m.z. Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 http://it.uspoloassn.com/about.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Dziękuję +Immune+.Aż ciśnie się pytanie - gdzie pozyskałeś te, które już masz na stanie? Wydaję mi się, że występują tylko w kappahlu, to chyba ich marka - nie mylić z Polo RL.U.S. Polo Assn. to marka starsza niż RL koźle. Tak więc nie masz racji. Aczkolwiek czy występuje w Polsce gdzieś poza Kappahl'em - nie wiem. Rzeczywiście to może być jedyny dystrybutor. Edit: No i kolega przede mną zapodał już link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 xkoziol no właśnie nie pamiętam za choler... gdzie kupiłem. Po prostu nie zwróciłem uwagi. m.z., tak, tylko zamów coś na tej stronie. Zgadza się, można je pomylić z Polo RL bo sama nazwa jest właśnie "myląca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Stawiam na "mechatość", z tego samego powodu ciepłe są też piżamy czy koszule z flaneli bawełnianej. OK, ale w jaki sposób mechatość podnosi właściwości izolacyjne materiału? Stojące włoski zatrzymują między sobą powietrze które jest dobrym izolatorem. Na tej samej zasadzie grzeje polar czy wełniany sweter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Stawiam na "mechatość", z tego samego powodu ciepłe są też piżamy czy koszule z flaneli bawełnianej. OK, ale w jaki sposób mechatość podnosi właściwości izolacyjne materiału? Encyklopedia Britannica twierdzi, że: It is napped, most often on both sides, the degree of napping ranging from slight to so heavy that the twill weave is obscured. Fibre composition and amount of napping are dependent on the intended use. Flannel is a relatively warm fabric, since still air is held in the fabric because of the napping. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Stawiam na "mechatość", z tego samego powodu ciepłe są też piżamy czy koszule z flaneli bawełnianej. OK, ale w jaki sposób mechatość podnosi właściwości izolacyjne materiału? Encyklopedia Britannica twierdzi, że: It is napped, most often on both sides, the degree of napping ranging from slight to so heavy that the twill weave is obscured. Fibre composition and amount of napping are dependent on the intended use. Flannel is a relatively warm fabric, since still air is held in the fabric because of the napping. Właśnie to nieudolnie próbowałem napisać post wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Wilku - dziękuję za fachowy cytat. Ernie - gratuluję trafnej dedukcji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Kappahl ma zastapic (jezeli jeszcze tego nie zrobił) markę USPA marką Hampton Republic 27. Kappahl sam projektuje swoje ubrania, wiec USPA byla zapewne jedynie dostarczycielem licencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Kappahl już zastąpił USPA "Hampton Republic 27", stało się to we wrześniu roku 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Dziękuję roland, zatem poszukam sobie innych spodni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Nie musisz szukać innych, z tego co się orientuję Hampton Republic 27 to te same materiały, te same fabryki i Ci sami projektanci, co USPA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Orientuje sie ktos moze czy mozliwe jest poszerzenie krawata w wybranej czesci? przykladowo wszycie paska materialu w tylnej czesci? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Próbowałem znaleźć odpowiedź, ale mi się nie udało, zatem pytam: w jaki sposób zabezpiecza się ostrą końcówkę takiej szpilki, aby nie kłuła krawata, koszuli albo ciała? Nie widzę dołączonej żadnej nasadki, nakrętki czy czegoś w tym rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Zazwyczaj jest: http://www.google.pl/search?q=cravat+pi ... 03l2-1l1l0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 No właśnie powinno być, ale na aukcji ni ma... Można kulkę z chleba nadziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 To juz lepiej z jakiejs plasteliny ulep, bo jak sie na chleb jakis wyglodnialy golab rzuci, to Ci moze krawat uszkodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 a) mogło nie być zapięcia przedmiot wygląda na wiekowy i sfatygowany - zapięcie mogło się zgubić c) zapięcie może być dołączone przez sprzedawcę, ale nie znajduje się na zdjęciu Na Ebay'u jest wiele aukcji, na których można kupić cravat/tie stick pin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Wracając do tematu butów jaki poruszyłem jakiś czas temu otrzymałem odpowiedź, że G&B nie wysyła do Polski. Wyprzedaże u innych producentów kuszą ale ponieważ nie mogę przełamać oporu przed kupnem obuwia bez przymiarki poszukam czegoś stacjonarnie. Dziękuję za wszelkie porady. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holmes Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Co można założyć do wełnianych ciemnografitowych spodni w delikatny jasny prążek? Jak wcześniej gdzieś pisałem dużo schudłem i o ile spodnie można dopasować o tyle marynarka straci zupełnie fason i nic się nie da z nią zrobić. Szkoda mi tak oddać garnitur bo jestem przywiązany do tego zestawu, stwierdziłem więc że chociaż może spodnie wykorzystam. Jakaś propozycja? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 saint benji: użyj gumki od ołówka (tej z końca a nie myszki), do zabezpieczenia szpilki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Co można założyć do wełnianych ciemnografitowych spodni w delikatny jasny prążek? Jak wcześniej gdzieś pisałem dużo schudłem i o ile spodnie można dopasować o tyle marynarka straci zupełnie fason i nic się nie da z nią zrobić. Szkoda mi tak oddać garnitur bo jestem przywiązany do tego zestawu, stwierdziłem więc że chociaż może spodnie wykorzystam. Jakaś propozycja? Z góry dziękuję. Takie dekompletowanie garnituru w prazki jest moim zdaniem nie najlepszym pomyslem. Temat poruszany juz kilkakrotnie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ja bym wziął granatową w groszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumen Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Panowie gdzie można kupić takie kwiatki do butonierki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Proszę: http://fineanddandyshop.com/odds-amp-ends.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
603przemek Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Panowie, co oznacza "100 % IWS" ? Kupiłem marynarkę Cadini w TKmaxx i na metce widnieje właśnie taki skrót. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi