constantin Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 http://aneapolitandream.tumblr.com/post/24025997449/tried-tested-and-proven Kto mógłby mi zrobić taką teczuszkę i ile mogłoby to kosztować? zobacz tutaj http://www.decobazaar.com/produkt-torba ... 30068.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Powiedzcie mi ludzie, czy używanie butów bez skarpetek ale z wymienną, możliwą do prania wkładką równa się szybsze zużycie butów? Pytam, bo wszelakie możliwe do zakupu loafer-socks spadają mi z pięt, każde w każdym rozmiarze. A boczne części stopy pocą się również. Mam na zmianę sporo par butów (średnio 1 para używam co jakiś tydzień) więc częste użytkowanie im nie grozi, ale jednak wolę je pielęgnować, niż niszczyć.Zerknij na tegoroczne stopki w calzedonii - mają nadrukowane dwa paski silikonu od wewnątrz nad piętą. Wcześniejsze zdaje się nic nie miały. Czy to działa - jeszcze nie wiem bo nie miałem okazji założyć, ale wygląda zachęcjąco w kontekście zsuwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Zerknij na tegoroczne stopki w calzedonii - mają nadrukowane dwa paski silikonu od wewnątrz nad piętą. Wcześniejsze zdaje się nic nie miały. Czy to działa - jeszcze nie wiem nie działa, być może należy brać rozmiar mniejsze, może wtedy by się lepiej stopy trzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Co do stopek i pasków silikonu - ja posiadam kupione w zeszłym roku w Cubusie, w 2paku, mają 3 silikonowe paski i przy chodzeniu się nie zsuwają, przynajmniej mi a rozmiarowo są dobrane dobrze. I ja mam pytanie, napisałem do Meermina o dokładną rozmiarówkę i dostałem wymiary, ale mam 2 razy podana szerokość, czy ktos mógłby mi powiedzieć (a najlepiej jakis rysunek załączyć w miarę możliwosci) gdzie dokladnie się zmierzyc? 8UK (42) L 280,25mm W 245mm bottom W 100mm Feet 25,9 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 1. Czy przy kieszeniach z patkami może być nakładana brustasza? 2. Co myślicie o marynarce w kratę (i mam na myśli jasny niebieski w zieloną dużą kratę, a nie jakąś tam drobną kratkę z dwóch odcieni grafitu ) z klapami frakowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 1. Czy przy kieszeniach z patkami może być nakładana brustasza? 2. Co myślicie o marynarce w kratę (i mam na myśli jasny niebieski w zieloną dużą kratę, a nie jakąś tam drobną kratkę z dwóch odcieni grafitu ) z klapami frakowymi? 1. Moim zdaniem może być przy grubszych tkaninach typu tweed, aksamit. 2. Jestem za. Dla Ciebie z proponowanym już wcześniej jednym guzikem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 1. Czy przy kieszeniach z patkami może być nakładana brustasza? 2. Co myślicie o marynarce w kratę (i mam na myśli jasny niebieski w zieloną dużą kratę, a nie jakąś tam drobną kratkę z dwóch odcieni grafitu ) z klapami frakowymi? Ad. 1. Może, pytanie po co? (ciach) Mam 2 marynarki z nakładanymi kieszeniami i na razie kompletnie odbijam od tego pomysłu. Niby wyglądają dobrze, wnoszą casual i nadają charakter 'odd jakcet', ale są po prostu niepraktyczne, bo byle co je wypycha. Podobnie jak nakładana brustasza, której nie zamierzam już nigdy zamówić. viewtopic.php?f=1&t=4&p=62421&hilit=brustasza#p62421 Ad. 2. Piotr Kamiński uszył mi taką z http://www.harrisonsofedinburgh.com/col ... .html?cs=h próbnik Moonbeam, nr 36680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 1. Czy przy kieszeniach z patkami może być nakładana brustasza? 2. Co myślicie o marynarce w kratę (i mam na myśli jasny niebieski w zieloną dużą kratę, a nie jakąś tam drobną kratkę z dwóch odcieni grafitu ) z klapami frakowymi? Ad. 1. Może, pytanie po co? (ciach) Mam 2 marynarki z nakładanymi kieszeniami i na razie kompletnie odbijam od tego pomysłu. Niby wyglądają dobrze, wnoszą casual i nadają charakter 'odd jakcet', ale są po prostu niepraktyczne, bo byle co je wypycha. Podobnie jak nakładana brustasza, której nie zamierzam już nigdy zamówić. viewtopic.php?f=1&t=4&p=62421&hilit=brustasza#p62421 Panie, jak tu łapią za słowa Na szczęście nie mówiłem, że to marynarka dla mnie Ad. 2. Piotr Kamiński uszył mi taką z http://www.harrisonsofedinburgh.com/col ... .html?cs=h próbnik Moonbeam, nr 36680 Pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 1. Czy przy kieszeniach z patkami może być nakładana brustasza? 2. Co myślicie o marynarce w kratę (i mam na myśli jasny niebieski w zieloną dużą kratę, a nie jakąś tam drobną kratkę z dwóch odcieni grafitu ) z klapami frakowymi? 1. Moim zdaniem może być przy grubszych tkaninach typu tweed, aksamit. 2. Jestem za. Dla Ciebie z proponowanym już wcześniej jednym guzikem Skąd wiedziałeś, że zamawiam z kamizelką ? A nie uważasz, że przy szerokich ramionach, jeden guzik doprowadzi do powstania takiego wielkiego iksa? ---> boję się, że to by wyglądało jak chodzący chromosom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Skąd wiedziałeś, że zamawiam z kamizelką ? A nie uważasz, że przy szerokich ramionach, jeden guzik doprowadzi do powstania takiego wielkiego iksa? ---> boję się, że to by wyglądało jak chodzący chromosom Przy klapach frakowych i jednym guziku oczywiście może powstać takie wrażenie. Chyba bardziej Y niż X, bo dolna część ciała nie jest u Ciebie chyba aż tak mocno rozbudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Pokażesz?Tak, w swoim czasie. 3-częściowy garnitur, w kratę, z marynarką z klapami frakowymi uszył kolega Stachu: http://www.macaronitomato.blogspot.com/ ... krate.html Co do guzików to cytat z powyższego wpisu: Styl wyłogów narzuca ilość guzików, są dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Tak, w swoim czasie. W takim razie będę czekać, bo jestem bardzo ciekaw jak wypadła i co Cię powstrzymuje przed publikacją. 3-częściowy garnitur, w kratę, z marynarką z klapami frakowymi uszył kolega Stachu: http://www.macaronitomato.blogspot.com/ ... krate.html Co do guzików to cytat z powyższego wpisu: Styl wyłogów narzuca ilość guzików, są dwa. No tak, zupełnie zapomniałem o tym garniturze. Bardzo mi się podoba! Ja też jestem przy dwóch guzikach, ale blog MT to nie biblia. Byłoby super gdyby był podany jakiś powód. Jeśli powodem ma być tylko konwencja to sama krata z klapą frakową i brak dwurzędowości ją łamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Przy klapach frakowych i jednym guziku oczywiście może powstać takie wrażenie. Chyba bardziej Y niż X, bo dolna część ciała nie jest u Ciebie chyba aż tak mocno rozbudowana. Zależy od rozkloszowania dołu. U faceta na zdjęciu, które pokazałeś jest X a guzik jest centromerem Dlatego nie wiem czy znowu 1 guzik mi nie umknie. Kolejny pomysł mam z kolei na 3 guziki Tak jak mówiłem, jeden zawsze mam w planach, ale ciągle mi ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Bardzo mi się podoba! Ja też jestem przy dwóch guzikach, ale blog MT to nie biblia. Byłoby super gdyby był podany jakiś powód. Jeśli powodem ma być tylko konwencja to sama krata z klapą frakową i brak dwurzędowości ją łamią.Podejrzewam ze to byl wybor 2 vs. wiecej, a pojedynczy guzik nie byl brany w ogole pod uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pin-king-pin Napisano 13 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Zostałem zaproszony na urodziny czteroletniego brzdąca, czy chinosy + marynarka to dobry wybór na taką okazję, czy lepiej postawić na garnitur? Jeśli to ważne, impreza jest o 18. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Osobiście założyłbym chino i marynarkę, ale ja ogólnie nie chodzę w garniturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Szanownego Jubilata będzie to ... obchodzić. Lepiej się zastanów nad wyborem prezentu, to ważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pin-king-pin Napisano 13 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Prezentem zajmuje się małżonka, mi pozostało wyglądanie stosownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ard Napisano 13 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Według mnie marynarka i chino będą w sam raz, garnitur to już przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 13 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Po 18, odpowiedni jest smoking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Napisano 13 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Po 18, odpowiedni jest smoking. Myślę, że smart casual w zupełności wystarczy. Wszystko zależy od formy przyjęcia... Jeśli na zaproszeniu widniał napis "black tie" to smoking jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Zapewne solenizant będzie we fraku, więc i my powinniśmy takowy założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Która firma ma w swojej ofercie tkaniny o splocie 'Panama'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr M Napisano 14 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Jak koszulowe to np. Berg (właśnie czekam na taką koszulę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Dzięki Mr M, przyda się . Choć przede wszystkim chodzi mi o garniturowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi