Koval Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Te są 'wyraziste inaczej' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 To są buty Popka z Gangu Albanii 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Telewicz Napisano 11 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2015 buty Whitesnakea muszą mocno przykuwać uwagę, miło widzieć odmienność, ale nie dla każdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Przeglądając japońskiego bloga natknąłem się na zdjęcia które znany eksplorator rzemieślników, Daisuke Yamashita zrobił w 2004 roku. Ciekawie to wygląda z dzisiejszej perspektywy, jak zmieniają się style. Dziś już ciężko uświadczyć tego typu dizajn w pracowni. Link do artykułu: http://dyshoes.fc2web.com/kielman.htm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Kolejne, nieudane podejście do słonia - nie mam szczęścia do tej skóry - zostało zrekompensowane zapoznaniem ciekawego kangura. Skóra kangura jest bardzo delikatna i lekka, choć mocna z niesamowicie gładkim licem. Zobaczymy co ciekawego wyjdzie z tej znajomości... Dopracowane przez lata kopyto już czeka. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Skóra kangura to najmocniejsza naturalna skóra zwierzęca, nawet jeśli została pocieniona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Miło słyszeć potwierdzenie. Zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie! Ma bardzo "miękki chwyt" tzn. sporą mięsistość, a przy tym jest delikatniejsza od skóry młodych cielaków. Wymarzona skóra na lekkie buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 31 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2016 Z powodu własnie tych właściwości, tj. wiekszej wytrzymałości połączonej z mniejszą wagą oraz dodatkowo z uwagi na miękkość skóry z kangura, z takich skór od lat szyje się kombinezony dla czołowych zawodników startujących w wyścigach motocyklowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 Panowie po kilku miesiącach noszenia brogsow od Kielmana w podeszwie mojego brata zrobiła sie taka dziura. Brat jest bardzo zawiedziony i zastanawiamy sie czy wysłać buty do zakładu na wymianę podeszwy czy reklamować parę jako wadliwy krupon? Byłem zaskoczony że tak szybko podeszwa sie przetarła tym bardziej ze nie były noszone 2 dni z rzędu i były rotowane/na prawidłach. Czy Kielman po wymianie podeszwy może podzelowac buty jeżeli klient sobie tego zażyczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 to wygląda jak uszkodzenie mechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 Krupon bardzo szybko się starl aż do korka - nie powinno tak się stać po tak krótkim czasie uzytkowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 Też tak uważam. Podeszwy wielu par butów poniżej półki Kielmana które noszę już 5 lat wyglądają dużo lepiej. @Whitesnake & @szewc24.pl & @damiance co poradzilibyście mojemu bratu zrobić z tymi podeszwami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 @Beny23, Nie ma się co zastanawiać - skontaktujcie się z pracownią i zapytajcie co proponują. Moim zdaniem podeszwa kwalifikuje się do 'naprawy gwarancyjnej' (A jak wygląda druga?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 5 godzin temu, Beny23 napisał: Panowie po kilku miesiącach noszenia brogsow od Kielmana w podeszwie mojego brata zrobiła sie taka dziura. Brat jest bardzo zawiedziony i zastanawiamy sie czy wysłać buty do zakładu na wymianę podeszwy czy reklamować parę jako wadliwy krupon? Byłem zaskoczony że tak szybko podeszwa sie przetarła tym bardziej ze nie były noszone 2 dni z rzędu i były rotowane/na prawidłach. Czy Kielman po wymianie podeszwy może podzelowac buty jeżeli klient sobie tego zażyczy? To musi byc wada kruponu. Nawet jesli uszkodzenie powstało mechanicznie np. po nadepnięciu na kamień. Skontaktowalbym sie z Kielmanem. Nigdy nie zdarzyło mi sie nic takiego, ale myśle ze dla nich to tez cenna informacja. Szczególnie, ze czas nie jest odległy inpewnie jeszcze używają tego kruponu. O reakcje sie nie boje. Zwracałem sie z o wiele mniejszymi problemami, czasem nawet kaprysami i zawsze stawali na wysokości zadania. Odnosnie zelowania moge potwierdzić, ze nie ma z tym problemu. Stosuje zerówki w butach Kielmana, w których potrzebuje gwarancji przyczepności i zawsze swietnie im to wychodzi. W tym przypadku czuje jednak konieczność wymiany całej podeszwy. Daj znać jak załatwili sprawę. Zamówiłem wlasnie dwie pary i trochę mnie to niepokoi. Czy to był polski krupon, czy JR? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 Dziękuje @Whitesnake! Krupon podeszwy jest polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 5 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2016 Krupon nie powinien się tak przetrzeć po kilku miesiącach użytkowania, zwłaszcza, że Użytkownikiem jest osoba, dla której nie są to jedyne buty i ma świadomość jak należy się z butami obchodzić. Moim zdaniem, tak jak Przedmówców, należy się skontaktować z Pracownią i oczekiwać na propozycję z ich strony. Jeżeli chodzi o sam krupon, to jeżeli masz 100 % pewność, że jest to krupon z polskiej garbarni, to w tym należałoby upatrywać powstałego przetarcia. Porównując np. najbardziej popularny krupon z Kalisza do innych, widać ogromną różnicę jakościową, niestety na niekorzyść polskiego wyrobu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 5 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2016 czy ceny produktow saphira sa u Kielmana podobne, jak na multirenowacji, czy ze spora przebitka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 6 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2016 Zapytanie do Kielmana wysłane zobaczymy jak rozwiążą sprawę. Dziękuje za pomoc @Jamjest, @eye_lip, @Koval, @Whitesnake i @szewc24.pl Dam znać jakie będą rezultaty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Czy monki mogą być butem formalnym? Więcej... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Santa w robocie... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 8 godzin temu, Whitesnake napisał: Santa w robocie... Przeczytałem "Satan" i chciałem napisać, że zaiste diabeł tkwi w szczegółach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. shinobi Napisano 10 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 Moja pierwsza (i sądzę, że nie ostatnia) para od Kielmana. Kupione z półki, miałem ogromne szczęście przy mojej wąskiej stopie. Leżą jak robione na miarę. Nigdy nie miałem tak wygodnych butów. No i jeszcze ten kolor - mając już tyle brązów, zacząłem szukać czegoś innego, właśnie o odcieniach szarości. Po trzecim podejściu zdecydowałem się. I nie żałuję. Czekam na ładną pogodę i wkładam na nogi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Kielman wywiązał się rzetelnie i naprawił dziury w podeszwie na własny koszt. Byli bardzo zdziwieni że krupony podeszwowe przetarły się do korka w tak szybkim czasie. Zakład skasował 200 zł za wymianę fleków co było do przewidzenia i zostało wykonane bardzo dobrze. Szkoda tylko że podeszwy nie zostały wymienione na Redenbachy bo taka była prośba mojego brata nawet jeżeli musiałby dopłacić. Mój brat jest zadowolony i mam nadzieje przekona go to że Kielman robi buty dobrej jakości bo był bardzo niepocieszony jak po kilku miesiącach spojrzał na podeszwy z dziurami na wylot. Testowanie nowych podeszw już wkrótce. Obsługa klienta na najwyższym poziomie co cieszy Efekty naprawy dziury w podeszwie na zdjęciach poniżej. Przed Po 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 Zastanawiam się, czy nie zerwać z tradycją i bardziej oficjalnych loafersow nie zamówić w takim stylu. Ładne? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 @Whitesnake ładne! Aczkolwiek jeszcze ładniejsze są moim zdaniem bez kutasików i z ażurowaniem na języku, takie jak w klasycznym modelu Foster&Son: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi