Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie to chyba pierwszy raz tu :)

Koszula - Olga

Marynarka - Tom Rusborg (TK)

Krawat - Biella (lniany, z TK)

Poszetka - Znak Zodiaku Panna z Poszetka.com

Spodnie - Briglia 1949 (Yoox)

Buty - G. WEBB (Barker)

Do forum.png

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
W sumie to chyba pierwszy raz tu
Koszula - Olga
Marynarka - Tom Rusborg (TK)
Krawat - Biella (lniany, z TK)
Poszetka - Znak Zodiaku Panna z Poszetka.com
Spodnie - Briglia 1949 (Yoox)
Buty - G. WEBB (Barker)
5a53631eedb37_Doforum.thumb.png.90ae2ddac0c5f955611fa529f23dcf30.png
Polecasz koszule od Olgi?
P. S. Ładnie, ładnie.
Opublikowano

Mam 3 sztuki, dwie po 55 i jedną za 75 EUR. Jeśli masz problem ze spasowaniem RTW, to bardzo polecam. Jakość tkanin też bardzo na plus (mało widoczne różnice w tym przedziale cenowym).

Opublikowano
17 godzin temu, Beny23 napisał:

Dzisiaj jest trochę cieplej więcej idealny czas na bomberkę

25789ED1-E6CE-4115-8E7C-BA53AB53017C.jpeg

Ciepłej to z minus 40 zeszło na minus 30 ? Swoją drogą to  zima na północnym wschodzie USA  daje się wam we znaki.

Opublikowano
Godzinę temu, artisan napisał:

Ciepłej to z minus 40 zeszło na minus 30 ? Swoją drogą to  zima na północnym wschodzie USA  daje się wam we znaki.

Eee tam, ja mieszkam jeszcze na północ od NYC i wiadomości szerzone w polskich mediach są mocno pompowane ;) 

Podają temperaturę odczuwalną (-15 plus wiatr to -30), czego nigdy w polskiej prognozie pogody nie widziałem, a jeśli chodzi o opady śniegu to mam wrażenie ze filmują hałdy zepchnięte spychaczami. W Bostonie ta "bomba cyklonowa" to było 30-40 cm śniegu w jeden dzień i koniec. Normalnie dojechałem do pracy, prawie normalnie wróciłem (były super zaspy i autobus nam utknął na chwile ;) ). Odczuwalna do -30 z wiatrem była może przez 5 dni i przeżyłem to o wełnianej bosmance+wełniany sweter pod spodem - naprawdę nic strasznego tu się nie wydarzyło, choć przyznam, ze te zamarznięte fale sztormowe wyglądały na YT superancko - akurat największa pełnia musiała wtedy być i się zrobiła kumulacja z przypływem :) 

W zeszłym roku były u nas w Bostonie 4 takie burze śnieżne i jakoś nie było szału na te wiadomości, ale wiadomo - rekonstrukcja rządu nie lubi rozgłosu ;)

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
22 godziny temu, Beny23 napisał:

Dzisiaj jest trochę cieplej więcej idealny czas na bomberkę

25789ED1-E6CE-4115-8E7C-BA53AB53017C.jpeg

Mieszkałem niedaleko tego miejsca na 408 East 88 St. Miejsca, gdyż tej stacji wtedy jeszcze nie było,był Bus M31 i zapchane 4,5,6 na Lexington. Kiedy się wyprowadzałem to zaczynali kopać dziurę . 

• Like 1
Opublikowano

Tak jak @Kamil1987 napisał ta burza śnieżna to było pośmiewisko. W cały dzień spadło może pół metra śniegu i tyle. Było trochę zimno ale już jest dużo cieplej i temperatury na plusie. Synoptycy co przyjdzie burza stwierdzają że będzie największa w historii. Czysty idiotyzm i przestałem już nawet spoglądać ba długoterminową prognozę pogody bo praktycznie zawsze się myli.

@mayor ja się niedawno przeprowadziłem i bardzo mi się podoba. Wszystkie najlepsze knajpy w mieście mam pod nosem. Cisza i spokój. Zero turystów. Bardzo blisko mam do Central Parku. 15 minut metrem do pracy (4 przystanki Q line i wejście do metra 50 kroków od mojego apartamentu) Same plusy. Jakby ktoś planował przeprowadzkę do NYC to polecam Upper East Side a szczególnie Yorkville ;)

@mayor teraz mieszkasz in the suburbs?

Opublikowano
15 godzin temu, Beny23 napisał:

@mayor ja się niedawno przeprowadziłem i bardzo mi się podoba. Wszystkie najlepsze knajpy w mieście mam pod nosem. Cisza i spokój. Zero turystów. Bardzo blisko mam do Central Parku. 15 minut metrem do pracy (4 przystanki Q line i wejście do metra 50 kroków od mojego apartamentu) Same plusy. Jakby ktoś planował przeprowadzkę do NYC to polecam Upper East Side a szczególnie Yorkville ;)

@mayor teraz mieszkasz in the suburbs?

Miejsce fajne,dobrze wspominam, .Masz świetny gym NYCSC na 91st&3rd ,taki z prawdziwego zdarzenia z basenem indoor, polecam..W czasach kiedy ja mieszkałem nie było tak dobrego połączenia .Pracowałem wtedy na 57 st blisko Carnegie Hall, to do pracy jechałem ok 45 minut,a jak mieli nasiadówki w ONZ ponad godzinę. Przeprowadziłem się na Kew Gardens (teoretycznie daleko 15 mil) i do pracy miałem 25 minut,później na Jackson Heights 15 minut.W sumie w NYC przeprowadzałem się 14 razy. Teraz mieszkam na Queens,ale jakbym ustawił na chodniku wszystkie moje buty to kilka par by stało na Brooklynie.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
2 godziny temu, blekit napisał:

@Milten moim zdaniem krawat za bardzo zlewa się z koszulą.

@Beny23 a tutaj z kolei kontrast jest jak na mój gust zbyt duży, krawat bardzo daje po oczach :) 

A w moim odczuciu efekt estetyczny obu zestawów jest bardzo dobry. W pierwszym zestawie @Milten jedynie mnie trochę razi "fularowatość" krawata, ale kolory i wzory są dobrze dobrane. Nie jestem ekspertem, ale chyba dość trudno dobrać elegancki zestaw, w którym krawat jest w jaśniejszym odcieniu niż koszula.

U @Beny23 krawat jest jedynym "kolorowym" elementem stroju i chyba tak ma być, a czy czerwień krawatu jest tak rażąca czy to wina efektu HDR zdjęcia ? Tak czy tak mnie się podoba :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@beny23 pewnie lekko dołożył kontrastu do zdjęcia. Natomiast zgadzam się z @blekit, że zestaw @Milten byłby lepszy z białą koszulą (i może węzeł mniejszy do tego rodzaju kołnierzyka, ale ja się nie znam).

• Oceniam pozytywnie 1