Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładnie wyszły na tym zdjęciu buty, nie sądziłem że G&B mogą tak dobrze wyglądać :)

Dzięki :) Co ciekawe to model Lorenzo (cena regularna 389 zł). Stosunek jakości do ceny jest bardzo przyzwoity. Fajna skóra, ale jednocześnie bardzo delikatna - łatwo o zarysowania - mimo tego polecam - w tej cenie, ciężko o coś nawet porównywalnego jakościowo, o designie nie wspominając. :)

Opublikowano

@Breslauer - czy szerokość spodni to styl Twój czy tylko Pani Fok?

Spodniom nie pomogło stracenie 11 kilogramów od momentu ich odbioru w marcu. Czekam aż mi się waga ustabilizuje i wtedy będę dopasowywał większość portek do aktualnych wymiarów  : \

A dzisiaj tweed i wełniak bez wypełnienia.

post-480-0-06169300-1444308318_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Dzisiaj na niebiesko. Krawaty żyją u mnie własnym życiem, ale się staram.

attachicon.gif20151008_163727.jpg

uzupełniam:

garnitur - Vistula

koszula - Jacques Britt

krawat - no name

poszetka - coś z sieciówki Recman/Lavard

Nad wiązaniem krawatów pracuję, wychodzi różnie, najczęściej słabo. Poszetka ma inny odcień niż krawat i jest w czarną kratkę.

Opublikowano

Nie chcę być zbyt krytykancki w swojej ocenie niemniej poszetka mogłaby być zdecydowanie inna, węzeł krawata lepiej zawiązany czytaj jakaś łezka by się przydała. Czy marynarka nie jest trochę za duża? Poza tym ładna koszula:)

Opublikowano

Luz, śmiało.

Z poszetką nie chciałem szaleć, bo pare spotkań ważnych miałem no i skarpetki do koloru były. Chyba by trochę za pstro wyszło. Nad wiązaniem pracuje. Do łezki nie mogę się przekonać. Marynarka dopasowana.

Opublikowano

@Atatman: mi się wydaje, że klapy marynarki są zbyt "slim" do Twojej sylwetki i stwarzają wrażenie zbyt zaokrąglonych. Krawat z takim wiązaniem wygląda "źle". Porządny węzeł myślę, że by go uratował. Obejrzyj ten tutorial: http://www.gentlemansgazette.com/how-to-tie-four-in-hand-knot/. Zwykła, biała poszetka wyglądałaby dużo lepiej, niż ta pokazana - biała nie byłaby szaleństwem na ważnych spotkaniach... ba! byłaby bardziej adekwatna. 

Opublikowano

RTW  Benvenuto.  Ich marynarki pojawiają się od czasu do czasu w TKMaxxie. Bardzo miły flanelowy materiał oraz brak konstrukcji i podszewki dają niezły komfort noszenia.

Dzisiaj w takim zestawie:

buty       Shoepassion

spodnie  Wanda Fok

krawat    wełniak z Massimo

Mógłbyś mi powiedzieć skąd masz okulary? Szukam podobnych.