pirat Napisano 25 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster AT Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 buty pełne rozmachu, wręcz przepełnione nim.... jednak coś w nich jest, są oryginalne i podobają mi się... chociaż osobiście gustuję w bardziej klasycznych modelach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 buty pełne rozmachu, wręcz przepełnione nim.... Piszemy o tych samych butach? "Rozmach", że zielone czy, że szycie norweskie? Dla mnie to bardzo fajne casualowe buty bez "rozmachu" a z pomysłem. Szycie norweskie pomału staje się znakiem rozpoznawczym tej pracowni. Chętnie zobaczyłbym zdjęcie podeszwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Cieszą mnie zróżnicowane opinie, te buty maja dzielić, po to powstały . Nie maja krzyczeć, ale dopełniać pewien pomysł. W nich nie ma przypadku i nawet ta koniakowa biza ma swoje uzasadnienie. Widać je dopiero jak sie spojrzy na całość. Dla mnie to wielka, mocna kropka nad "i". Mam nadzieje, ze kiedyś będę mógł zaprezentować całkowity "look". Na razie wrzucę cos na szybko, z samochodu dla rozruszania wyobraźni. Z szarymi, nudnymi flanelami i zielono- brązowymi dodatkami, które sa niewidoczne na pierwszy rzut oka, robią świetne wrazenie... Brakuje tylko spinek z serpentynitu , ale juz nad tym pracujemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Nie zakładam ich oczywiście wszystkich na raz . Dzisiaj np. mam koniakowe buty. Co za dużo to niezdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Niewiele widać.. ale powoli zaczynam rozumieć koncepcję, do tego tylko Countryman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Fajny, ale mam już swoją miłość w tym zakresie Jaguar x308 XJR, która mnie raczej nie opuści. Niestety jest czarny, pasuje tylko do zegarka , ale stylistycznie nie odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Bardzo dobry wybór, jeden z ostatnich prawdziwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Szycie norweskie pomału staje się znakiem rozpoznawczym tej pracowni. Chętnie zobaczyłbym zdjęcie podeszwy. Szycie to szycie tyrolskie, tylko postawione do pionu. Szczerze mówiąc, nie wiem czym się technicznie różni od norweskiego. Widziałem tylko, że u Kielmana szycie norweskie to szycie bezpośrednio do skóry, a tutaj mamy podkładkę. Zazwyczaj tyrolka szyta jest na płasko, a wyzwaniem w tym bucie było wprowadzenie jej w wersji niepowiększającej zbytnio obrysu buta i nadanie odpowiedniego kształtu. Chciałem za wszelką cenę uniknąć efektu płetwy. Udało się świetnie Podeszwa jest renbachowska, ładnie wykończona, ale zrobiona na płasko. Tych butów nie chciałem zbytnio wyszczuplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Buty są bardzo oryginalne, a przy tym ładne. Jednak myślę, że dobranie reszty będzie wyzwaniem - wydaje mi się, że trzeba iść na całość (w dandyzm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 https://imageshack.com/i/jwlquyj To jest nas co najmniej dwóch już Tylko mój odcień zieleni jest bardziej żywy. Jakiego kremu używasz? Tego bezbarwnego od Kielmana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 https://imageshack.com/i/jwlquyj To jest nas co najmniej dwóch już Tylko mój odcień zieleni jest bardziej żywy. Jakiego kremu używasz? Tego bezbarwnego od Kielmana? Piękne! Twoją skórą mam wykończone wnętrze . Dostałem zielony krem, ale nie do końca odpowiada mi odcień. Czekam na dostawę z multirenowacji, pomadiera nr 33. Wosku używam brązowego, bo zalezy mi na bagnistym odcieniu zieleni a lustro, bede wykańczał czarnym woskiem. Używasz bezbarwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Tak, dotychczas bezbarwnego, trochę mi szkoda białych nici:) Ale gdybym trafił z odpowiednim odcieniem, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 14 Marzec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2015 Pojawił się zapowiadany od pewnego czasu film. Warto obejrzeć! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 21 Marzec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Przeglądając FB dowiedziałem się o zakończeniu mojego kolejnego projektu . Skóra cielęca, bardzo mięsista o pięknej drewnianej fakturze, szycie perełką (a właściwie, połączeniem perełki i szycia krytopasowego), kopyto lekko zdynamizowane. Do kompletu będzie pasek do spodni. https://www.facebook.com/jk.kielman/photos/a.427272420625309.104608.426941500658401/973860829299796/?type=1&theater 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Przepiękne buty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Przepiękne buty! Dziękuję! Jeszcze nie widziałem ich na żywo, ale zapowiadają się bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 No to "pojechałeś" po całości! Mega wypasione wyszły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Mega wypasione wyszły! No wiesz… jest w nich przemycona mała inspiracja kopytem U . Ciekaw jestem jak to wyszło w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Podobają mi się. Czekamy na zdjęcia po odbiorze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Pięknę są! gartuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 23 Marzec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Spodziewałem się ładnych butów, ale nawet nie podejrzewałem, że w najbliższej okolicy można w takim stopniu spełnić wymagania kapryśnego klienta . Podobają mi się. Czekamy na zdjęcia po odbiorze . Proszę bardzo… ja na razie zbieram szczękę z podłogi. Przekroczenie najśmielszych oczekiwań, brzmi w tym przypadku jak banał. Jutro wkleję jeszcze jedno w świetle dziennym. Iphone w sztucznym świetle trochę oszukuje. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Podtrzymuję to co napisałem wcześniej fantastyczne! Jak da radę to poproszę o zbliżenie na szycie, wygląda bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Podtrzymuję to co napisałem wcześniej fantastyczne! Jak da radę to poproszę o zbliżenie na szycie, wygląda bardzo ciekawie. Szycie to perełka ciemną, szeroką, woskowaną na płasko dratwą. W części stopy, a od wewnętrznej strony już od śródstopia, szycie krytopasowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Napiszesz coś więcej o skórze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi