4inHand Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Granatowa dyplomatka, szal z wełny Escorial, poszetka z zającem i golf z merynosów 1 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Klubowo: Marynarka: SuSu custom (guziki tkaniny.net) Spodnie: T. Baś Koszula: Profuomo Sky Blue Krawat: EoE Buty: Berwick 3 9 Cytuj
TDab Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 W sumie to chyba pierwszy raz tu Koszula - Olga Marynarka - Tom Rusborg (TK) Krawat - Biella (lniany, z TK) Poszetka - Znak Zodiaku Panna z Poszetka.com Spodnie - Briglia 1949 (Yoox) Buty - G. WEBB (Barker) 2 2 Cytuj
Marcelli Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 W sumie to chyba pierwszy raz tu Koszula - Olga Marynarka - Tom Rusborg (TK) Krawat - Biella (lniany, z TK) Poszetka - Znak Zodiaku Panna z Poszetka.com Spodnie - Briglia 1949 (Yoox) Buty - G. WEBB (Barker) Polecasz koszule od Olgi?P. S. Ładnie, ładnie. Cytuj
TDab Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Mam 3 sztuki, dwie po 55 i jedną za 75 EUR. Jeśli masz problem ze spasowaniem RTW, to bardzo polecam. Jakość tkanin też bardzo na plus (mało widoczne różnice w tym przedziale cenowym). Cytuj
artisan Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 17 godzin temu, Beny23 napisał: Dzisiaj jest trochę cieplej więcej idealny czas na bomberkę Ciepłej to z minus 40 zeszło na minus 30 ? Swoją drogą to zima na północnym wschodzie USA daje się wam we znaki. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Godzinę temu, artisan napisał: Ciepłej to z minus 40 zeszło na minus 30 ? Swoją drogą to zima na północnym wschodzie USA daje się wam we znaki. Eee tam, ja mieszkam jeszcze na północ od NYC i wiadomości szerzone w polskich mediach są mocno pompowane Podają temperaturę odczuwalną (-15 plus wiatr to -30), czego nigdy w polskiej prognozie pogody nie widziałem, a jeśli chodzi o opady śniegu to mam wrażenie ze filmują hałdy zepchnięte spychaczami. W Bostonie ta "bomba cyklonowa" to było 30-40 cm śniegu w jeden dzień i koniec. Normalnie dojechałem do pracy, prawie normalnie wróciłem (były super zaspy i autobus nam utknął na chwile ). Odczuwalna do -30 z wiatrem była może przez 5 dni i przeżyłem to o wełnianej bosmance+wełniany sweter pod spodem - naprawdę nic strasznego tu się nie wydarzyło, choć przyznam, ze te zamarznięte fale sztormowe wyglądały na YT superancko - akurat największa pełnia musiała wtedy być i się zrobiła kumulacja z przypływem W zeszłym roku były u nas w Bostonie 4 takie burze śnieżne i jakoś nie było szału na te wiadomości, ale wiadomo - rekonstrukcja rządu nie lubi rozgłosu 4 2 Cytuj
mayor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 22 godziny temu, Beny23 napisał: Dzisiaj jest trochę cieplej więcej idealny czas na bomberkę Mieszkałem niedaleko tego miejsca na 408 East 88 St. Miejsca, gdyż tej stacji wtedy jeszcze nie było,był Bus M31 i zapchane 4,5,6 na Lexington. Kiedy się wyprowadzałem to zaczynali kopać dziurę . 1 Cytuj
Beny23 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Tak jak @Kamil1987 napisał ta burza śnieżna to było pośmiewisko. W cały dzień spadło może pół metra śniegu i tyle. Było trochę zimno ale już jest dużo cieplej i temperatury na plusie. Synoptycy co przyjdzie burza stwierdzają że będzie największa w historii. Czysty idiotyzm i przestałem już nawet spoglądać ba długoterminową prognozę pogody bo praktycznie zawsze się myli. @mayor ja się niedawno przeprowadziłem i bardzo mi się podoba. Wszystkie najlepsze knajpy w mieście mam pod nosem. Cisza i spokój. Zero turystów. Bardzo blisko mam do Central Parku. 15 minut metrem do pracy (4 przystanki Q line i wejście do metra 50 kroków od mojego apartamentu) Same plusy. Jakby ktoś planował przeprowadzkę do NYC to polecam Upper East Side a szczególnie Yorkville @mayor teraz mieszkasz in the suburbs? Cytuj
mayor Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2018 15 godzin temu, Beny23 napisał: @mayor ja się niedawno przeprowadziłem i bardzo mi się podoba. Wszystkie najlepsze knajpy w mieście mam pod nosem. Cisza i spokój. Zero turystów. Bardzo blisko mam do Central Parku. 15 minut metrem do pracy (4 przystanki Q line i wejście do metra 50 kroków od mojego apartamentu) Same plusy. Jakby ktoś planował przeprowadzkę do NYC to polecam Upper East Side a szczególnie Yorkville @mayor teraz mieszkasz in the suburbs? Miejsce fajne,dobrze wspominam, .Masz świetny gym NYCSC na 91st&3rd ,taki z prawdziwego zdarzenia z basenem indoor, polecam..W czasach kiedy ja mieszkałem nie było tak dobrego połączenia .Pracowałem wtedy na 57 st blisko Carnegie Hall, to do pracy jechałem ok 45 minut,a jak mieli nasiadówki w ONZ ponad godzinę. Przeprowadziłem się na Kew Gardens (teoretycznie daleko 15 mil) i do pracy miałem 25 minut,później na Jackson Heights 15 minut.W sumie w NYC przeprowadzałem się 14 razy. Teraz mieszkam na Queens,ale jakbym ustawił na chodniku wszystkie moje buty to kilka par by stało na Brooklynie. 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Opublikowano 9 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2018 9 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 10 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Pierwszy raz po poprawkach * Krupa & Rzeszutko * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * Yanko 5 15 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Opublikowano 10 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Pozdrowienia z Pitti Fot. Mr.Faceless 5 8 Cytuj
Kuchn63 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 19 godzin temu, Styleman napisał: Swietnie ! , i to by było na tyle. 1 Cytuj
Solecalupo Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Na obecną zimę golf+tweed i tak było za ciepło (hmmm po co mi ten Ulster ) ... za to nareszcie wiem po co są rozpinane mankiety [Edit] zdjęcie zostało usunięte 4 5 Cytuj
MWojtylak Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Przeglądając swoje zdjęcia z weekendu leci mi w głowie "10 w skali Beauforta" 1 1 Cytuj
Bartek 00 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Wydaje się, że kurtka jest za ciasna w biodrach. Cytuj
blekit Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 @Milten moim zdaniem krawat za bardzo zlewa się z koszulą. @Beny23 a tutaj z kolei kontrast jest jak na mój gust zbyt duży, krawat bardzo daje po oczach Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 2 godziny temu, blekit napisał: @Milten moim zdaniem krawat za bardzo zlewa się z koszulą. @Beny23 a tutaj z kolei kontrast jest jak na mój gust zbyt duży, krawat bardzo daje po oczach A w moim odczuciu efekt estetyczny obu zestawów jest bardzo dobry. W pierwszym zestawie @Milten jedynie mnie trochę razi "fularowatość" krawata, ale kolory i wzory są dobrze dobrane. Nie jestem ekspertem, ale chyba dość trudno dobrać elegancki zestaw, w którym krawat jest w jaśniejszym odcieniu niż koszula. U @Beny23 krawat jest jedynym "kolorowym" elementem stroju i chyba tak ma być, a czy czerwień krawatu jest tak rażąca czy to wina efektu HDR zdjęcia ? Tak czy tak mnie się podoba 1 Cytuj
Beny23 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ten krawat Hermesa jest różowy więc z definicji daje po oczach Cytuj
Wuj Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 @beny23 pewnie lekko dołożył kontrastu do zdjęcia. Natomiast zgadzam się z @blekit, że zestaw @Milten byłby lepszy z białą koszulą (i może węzeł mniejszy do tego rodzaju kołnierzyka, ale ja się nie znam). 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 Sesja przy Bethseda Fountain & Terrace i MET Museum w Central Parku Caly zestaw od SuitSupply plus krawat od E. Marinella 5 13 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi