pirat Napisano 4 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2012 a po co odkrywać koło, skoro już ktoś to zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2012 Mozesz sie ubrac jak szofer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 4 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2012 Może coś w ten deseń: Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 5 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2012 Wiedzą Panowie może gdzie można dostać sznurkowe spinki do mankietów? Poszukuję, a znaleźć nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2012 Spinki-węzełki? viewtopic.php?f=1&t=90&start=0&hilit=spinki+w%C4%99ze%C5%82ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Czy istnieją jakieś granice w taliowaniu koszul (chodzi mi o przeróbkę krawiecką)? Powiedzmy że mam koszulę 120 w klatce 120 w pasie i chciałbym ją u krawcowej przerobić na 112 w klatce i 106 w pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Nie ma, jednakże takie taliowanie wymaga rozprucia praktycznie całości i uszycie większości koszuli od nowa. Proste taliowanie w postaci paru centymetrów można zrobić za pomocą zaszewek i to robi się w 10 min. Jednakże lepsze efekty wymagają już innego zszycia boków i ramion w przypadku zmian w obwodzie klatki. Jeżeli koszula ma wzór, może to nie wyjść rewelacyjnie przez gorsze spasowanie wzoru, ale to od krawcowej zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Dzięki. Zobaczymy jak moja krawcowa odniesie się do pomysłu rozpruwania całej koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Za zwykłe taliowanie zawsze brała 10 zł, nie mam pojęcia jak to wyceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Jakie klapy w kamizelce dwurzędowej będą najbardziej odpowiednie do garnituru trzyczęściowego z marynarką jednorzędową z dość szerokim klapami peak lapel. Zastanawiam się nad kołnierzem szalowym w kamizelce lub również peak lapel, jak w marynarce. Dziękuję z góry za odp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tokar Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 Witam, potrzebuję pomocy w znalezieniu materiału na marynarkę - coś takiego jak na załączonych zdjęciach. Nie mogę jednak założyć nowego tematu w tym dziale - chyba nie spełniam jednego z warunków regulaminu, co mam zrobić? Pozdrawiam Jacek z Krakowa przeniosłem, na drugi raz proponuję poszukać właściwego działu i tematu, roland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 A sprawdziłeś, jaką nazwę ma obrazek, który zamieszczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 To sa dwa rozne materialy. Chcesz szara marynarke z welny/tweedu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 Jezeli szukasz dobrej tkaniny Harris Tweed w przystepnej cenie ,sprobuj kupic u tego producenta http://www.buttoflewistextiles.co.uk/products.html jak wyglada uszyta marynarka z jednej z tych tkanin,zdjecia ponizej http://www.cutterandtailor.com/forum/in ... c=69&st=18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Co oznacza, że krawat jest "handmade"? Jest w całości szyty bez maszyny do szycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisPier Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Ostatnio w TK Maxx widziałem płaszcze Féraud model BARRY z kaszmirem po niewiarygodnej cenie, ale jakoś mi to dziwnie wygląda. Jest tylko naszywka na piersi od środka sygnowana FERAUD, brak napisu na guzikach i podszewce, hologramu. Made in China dla Lab4style GmbH Germany, pewnie podróba ? coś takiego http://www.ebay.pl/itm/FERAUD-Mantel-Sc ... 256a18a01e Macie jakieś opinie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Podroba czego? W Tkmaxx są takie ceny, sprzedają tez feraud. Jakiej jakości jest kaszmir nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 w TK Maxx mają coś, co nazywa się "Gianni Feraud". Trzeba to odróżnić od szacownej marki "Louis Feraud", wielokrotnie droższej. Biorąc pod uwagę, że Gianni Feraud pcha do swoich ubrań poliester itp, to nie liczyłbym na jakąś wielką jakość owego "kaszmiru"; ponadto, miałbym wątpiwosci, czy to w ogole leżało obok prawdziwego kaszmiru. A cen w TK Maxx to nie ma co z cenami regularymi w innych sklepach porównywać. Podróbek raczej bym się nie spodziewał. [edit] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisPier Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Dzięki sestriere, teraz już wiem że jest to Gianni Feraud a nie Louis Féraud. Jest tego sporo za 300 zł jak ktoś by chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Jeśli Kolegę interesuje płaszcz, to polecam obniżkę z ostatnich dni (z 30% na 50%) w Royal Col. płaszczy kaszmirowych (100 %) bodajże carl gross . Cena wyjściowa 2500 (przed obniżką 30%), czyli teraz 1250 zł. Wiem, że to dwa razy więcej (od ceny z linka do ebay), ale płaszcze WYJĄTKOWE. Dłuższy włosień (ale nie za długi ) na płaszczu robi niezwykłe wrażenie. Kolory czarny i camel (zakochany jestem w tym ostatnim). Na mnie rękawy są niestety dużo za długie i tylko to mnie powstrzymuje przed zakupem. Guziki w płaszczu zakryte. Co mogę powiedzieć. CUDO! Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Dlaczego garnitury z flaneli są ciepłe? Czy wynika to z faktu, że z reguły flanela jest gruba i ciężka czy z innych przyczyn, jak np. nieprzewiewność splotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Stawiam na "mechatość", z tego samego powodu ciepłe są też piżamy czy koszule z flaneli bawełnianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Witam, czy ktoś z Kolegów wie gdzie można stacjonarnie lub wysyłkowo kupić spodnie US Polo Assn ? Mam taką parę sztruksów, która dobrze leży i wpadłem na pomysł aby jeszcze dokupić. Niestety w necie trudno coś konkretnego znaleźć. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Witam, czy ktoś z Kolegów wie gdzie można stacjonarnie lub wysyłkowo kupić spodnie US Polo Assn ? Mam taką parę sztruksów, która dobrze leży i wpadłem na pomysł aby jeszcze dokupić. Niestety w necie trudno coś konkretnego znaleźć. Pozdr.Sieć Kappahl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Stawiam na "mechatość", z tego samego powodu ciepłe są też piżamy czy koszule z flaneli bawełnianej. OK, ale w jaki sposób mechatość podnosi właściwości izolacyjne materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi