White Haven Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Ale zapachu tych sztyftów "na zewnątrz" w zasadzie nie czuć (chyba że sobie ktoś pachę namiętnie wącha ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Zależy od częstości użytkowania. Mi jeden sztyft Old Spice starcza średnio na pół roku. Mi też mniej więcej tak. Niestety kiedy skończył mi się czteropak z USA i kupiłem ten sam sztyft w Polsce okazało się, że jest tak samo jak z chemią gospodarczą z Niemiec i Polski. Szukam następcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Jeżeli chodzi o bezzapachowe dezodoranty w sztyfcie, to mogę polecić Reutter super deo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 krótka piłka. kupić boat shoes Storma (http://mokasynyzeglarskie.na.allegro.pl ... 08575.html) czy Timberlandy w root brown? które trwalsze, które ładniejsze? Polecam stormy. Ktoś narzekał, że szybko ściera się podeszwa, ale ja tego jeszcze nie zaobserwowałem. Ktoś wie jak wygląda rozmiarówka Stormów? Normalnie noszę 7,5/41 w Polsce (stopa 26,5 cm), a na Allegro same 42. Nie będą aby trochę za duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 W Polsce noszę 43, Stormy 43. edit: "Polskie" buty 43, Stormy 43. Gorny wpis zostawię, żeby poniższa złośliwość nie stracila sensu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 W Polsce noszę 43, Stormy 43.A jakie nosisz podczas zagranicznych wojaży? Czy wpływ na rozmiar ma długość czy szerokość geograficzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Ale zapachu tych sztyftów "na zewnątrz" w zasadzie nie czuć (chyba że sobie ktoś pachę namiętnie wącha )Nie trzeba wąchać pachy namiętnie aby czuć różnice ,napisałem ze właśnie dezodoranty w sztyfcie są kleiste nie w kulkach .Jeżeli chcesz używać dobrej wody toaletowej ,a firmy które takie robią nie produkują dezodorantów, dlatego gorąco polecam bezzapachowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Cóż, ja polecam każdemu Bloker od Ziaji. Kosztuje parę złotych, dosłownie. Pomimo mojej nadpotliwości (hiperhydroza) całego ciała to pod pachami, choćbym nie wiem jaki upał był - mam sucho. Momentami aż zadziwiające uczucie. Używam oczywiście go tylko w lecie i pomimo upływu czasu stale działa i nie słabnie. Oczywiście używam też antyperspirantu, ale raczej dla samego faktu a nie potrzeby wystarczy na minimum sezon (u mnie dwa). A nie działa tak ostro i podrażniająco jak Etiaxil czy Antidral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Ja polecam Timberlandy. Sam jedną parę brązowych skórzanych. Podeszwa nie zdziera się szybko, jedynie nieco rysuje jak to naturalna skóra. Naprawdę wygodne. Polecam! pozdrawiam, Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Zależy od częstości użytkowania. Mi jeden sztyft Old Spice starcza średnio na pół roku. Mi też mniej więcej tak. Niestety kiedy skończył mi się czteropak z USA i kupiłem ten sam sztyft w Polsce okazało się, że jest tak samo jak z chemią gospodarczą z Niemiec i Polski. Szukam następcy. Mam dokładnie tak samo! Te ze Stanów były super, właśnie kończy mi się ostatni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 inne krótkie pytanie... przeglądając strony poświęcone modzie męskiej natknąłem się na artykuł dr Krajskiego http://krajski.wordpress.com/o-autorze/. Wyliczał w nim czego gentleman nie powinien robić, jak się nie zachowywać. W jednym z punktów autor wymienił, iż nigdy (poza pozycja siedzącą) nie należy chodzić w marynarce rozpiętej. Czy zawsze, na korytarzach Uniwersytetów, w holach biur i na mej ukochanej Pietrynie w Łodzi, chodzić należy w marynarce zapiętej (na odpowiedni guzik oczywiście)? Pomijam oczywiście sytuacje typowo formalne jak przedstawianie się, wykłady, czy zdjęcia do rodzinnego albumu. Jak to Panowie widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 W miarę możliwości tak, chodzenie w zapiętej marynarce to coś, co odróżnia ludzi lubiących w niej chodzić, od tych, którzy muszą lub nie mieli czasu pójść z problemem przytycia ostatnimi czasy do krawca. Ale też nie należy maniakalnie jej zapinać po oderwaniu siedziska od krzesła Zresztą też, często marynarki szyte na niektóre sylwetki lub z powpychanymi rzeczami w