Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy uważają Panowie, że czarne buty by lepiej zagrały w tym zestawie, czy jest ok?

Laski używasz na co dzien, czy to rekwizyt do zdjecia?

Buty mnie nie rażą. Kolor zależy od okazji i okoliczności, na spacer mogą być.

Do zieleni skarpetek, brąz swietnie pasuje.

Opublikowano

Laski używasz na co dzien, czy to rekwizyt do zdjecia?

Buty mnie nie rażą. Kolor zależy od okazji i okoliczności, na spacer mogą być.

Do zieleni skarpetek, brąz swietnie pasuje.

Zabieram ją wszędzie, gdzie planuję więcej chodzić niż jeździć, choć nie wspieram się na niej, jest dodatkiem na miarę złożonego parasola ;) 

Opublikowano

Zabieram ją wszędzie, gdzie planuję więcej chodzić niż jeździć, choć nie wspieram się na niej, jest dodatkiem na miarę złożonego parasola ;)

Rozumiem. O ile nie przemawiają za tym wiek lub względy zdrowotne to laska mnie nie przekonuje. Wprowadza element teatralności i odbiera naturalność całej stylizacji.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Rozumiem. O ile nie przemawiają za tym wiek lub względy zdrowotne to laska mnie nie przekonuje. Wprowadza element teatralności i odbiera naturalność całej stylizacji.

Dość pretensjonalnym dodatkiem… w obecnych czasach ;)

To dość słuszne uwagi - ale należy wziąć pod uwagę, że spora część naszych stylizacji będzie i tak ,,nienaturalna'' w naszych czasach i kraju. Co do pretensjonalności - zauważyłem wśród niektórych użytkowników tego forum tendencję do łagodzenia swoich kompletów (nawet tych złożonych z marynarek bespoke, obuwia z wysokiej półki i sevenfoldów) przydługimi nowoczesnymi spodniami w nijakim kroju i najczęściej pastelowej kolorystyce. Efekt, zamierzony lub nie, jest ewidentny - strój wydaje się ,,normalniejszy'', mniej rzuca się w oczy na ulicy przeciętnego polskiego miasta. Ja z kolei noszę spodnie w typie Tomasza Milera, z podwójnymi zakładkami i bardzo wysokim stanem, nie mogąc tego usprawiedliwić czym innym niż upodobaniem, bo mam od pana Milera zgoła odmienną sylwetkę :D Tak więc laska Jest tylko kropką nad ,,i'' w anachroniczności mojej stylizacji. Niestety, nie umiem zmusić się do kompromisów w celu wymuszenia ponadczasowości, choć przyznaję - kapelusza na razie bym nie zaryzykował :D

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

To dość słuszne uwagi - ale należy wziąć pod uwagę, że spora część naszych stylizacji będzie i tak ,,nienaturalna'' w naszych czasach i kraju. Co do pretensjonalności - zauważyłem wśród niektórych użytkowników tego forum tendencję do łagodzenia swoich kompletów (nawet tych złożonych z marynarek bespoke, obuwia z wysokiej półki i sevenfoldów) przydługimi nowoczesnymi spodniami w nijakim kroju i najczęściej pastelowej kolorystyce. Efekt, zamierzony lub nie, jest ewidentny - strój wydaje się ,,normalniejszy'', mniej rzuca się w oczy na ulicy przeciętnego polskiego miasta. Ja z kolei noszę spodnie w typie Tomasza Milera, z podwójnymi zakładkami i bardzo wysokim stanem, nie mogąc tego usprawiedliwić czym innym niż upodobaniem, bo mam od pana Milera zgoła odmienną sylwetkę :D Tak więc laska Jest tylko kropką nad ,,i'' w anachroniczności mojej stylizacji. Niestety, nie umiem zmusić się do kompromisów w celu wymuszenia ponadczasowości, choć przyznaję - kapelusza na razie bym nie zaryzykował :D

Ważne, ze dobrze sie z tym czujesz. Dla mnie laska to jednak trochę takie wyznanie " ja tylko gram", "cała ta elegancja to przebranie", ale skoro kapelusz dla ciebie jest bardziej kontrowersyjny, to musisz czuć sie z nią bardzo swobodnie.

Opublikowano

Rentgen w oczach mają i widzą co w środku ukryte :D

Haha :D Muszę przyznać, że sporo ludzi zaczepia mnie z pytaniem, czy w środku jest ostrze, i rzeczywiście, ten ,,rekwizyt'' przyciąga uwagę, również powoduje niezbyt przyjemne śmiechy. 

Dla mnie ta laska jest świetna jak ktoś lubi takie rekwizyty i ten styl. W końcu musi być jakaś odmienność od stylu korpo-dandy i preppy

Bardzo dziękuję :)

Opublikowano

A odchodząc może od tematu laski - chciałbym prosić o zaopiniowanie tego kompletu :)

Zestaw bardzo fajny. Mozna by sie przyczepić marynarki, ale i tak pozytywnie sie wyróżnia.

Laska jednak bardzo mi nie pasuje do twojego wieku.

Opublikowano

Zestaw bardzo fajny. Mozna by sie przyczepić marynarki, ale i tak pozytywnie sie wyróżnia.

Laska jednak bardzo mi nie pasuje do twojego wieku.

Straszny oldschool. Marynarka i krawat wyglądają jak znalezione w SH. Na plus - spodnie bardzo ładnie leżą.

Marynarka jest bodaj najlepszą, jaką posiadam, co świadczy o negatywnej opinii? To Henry Herbert, szyty przed pięcioma laty z merynosów od Dormeuila, wyjątkowo dobrze się sprawujący.

Opublikowano

Zdjęcie może przekłamywać proporcje, ale jeśli faktycznie masz tak długie nogi, wybierałbym nieco dłuższe marynarki - sam lubię krótkie, ale tutaj wyraźnie mi coś nie gra, różnica pomiędzy dołem i górą jest zbyt duża.

Opublikowano

Zdjęcie może przekłamywać proporcje, ale jeśli faktycznie masz tak długie nogi, wybierałbym nieco dłuższe marynarki - sam lubię krótkie, ale tutaj wyraźnie mi coś nie gra, różnica pomiędzy dołem i górą jest zbyt duża.

Moje nogi są krótsze niż połowa wysokości, więc stąd wysoki stan w spodniach, a marynarka jest ,,po Bożemu'' do połowy dłoni, więc to musi być wina zdjęcia. Postaram się wrzucić lepsze któregoś dnia :)