David Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Nie ma nic dziwnego w noszeniu jednorzędowej marynarki i na to jakiegokolwiek płaszcza, ale czy dopuszcza się noszenie marynarki dwurzędowej a na to bosmanki (pea coat)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Nie widzę najmniejszego problemu, szczególnie że trudno się domyślić na ulicy czy masz na górze marynarkę jednorzędową, dwurzędową, czy sweter Bosmanka jest raczej nieformalnym okryciem wierzchnim, ale ja sie tym nie przejmuję i noszę ja do garniturów, także dwurzędowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 I nie jest zbyt ciasno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 U MT nie ma MTM. To po prostu zamówienie produktu z katalogu. A co z RTW? Rozumiem, że pronto moda to jedno a RTW to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 U MT nie ma MTM. To po prostu zamówienie produktu z katalogu. A co z RTW? Rozumiem, że pronto moda to jedno a RTW to drugie. Owszem, ale nie pamiętam czy z RTW są garnitury. Marynarki, kurtki, spodnie na pewno tak. Sklepik jest bardzo mały, więc ciężko tam zmieścić szeroką ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 I nie jest zbyt ciasno? Jeśli rozmiar i fason (m.in. głębsze pachy) jest odpowiedni, to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 I nie jest zbyt ciasno? Nie czuję różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Mam pytanie. Jestem posiadaczem spodni 100% bawełna z vistuli, granatowy kolor. Podobno żeby takie wyczyścić, trzeba je zanieść do pralni chemicznej Byłem już z nimi dwa razy, jednak teraz mam po prostu brudne nogawki i nie chce ich zanosić. Jest jakaś opcja bezpiecznego wyczyszczenia tych nogawek domowym sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 jak już tak chcesz to... zrób mydliny z mydła szarego i nimi delikatnie... ale w sumie po moich ost. doświadczeniach,,, nie polecam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Mam pytanie. Jestem posiadaczem spodni 100% bawełna z vistuli, granatowy kolor. Podobno żeby takie wyczyścić, trzeba je zanieść do pralni chemicznej Byłem już z nimi dwa razy, jednak teraz mam po prostu brudne nogawki i nie chce ich zanosić. Jest jakaś opcja bezpiecznego wyczyszczenia tych nogawek domowym sposobem? Pralka i jakiś delikatny tryb prania bez wirowania - do odważnych świat należy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Podobnie jak z wełnianymi spodniami: 1. Jak zabrudzenie jest małe lub niegroźne, czyli np. resztki błota to spróbuj nawilżoną szmatką z dodatkiem mydła "postukać" miejsce ubrudzenia 2. Jak większe to daj niewiele proszku do prania, płyn do wełny do miednicy, nalej letniej wody i wymyj tę brudną część zanurzając (tak jak się wełniane rzeczy i delikatniejsze bawełniane pierze ręcznie). W ostateczności pralka z programem dla tkanin ultra-delikatnych (robi praktycznie to samo co punkt 2 tylko automatycznie no i całe spodnie). Ale nie polecam, jak nie masz ogarniętego prasowania spodni tak jak krawiec, bo spodnie Ci się automatycznie defasonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Podobnie jak z wełnianymi spodniami: 1. Jak zabrudzenie jest małe lub niegroźne, czyli np. resztki błota to spróbuj nawilżoną szmatką z dodatkiem mydła "postukać" miejsce ubrudzenia 2. Jak większe to daj niewiele proszku do prania, płyn do wełny do miednicy, nalej letniej wody i wymyj tę brudną część zanurzając (tak jak się wełniane rzeczy i delikatniejsze bawełniane pierze ręcznie) No to są włąsnie zwykłe resztki błota. Dobra, zalecę się do pierwszego punktu. Dzięki wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Czy ktoś planuje w najbliższym czasie zakupy u Charles Tyrwhitt ? Jeżeli tak to proszę o PW , chciałbym podłączyć się z jednym krawatem. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hideto Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Czy mogę założyć ciemnogranatowy garnitur, na studniówkę? Na początku byłem przekonany że jest czarny ale dopiero pani w salonie uświadomiła mnie że jest on ciemnogranatowy. Czy może jednak lepiej będzie znaleźć czarny? Poza tym wydaje mi się że taki granatowy byłby bardziej uniwersalny. Dokładnie taki: http://sklep.vistula.pl/product-pol-123 ... stula.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Tylko ciemnogranatowy! Czarny byłby wieśniacki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hideto Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Rozumiem że nie jest to ironia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Bardziej uniwersalny byłby granatowy (czyli taki, że widać, że to granat). Taki midnight blue jest raczej zamiennikiem czarnego. Jeżeli już kupiłeś to jak najbardziej się nada na studniówkę, niechęć do czarnego wynika z faktu, że poza wieczornymi imprezami przy sztucznym świetle, ma bardzo mało zastosowań. Jeżeli jeszcze nie, rozejrzyj się za granatowym, to będzie też na maturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Tylko ciemnogranatowy! Czarny byłby wieśniacki!! Bardziej uniwersalny byłby granatowy (czyli taki, że widać, że to granat). Taki midnight blue jest raczej zamiennikiem czarnego. Jeżeli już kupiłeś to jak najbardziej się nada na studniówkę, niechęć do czarnego wynika z faktu, że poza wieczornymi imprezami przy sztucznym świetle, ma bardzo mało zastosowań. Jeżeli jeszcze nie, rozejrzyj się za granatowym, to będzie też na maturę. Jak widać można informację podać w sposób kulturalny i "wieśniacki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hideto Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Rozumiem, dziękuje za pomoc. Jeszcze nie kupiłem zatem może jeszcze się rozejrzę za granatowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Czarny byłby wieśniacki par excellence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Kupiłem kawałek Harris Tweedu na spodnie, jednak jest on dość szorstki. Czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia ze spodniami tweedowymi? Czy noszenie tweedowych jest komfortowe, czy lepiej zastosować jakieś tricki (np. wydłużona kolanowka?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Kupiłem kawałek Harris Tweedu na spodnie, jednak jest on dość szorstki. Czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia ze spodniami tweedowymi? Czy noszenie tweedowych jest komfortowe, czy lepiej zastosować jakieś tricki (np. wydłużona kolanowka?) Mam kilka marynarek z harris tweedu, ale gdybym się decydował na spodnie to wolałbym mieć dłuższą kolanówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Panowie, gdzie najlepiej czyli najtaniej kupić kurtkę Barbour Beaufort albo Bedale? Wiem, że są na Asos, ale jestem ciekawy czy jest coś innego. Jesli na forum była już o tym dyskusja to poproszę o link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 http://www.countryattire.com/barbour-cl ... -a835.html http://www.barbourbymail.co.uk/Barbour- ... acket.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 http://www.countryattire.com/barbour-classic-bedale-wax-jacket-olive-mwx0010ol71-a835.html http://www.barbourbymail.co.uk/Barbour- ... acket.html Dzięki, ale te strony znam (i jeszcze kilka innych) - szukam czegoś mniej oczywistego niż wskazuje google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi