Krzysiek_W Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Nie chciałbym brać odpowiedzialności za całe zamowienie ale ja nosząc rozmiar 13 US zamówiłem takowy u nich i po jednym wyjściu spadały mi ze stóp. Potem zamówiłem 7 par rozmiaru 12 US. Po jednym dniu rozchodzenia pasują jak ulał. Moja najwygodniejsza para ma rozmiar 46 pod spodem. Materiał jest rozciągliwy wiec espadryle powinny być początkowo ciasne bo po kilku wyjściach materiał sie rozciągnie i powinny pasować. Kupujac je we własnym rozmiarze bedą spadały ze stop bo rozciągną sie przynajmniej kilka milimetrów do pol centymetra a materiał nie trzyma tak stopy jak skóra. To jest moja rada ale jak juz napisalem nie chciałbym brać odpowiedzialności w tak indywidualnej sprawie jak rozmiar buta. Sent from my iPhone using Tapatalk Beny, i tak znajdą się tacy którzy będą Ciebie obwiniać, więc lepiej nie podawaj już więcej szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Nie chciałbym brać odpowiedzialności za całe zamowienie ale ja nosząc rozmiar 13 US zamówiłem takowy u nich i po jednym wyjściu spadały mi ze stóp. Potem zamówiłem 7 par rozmiaru 12 US. Po jednym dniu rozchodzenia pasują jak ulał. Moja najwygodniejsza para ma rozmiar 46 pod spodem. Materiał jest rozciągliwy wiec espadryle powinny być początkowo ciasne bo po kilku wyjściach materiał sie rozciągnie i powinny pasować. Kupujac je we własnym rozmiarze bedą spadały ze stop bo rozciągną sie przynajmniej kilka milimetrów do pol centymetra a materiał nie trzyma tak stopy jak skóra. To jest moja rada ale jak juz napisalem nie chciałbym brać odpowiedzialności w tak indywidualnej sprawie jak rozmiar buta. Może należy patrzeć na europejską rozmiarówkę (kwestia tabeli przeliczeniowej) - zwykle przeliczam sobie 12US = 45EU (13US = 46EU) tutaj jest 11US = 45EUR (12US = 46EU). I tak, skuszę się na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 -xkoziol 2x -Kuba -Szego -Koval 2x -blekit -maciato -Krzysiek_W -Michal83 -pirat Możemy spróbować napisać i zapytać o długość wkładek w poszczególnych rozmiarach i może wtedy bedzie łatwiej. @Beny, jakbys mogl podac tez dlugosc swojej stopy, to mozemy sie wtedy odwolac jakos do wymiarow ze strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Próbowałem. Formularz kontaktowy nie działa, adresu e-mail nie znalazłem, napisałem wiadomość na Facebook'u, ale na razie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Nie ma mnie na liście Szego - czy mogę prosić o dodanie jednej pary? Na poprzedniej stronie zgłaszałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Bylem pewny, ze wpisalem. Juz naprawiam -xkoziol 2x -Kuba -Szego -Koval 2x -blekit -maciato -Krzysiek_W -Michal83 -pirat -TDab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Spasiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Do kiedy lista będzie otwarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Póki co chyba nam się nie spieszy. W weekend możemy w sumie już zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Jestem chętny na 1 parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 też jestem chętny na jedną parę, czekam jeszcze aż @Aaron dostanie odpowiedź od producenta odnośnie rozmiarówki - nie wiem czy największy rozmiar nie będzie na mnie za mały - noszę 12tki UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Ja również dołączę - x1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 To mamy już całkiem niezłą grupę. -xkoziol 2x -Kuba-Szego -Koval 2x-blekit-maciato -Krzysiek_W-Michal83-pirat -TDab -123 -Dziaku -Hargin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 To może zostawmy otwartą listę do dzisiaj do północy i finalizujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 To ja się dołączam! Chętnie zamówię rozmiar który odpowiada: -45,5, 11,5 us w butach Nike - 10 uk w butach Loake Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 też jestem chętny na jedną parę, czekam jeszcze aż @Aaron dostanie odpowiedź od producenta odnośnie rozmiarówki - nie wiem czy największy rozmiar nie będzie na mnie za mały - noszę 12tki UK Ja noszę 12UK wiec nie będzie za mały. Rozmiar 46 powinien pasować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 To może zostawmy otwartą listę do dzisiaj do północy i finalizujemy. +1 tylko ustalcie z dostawcą czas formowania wysyłki, aby nie okazało się, że trzeba będzie czekać na wysyłkę przez jakąś fikuśną customową parę ... np. espadrilos monk's 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 +1 tylko ustalcie z dostawcą czas formowania wysyłki, aby nie okazało się, że trzeba będzie czekać na wysyłkę przez jakąś fikuśną customową parę ... np. espadrilos monk's Dobra wiadomość, że znalazłem ich maila, jest też numer telefonu - trzeba było się zarejestrować. Także ta kwestia do ustalenia. Pozostaje kwestia rozmiarówki. Napisałem do nich maila i czekam na odpowiedź. Przy okazji poczytałem też trochę opinii z Facebooka i z jednej strony mamy takie coś ,,Not true to size!!! Size 38 in 23.2cm in the chart and I got a pair in 24.3cm." - I tutaj potwierdza się to co mówił Beny, ale z drugiej strony: ,,Poor quality and size runs very small and is not noted on their website. " ,,The shoe itself is nice however they are not true to size. I ordered a woman size 9 which felt more like a size 7." - To akurat wiadomości od kobiet, ale nie wiem czy z męskimi jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 chętny! przy długości ok 30,3 cm brać 46? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Poproszę o dopisanie mnie do listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 chętny! przy długości ok 30,3 cm brać 46? Ciężko nam pomóc, podobno należy brać rozmiar mniejsze niż normalnie, ale to jeszcze niepewne. -xkoziol 2x -Kuba -Szego -Koval 2x -blekit -maciato -Krzysiek_W -Michal83 -pirat -TDab -123 -Dziaku -Hargin -werter -gratek -PantaRhei Zapisy jeszcze do 24:00 i zamawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Hola, panowie! Proszę o dopisanie mnie do listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 No to zdążyłem. Proszę +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.zedernholz Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Dopisuję się do zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Panowie,W ramach wyjasnien:Nosze 13 US czyli EU 47 (12UK) we wszystkich butach klasycznych RTW.Moim zdaniem ich tabelka jest mylaca. Moje stopy maja po 30 cm z minimalnymi kilkumilimetrowymi roznicami.Wedlug ich tabelki nawet ich 13US bylyby na mnie za male. W pierwszym orderze kupilem kilka par w rozmiarze US 13 (EU 47) i po zalozeniu stopa latala bo espadryle byly za luzne w piecie. Dlatego wszystkie nastepne zamowienia byly rozmiaru US 12 (EU 46) i te espadryle po kilku godzinach rozchodzenia pasuja idealnie mimo ze moga sie poczatkowo wydawac ciasne.Mam nadzieje ze moja podpowiedz pomoze Wam w wyborze odpowiedniego rozmiaru. Co do jakosci to lepszych espadryli jeszcze nie znalazlem ale wybieram sie za niecaly miesiac do Hiszpanii to poszukam na miejscu. Uprzedzam ze sznurkowe podeszwy maja cienka plastikowa oslone ktora nie jest na calej powierzchni podeszwy ale zapobiega jej rozpadaniu sie. Przenosilem je cale lato w upalach i nogi wyjatkowo komfortowo sie w nich czuja. Moim zdaniem sa to buty na jeden sezon bo nie da sie ich wyprac dlatego po sezonie wyrzucam noszone espadryle ze wzgledow higienicznych. Dobra alternatywa dla sandalow i wiatrowek.Btw dzisiaj dostalem od nich maila o takiej tresci:Zlozcie zamowienie w ciagu nastepnych pieciu dni uzywajac kodu: SPAIN25 to espadryle beda o 25% tansze. Sam wlasnie zamowilem 3 nowe pary 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi