo ładny, ale... chyba z innego zestawu? Góra - lato, dół - jesień. 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 14 minut temu, mosze napisał: Żorżu, odpalam krytykę: góra bardzo ładna, ale popracowałbym nad węzłem u dołu (aby krawat był wąski tuż pod węzłem i ładnie się dalej rozchodził). Dół też bardzo ładny, ale... chyba z innego zestawu? Góra - lato, dół - jesień. Dzięki ! Jeszcze pracuję nad tym krawatem z Poszetki, bo jest bardzo mięsisty (grenadyna/szantung). Co do góra/dół to jestem w San Diego i mamy 19st C w dzień, 12 wieczorem, więc trudno było się wpasować idealnie. Byłem w tym zestawie cały dzień i komfort był bardzo wysoki. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 1 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Z tygodnia /// 3 8 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 @mosze, a taka góra do Jeansowo/Chukkowego dołu ? Cytuj
alabuz Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 W tym zestawie koszula zdecydowanie na plus, natomiast marynarka i krawat niekoniecznie. Pierwsze co, to na pewno zdjął bym ten krawat. Marynarka również jest jakaś taka udziwniona. Jeżeli miałbym zostawić marynarkę to założył bym do niej brązowy knit i raczej zrezygnował bym z poszetki, ponieważ przez te dziurko-butonierki za dużo się na górze dzieje. I jeszcze jedna ważna kwestia, prze te jasne guziki marynarka wygląda na sezon wiosna/ lato 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 @alabuz, Knit do Knit jacket to Twoim zdaniem nie będzie za dużo ? Może po prostu koszula bez krawatu ale z poszetką ? A jeśli mogę dopytać, dlaczego krawat nie ? Lniany 7-fold wydaje mi się całkiem ok do bawełniano/lnianej marynarki. Jak pisałem wcześniej jestem w San Diego (niby grudzień, a 20 stopni) więc flaneli tu raczej nie ubiorę. Jestem bardzo otwarty na wszystkie sugestie. Wiele z kombinacji zakładam po raz pierwszy i sprawdzam do czego i jakie komentarze otrzymam. PS akurat na tę dziwną marynarkę gęba mi się śmieje, bo nosi się jak bluza, a dostałem tyle komplementów od przypadkowych ludzi, że chce się w niej chodzić. Cytuj
pi_senny Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 Niestety, ale w tym zestawie mocno na pierwszy plan wychodzi krawat, który jest po prostu według mnie brzydki i poszetka, której kolor jak i sposób złożenia sprawia wrażenie, że do brustaszy włożyłeś granatową skarpetę we wzory. Marynarka byłby super, gdyby nie ten trzeci guzik i druga butonierka. Niby to ją nie dyskwalifikuje, lecz niepotrzebnie udziwnia. Każdy krawat do tej marynarki i koszuli będzie wydawał się na siłę. Zatem zrezygnowałbym z niego, a poszetkę wymienił na znacznie jaśniejszą. Wybacz, że trochę brutalnie, lecz mam zły dzień, a z tego co czytam cenisz sobie szczerość. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 @pi_senny, cenię szczerość, ale powiedzieć o poszetce, że wygląda jak kolorowa skarpetka przypomina mi wczorajsze pytanie kolegi z Chin czy to co mam w kieszonce (brustaszy) to chusteczka do nosa i po co ją tam włożyłem Udziwniona marynarka ma tyle butonierek co guzików i można ją zapiąć pod szyję, widzialem kiedyś coś takiego u Tomka Milera w wersji tweedowej, więc jakoś nie dziwi mnie to. Ot taka bluza marynarkowa. Co do krawatu - zgoda, że lepiej będzie w tym zestawie bez niego, ale mimo wszystko podoba mi się jako taki. Będę go musiał przetestować do innych letnich marynarek pewnie najwcześniej na wiosnę. Cytuj
alabuz Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 [mention=2930]alabuz[/mention], Knit do Knit jacket to Twoim zdaniem nie będzie za dużo ? Może po prostu koszula bez krawatu ale z poszetką ? A jeśli mogę dopytać, dlaczego krawat nie ? Lniany 7-fold wydaje mi się całkiem ok do bawełniano/lnianej marynarki. Jak pisałem wcześniej jestem w San Diego (niby grudzień, a 20 stopni) więc flaneli tu raczej nie ubiorę. Jestem bardzo otwarty na wszystkie sugestie. Wiele z kombinacji zakładam po raz pierwszy i sprawdzam do czego i jakie komentarze otrzymam. PS akurat na tę dziwną marynarkę gęba mi się śmieje, bo nosi się jak bluza, a dostałem tyle komplementów od przypadkowych ludzi, że chce się w niej chodzić.Ta marynarka potrzebuje nieformalnych dodatków z mocną fakturą. Ten krawat pomimo, że lniany swoją fakturą bardzo przypomina jedwab (przynajmniej na Twoim zdjęciu) i również mi się nie podoba.Ponadto ciężko dobrać do ciemnej koszuli odpowiedni krawat. Ja osobiście do takiej koszuli nie zakładam krawata. 1 Cytuj
mosze Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 5 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: @mosze, a taka góra do Jeansowo/Chukkowego dołu ? Wg mnie - krawat b. słaby. Szczerze, to bym to oddał bezdomnym. No i unikał ciemnych koszul. Za to marynarka mi się bardzo podoba. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 21 minut temu, mosze napisał: Wg mnie - krawat b. słaby. Szczerze, to bym to oddał bezdomnym. No i unikał ciemnych koszul. Za to marynarka mi się bardzo podoba. Haha, czyli jeden rabin (mosze) powie tak, a drugi powie nie Marynarka zostaje, ciemna koszula też zostaje, ale bez krawatu, a krawat...dajcie mu jeszcze szansę. Czyżby Barba Napoli wypuściła potworka ?? Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2018 K n i t 6 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. nejfan Opublikowano 3 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dawno mnie tu nie było 7 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2018 Świąteczny madras z dostawą ciastek 10 10 Cytuj
phantom Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2018 28 minut temu, Beny23 napisał: Świąteczny madras z dostawą ciastek @Beny23 jakiej długości są te spodnie - 44? Pytam, bo masz prawie 3 metry wzrostu, a spodnie i tak za długie B-) Cytuj
mayor Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Beny23 napisał: Świąteczny madras z dostawą ciastek Dzisiaj zamiast ciastek powinny być pączki Sufganiyot i placki kartoflane Latkes Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Opublikowano 3 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2018 Jakoś daliśmy radę dzięki Waszym poradom PS krawat siedzi w lewej kieszeni ? 10 9 Cytuj
Beny23 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2018 Z założycielem The Rake Magazine Wei Koh 2 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Podoba mi się długość krawata; i tyle. Ale dzięki za cenną wskazówkę, bo nie wiedziałem jak ubiera się założyciel The Rake, a właśnie e-prenumerata mi wygasa. 1 1 Cytuj
Beny23 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Polecam jego konto na Instagramie @wei_koh_revolution Wei to wesoły gość. Cytuj
Beny23 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Tutaj jeszcze z Tomem Chamberlin który jest editor in chief The Rake Magazine 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 14 8 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi