dziarskyboy Napisano 27 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2022 Witam, Panowie bardzo bym prosił o pomoc. Interesuje mnie niebieska koszula z kołnierzem jak na poniższych zdjęciach- mianowicie- wysoki, wyeksponowany. Budżet do około 600 zł- model slim-fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2022 2 godziny temu, dziarskyboy napisał: Witam, Panowie bardzo bym prosił o pomoc. Interesuje mnie niebieska koszula z kołnierzem jak na poniższych zdjęciach- mianowicie- wysoki, wyeksponowany. Budżet do około 600 zł- model slim-fit. To zwykły kołnierzyk typu Kent, rozpięty na dwa guziki. Każda firma MTM uszyje Ci taką koszulę - np. Macaroni Tomato, Zack Roman. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 29 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2022 Guziki - do marynarki/garnituru. Najlepiej stacjonarnie w Warszawie ale pewnie nie ma szans więc gdzie szybko i łatwo w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 30 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2022 W dniu 27.11.2022 o 13:27, dziarskyboy napisał: Witam, Panowie bardzo bym prosił o pomoc. Interesuje mnie niebieska koszula z kołnierzem jak na poniższych zdjęciach- mianowicie- wysoki, wyeksponowany. Budżet do około 600 zł- model slim-fit. https://www.poszetka.com/pol_m_Koszule-302.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 30 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2022 https://osovski.pl tu pewnie też się coś znajdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 8 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2022 Panowie, gdzie kupujecie chinosy? Szukam chinosów w kolorze beżowym dla osoby o raczej rozbudowanych udach w cenie do ok. 500 zł - coś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 11 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2022 Cześć, Szukam pasków plecionych w kolorze brązowym z materiału. Ważne aby nie były gumowe/elastyczne. Chodzi o to aby pasek nie był bardzo rozciągliwy. Niestety większość dostępnych wszędzie plecionek ma spory dodatek elastanu. Możecie polecić jakieś sklepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Grudzień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2022 Cześć, nie znalazłem dedykowanego wątku, pytam tutaj. Potrzebuję kupić dziurkacz do skór, czy coś takiego, jak na zdjęciu wystarczy, czy powinno być coś bardziej profesjonalnego (jestem laikiem w temacie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 11 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2022 Kupiłbym najtańszy. Chyba że masz zamiar używać tego zawodowo codziennie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 11 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2022 Kiedyś kupiłem takie "cudo" w Lidlu:) Do robienia dziur w paskach w zupełności wystarcza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 11 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2022 Ja kupiłem taki:https://www.obi.pl/szczypce-i-kombinerki/lux-dziurkacz-220-mm/p/1386093Do skrocenia kilku pasków nadal się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2022 13 godzin temu, Aras napisał: Kiedyś kupiłem takie "cudo" w Lidlu:) Do robienia dziur w paskach w zupełności wystarcza. Też mam lidlowy, jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2022 A ja mam Teściową, która ma lidlowy i też spoko (i Teściowa i 'dziurkacz' ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2022 Ja, co prawda do tkanin a nie skór, używam tego typu (te w linku akurat większe niż mam u siebie): https://www.obi.pl/przebijaki-i-przecinaki/zestaw-przebijakow-recznych-5-czesciowy/p/4190591 Udaje mi się tym zrobić dużo czystsze cięcie niż tymi ściskanymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 30 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2022 Mam ostatnio problem ze znalezieniem koszuli w zakładanym budżecie (tak do 200 zł). Coś się ostatnio zadziało niedobrego na rynku koszul z tej niższej półki cenowej i coraz częściej widzę domieszki poliestru, do tego przez moją sylwetkę odpadają wszystkie koszule taliowane. Niestety szukam najzwyklejszych w świecie gładkich koszul w kolorze białym (ujdzie też delikatny róż/błękit), a takie rzadziej trafiają na wyprzedaż. W ogóle wyprzedaży ostatnio zrobiło się jakby mniej i o ile np. taki Lambert czy Lantier są akceptowalną opcją po przecenie, to w cenie regularnej nieco szkoda się na nie decydować. Czy ktoś będzie w stanie coś podpowiedzieć albo doradzić (poza podwyższeniem budżetu oczywiście)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Grudzień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2022 Jedyne, co mogę doradzić, to szukanie po serwisach aukcyjnych, trafiają się wyprzedaże nowych koszul dobrych jakościowo marek. Problemem są wymiary, trzeba je znać lub sprawdzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziarskyboy Napisano 30 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2022 6 godzin temu, Szary Człowiek napisał: Mam ostatnio problem ze znalezieniem koszuli w zakładanym budżecie (tak do 200 zł). Coś się ostatnio zadziało niedobrego na rynku koszul z tej niższej półki cenowej i coraz częściej widzę domieszki poliestru, do tego przez moją sylwetkę odpadają wszystkie koszule taliowane. Niestety szukam najzwyklejszych w świecie gładkich koszul w kolorze białym (ujdzie też delikatny róż/błękit), a takie rzadziej trafiają na wyprzedaż. W ogóle wyprzedaży ostatnio zrobiło się jakby mniej i o ile np. taki Lambert czy Lantier są akceptowalną opcją po przecenie, to w cenie regularnej nieco szkoda się na nie decydować. Czy ktoś będzie w stanie coś podpowiedzieć albo doradzić (poza podwyższeniem budżetu oczywiście)? Na Royal collection w sklepie online i ich outlecie jest bardzo dużo koszul Eton- gładkie, standardowe slim fit i inne w cenie od 203-450 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin C Napisano 1 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2023 Cześć, poszukuje białej koszuli OCBD slim fit. Niestety Poszetka, 4 Gentleman nie posiadają mojego rozmiaru 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenMiliard Napisano 1 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2023 Dzień dobry po długiej nieobecności. Potrzebuję Waszej podpowiedzi. Ku mojemu nieszczęściu rozprułem jeden z moich ulubionych garniturów Suitsupply, a konkretnie przejechałem po gwoździu, więc naprawa spodni nie wchodzi w grę. Garnitur uszyty z wełny VBC i z dotychczasowego rekonesansu wynika, że: Suitsupply nie ma tej tkaniny nawet w opcji custom made; Zack Roman prawdopodobnie będzie miał tę tkaninę (czekam na odp., ale koszt uszycia spodni zaczyna się od 1800 zł, więc odpada...); Vistula ma mi dać znać, czy ma tę tkaninę, ale na razie w salonie mi powiedzieli, że raczej VBC nie używają; Bytom - jw.; Benevento - czekam na odp. Czy macie pomysł, kto może mieć w asortymencie tkaniny VBC i będzie w stanie uszyć spodnie poniżej 1000 zł? Sam garnitur kupiłem za 1200 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2023 6 godzin temu, Marcin C napisał: Cześć, poszukuje białej koszuli OCBD slim fit. Niestety Poszetka, 4 Gentleman nie posiadają mojego rozmiaru 40. U Milera jest 40 slim, i wydaje mi się, że rozmiarówka jest w tym fasonie faktycznie całkiem slim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin C Napisano 4 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2023 W dniu 1.01.2023 o 22:14, Kyle napisał: U Milera jest 40 slim, i wydaje mi się, że rozmiarówka jest w tym fasonie faktycznie całkiem slim. Dzięki, sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek KRK Napisano 5 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2023 Dzień dobry, poszukuję golf z kaszmiru w kolorze granatowym. Chciałbym grubszy golf (taki "zimowy"). Znalazłem tylko dwa sklepy: 1) www.mahogany.pl oraz 2) www.falconeri.com/pl Oba niestety dosyć drogie, przy czym ten drugi jest tańszy, ale ma też mniejszy wybór. Czy macie doświadczenie z tymi dwoma sklepami? Czy możecie mi polecić jeszcze jakieś inne sklepy sprzedające ciepłe kaszmirowe golfy? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam - Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2023 W dniu 1.01.2023 o 21:27, KenMiliard napisał: Dzień dobry po długiej nieobecności. Potrzebuję Waszej podpowiedzi. Ku mojemu nieszczęściu rozprułem jeden z moich ulubionych garniturów Suitsupply, a konkretnie przejechałem po gwoździu, więc naprawa spodni nie wchodzi w grę. Garnitur uszyty z wełny VBC i z dotychczasowego rekonesansu wynika, że: Suitsupply nie ma tej tkaniny nawet w opcji custom made; Zack Roman prawdopodobnie będzie miał tę tkaninę (czekam na odp., ale koszt uszycia spodni zaczyna się od 1800 zł, więc odpada...); Vistula ma mi dać znać, czy ma tę tkaninę, ale na razie w salonie mi powiedzieli, że raczej VBC nie używają; Bytom - jw.; Benevento - czekam na odp. Czy macie pomysł, kto może mieć w asortymencie tkaniny VBC i będzie w stanie uszyć spodnie poniżej 1000 zł? Sam garnitur kupiłem za 1200 zł... Zapomnij, niestety. Szansa na kupienie identycznej tkaniny jest bliska zeru. Nawet jeśli producent nadal by produkował "ten sam" materiał, to bardziej niż prawdopodobne jest, że kolejne bele na tyle różnią się wyglądem, że i tak spodnie będą odstawały od góry... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2023 Godzinę temu, Bartek KRK napisał: Dzień dobry, poszukuję golf z kaszmiru w kolorze granatowym. Chciałbym grubszy golf (taki "zimowy"). Znalazłem tylko dwa sklepy: 1) www.mahogany.pl oraz 2) www.falconeri.com/pl Oba niestety dosyć drogie, przy czym ten drugi jest tańszy, ale ma też mniejszy wybór. Czy macie doświadczenie z tymi dwoma sklepami? Czy możecie mi polecić jeszcze jakieś inne sklepy sprzedające ciepłe kaszmirowe golfy? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam - Bartek W życiu o nich nie słyszałem, ale nie jestem omnibusem. Za gruby i dobry kaszmir zapłacisz milion monet, bo po prostu jest to drogi surowiec. Jeśli chcesz cienki - weź sweter z Uniqlo, to dobra marka budżetowa. Jeśli chcesz gruby i jakościowy - przygotuj się na wydatek typu 1,5-2k. Przykładowo - gruby kaszmirowy sweter od Johnston of Elgin - bardzo dobra marka premium ze Szkocji, to oni produkują np. szaliki dla Burberry - kosztuje 2,5k. https://www.johnstonsofelgin.com/international/mens-dark-navy-cashmere-cable-roll-neck-jumper.html Jeśli to powyżej Twojego budżetu, to kup porządny sweter z wełny szetlandzkiej albo merynosów, takich marek jak Jamieson albo Peregrine, powinieneś zmieścić się w budżecie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek KRK Napisano 5 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2023 14 minut temu, Velahrn napisał: W życiu o nich nie słyszałem, ale nie jestem omnibusem. Za gruby i dobry kaszmir zapłacisz milion monet, bo po prostu jest to drogi surowiec. Jeśli chcesz cienki - weź sweter z Uniqlo, to dobra marka budżetowa. Jeśli chcesz gruby i jakościowy - przygotuj się na wydatek typu 1,5-2k. Przykładowo - gruby kaszmirowy sweter od Johnston of Elgin - bardzo dobra marka premium ze Szkocji, to oni produkują np. szaliki dla Burberry - kosztuje 2,5k. https://www.johnstonsofelgin.com/international/mens-dark-navy-cashmere-cable-roll-neck-jumper.html Jeśli to powyżej Twojego budżetu, to kup porządny sweter z wełny szetlandzkiej albo merynosów, takich marek jak Jamieson albo Peregrine, powinieneś zmieścić się w budżecie. Dziękuję za informację. Właśnie się zastanawiałem czy te ceny odzwierciedlają rynek czy są podane z kosmosu. Teraz już wiem, że to normalny poziom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi