Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem ta koszula nie nadaje się do krawata, ew. spróbował bym z jednokolorowym granatowym knitem.

Pasek nadaje się do letnich luźnych stylizacji, nie pasuje do ciemnych spodni i krawata.

Zdejmij krawat, zmień pasek na ciemnobrązowy, załóż ciemne brogsy i wtedy będzie fajna, casualowa stylizacja.

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Koledzy wyżej mają rację - poszczególne elementy ze sobą nie grają. Zwróć uwagę na wielkość kraty koszuli i pasków na krawacie. Są prawie takie same co daje efekt misz-maszu. Skala wzorów powinna być wyraźnie inna. Co do kolorów to trudno się odnieść - często małe różnice w odcieniu są decydujące, a na zdjęciu się tego nie wychwyci. Na zdjęciu, kolory nie pasują. O pasku już napisano wszystko?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, Wodzu napisał:

Moje pierwsze wrażenie było zgoła odwrotne. ;)

Świetny zestaw.

Dzięki, ale tak czy inaczej z doborem poszetek mam problem. Nigdy nie jestem do końca zadowolony. Może przyczyna w tym, że używam różnych skrawków materiału np. resztek z jedwabiu albo bawełny na kimono, albo japońskich chusteczek (nie tych do nosa!), Mam tego bez liku, a podświadomie to chyba mi coś mówi, że mnie na taki zbytek jak poszetki nie stać. ?

Opublikowano
M.Ceran, Poszetka (krawat), SuSu (poszetka)
IMG_4996.thumb.jpg.80a96bf1a508dcf6fc34d614632dd63c.jpg
Napisałbyś coś więcej o marynarce? Jak się użytkuje? Kiedyś czytałem, że bywają 'modnie' przykrótkie, że guzik zbyt wysoko. Może to plotki
Ale materiały podobno dobre.
Opublikowano
19 godzin temu, michau napisał:

Napisałbyś coś więcej o marynarce? Jak się użytkuje? Kiedyś czytałem, że bywają 'modnie' przykrótkie, że guzik zbyt wysoko. Może to plotki emoji6.png
Ale materiały podobno dobre.

To jest jedna z moich ulubionych marynarek:) Tak, one generalnie są ciut krótkie. Dla mnie na granicy akceptowalności. Materiał genialny, bardzo wygodna. M.Ceran często jest na warszawskich targach. Można pomierzyć.

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, roter6 napisał:

.....M.Ceran często jest na warszawskich targach. Można pomierzyć.

Można przymierzyć w Warszawie i paru innych miastach nie tylko w czasie targów.

Wybrane modele i rozmiary są dostępne cały czas.

Adresy są na stronie producenta.

W moim przypadku dało się uszyć zmodyfikowany wariant rozmiarowy. Warunkiem jest posiadanie danego materiału przez producenta.

• Like 1