kieszenie, wyglądają paskudnie gdy są rozpięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 inne krótkie pytanie... przeglądając strony poświęcone modzie męskiej natknąłem się na artykuł dr Krajskiego http://krajski.wordpress.com/o-autorze/. Wyliczał w nim czego gentleman nie powinien robić, jak się nie zachowywać. W jednym z punktów autor wymienił, iż nigdy (poza pozycja siedzącą) nie należy chodzić w marynarce rozpiętej. Czy zawsze, na korytarzach Uniwersytetów, w holach biur i na mej ukochanej Pietrynie w Łodzi, chodzić należy w marynarce zapiętej (na odpowiedni guzik oczywiście)? Pomijam oczywiście sytuacje typowo formalne jak przedstawianie się, wykłady, czy zdjęcia do rodzinnego albumu. Jak to Panowie widzicie? Pan Krajski przyjmuje tę zasadę, jak mi się wydaje, a priori. Dla niego marynarkę należy zawsze zapinać stojąc, bo tak napisano w podręcznikach savoir-vivre. Dla użytkowników tego forum powód jest bardziej prozaiczny - nie ma sensu posiadać dobrze leżącej marynarki, jeśli nie zapina się jej, przez co nie widać jej dobrego dopasowania. I już. To czy sytuacja jest formalna czy nie, czy marynarka jest sportowa czy nie, etc., nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Wg mnie w opisanych przez Ciebie sytuacjach marynarka powinna być zapięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 W teorii zdaje się, że tak jest iż marynarka zawsze w pozycji stojącej, czy gdy się przemieszczamy, powinna być zapięta. Oczywiście poza marynarką frakową, której się zapiąć nie da . Zresztą, jak zauważono, jeśli marynarka bezbłędnie leży to nie ma powodów by jej nie zapinać - otoczenie nie zauważy dobrego dopasowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Zasada jest dość prosta: siedząc - rozpiąć (nie dotyczy 2 rzędowych), w innych wypadkach zapiąć. Niemniej to podręcznikowa zasada. A powód jak już wspomniano jest inny niż s-v, po prostu - zapięta wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracjan Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 http://sklep.vistula.pl/product-pol-114 ... stula.html Czy to według Panów byłby dobry zakup ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Wydaje mi się, że wskazane buty są lakierowane ? A odpowiadając po części na Twoje pytanie, jeśli nie potrzebujesz butów "na teraz" a jesteś gotów wydać 300 zł, to może lepiej zaoszczędzić trochę grosza i jesienią kupić coś lepszego dysponując budżetem 500-600 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Panowie mam poważny problem z moim garniturem. Pół roku temu uszyłem swój pierwszy garnitur na miarę. Najgorsze jest jednak to, że wszystko sie do niego przykleja tzn. głównie takie małe białe kłaczki. W żadnym z garniturów z wieszaka nie miałem takiego problemu. Myślę że to wina materiału. Jaki materiał mam wybrać następnym razem aby uniknąć takiego problemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Panowie mam poważny problem z moim garniturem. Pół roku temu uszyłem swój pierwszy garnitur na miarę. Najgorsze jest jednak to, że wszystko sie do niego przykleja tzn. głównie takie małe białe kłaczki. W żadnym z garniturów z wieszaka nie miałem takiego problemu. Myślę że to wina materiału. Jaki materiał mam wybrać następnym razem aby uniknąć takiego problemu???Mechaci sie czy lapie "klaczki" czy inne paprochy z zewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Mechaci się pod pachami i w spodniach w kroku. Oprócz tego łapie mnóstwo tych białych kłaczków albo nitek (nie wiem nawet skąd to się bierze i co to dokładnie jest Trudno to usunąć szczotkując garnitur. Pozostaje tylko wyciąganie ręką, co jest bardzo żmudne niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Ten pierwszy objaw to zauwazylem u siebie z krepa. Nie mam takiego problemu z flanela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Matrix, z jakiego materiału uszyłeś garnitur? Pokazywałeś go na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Nie pokazywałem. Szczerze mówiąc to jak go szyłem byłem tak zajęty wszystkimi detalami zamiast wybrać dobry materiał, więc wybrałem tylko kolor i zdałem się na krawca. Czy ma na to wpływ grubość splotu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi