JakubAnderwald Napisano 16 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2023 Spróbuję dać w takim razie jedną sztukę do przeróbki w talii zostawiając ramiona i zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2023 Co wyjdzie, będzie widać po upięciu szpilkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 17 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2023 Cześć, czy orientuje się ktoś, jaka jest sensowna odległość końca rękawa do dziurki pierwszego guzika w marynarce? Kupiłem marynarkę od Susu i rękaw jest o ok. 1 cm za długi (oczywiście guziki funkcyjne). Obecnie od końca rękawa do dziurki pierwszego guzika jest 4,5 cm. Zależy mi na skróceniu dołem i po poprawkach będzie to 3,5 - 3 cm. Jak podwijam ten 1 cm, to mam wrażenie, że robi się to już lekko nieschludne, ale być może po prostu świruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2023 Kwestia gustu, ale dla mnie 4.5 cm to wręcz za dużo (celowy margines zostawiony na skrócenie), 3.5 jest optymalnie, 2.5 to minimum, choć to zależy od guzików itp. ogólnego wrażenia, można też chodzić z rozpiętym ostatnim guzikiem. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 17 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2023 @mosze dzięki. Człowiek czasami już fiksuje :). Marynarka ma rękawy neapolitańskie i wchodzi w grę tylko skrócenie dołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 17 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2023 3 godziny temu, Mily napisał: Cześć, czy orientuje się ktoś, jaka jest sensowna odległość końca rękawa do dziurki pierwszego guzika w marynarce? Kupiłem marynarkę od Susu i rękaw jest o ok. 1 cm za długi (oczywiście guziki funkcyjne). Obecnie od końca rękawa do dziurki pierwszego guzika jest 4,5 cm. Zależy mi na skróceniu dołem i po poprawkach będzie to 3,5 - 3 cm. Jak podwijam ten 1 cm, to mam wrażenie, że robi się to już lekko nieschludne, ale być może po prostu świruje. Ja skracam rękawy w marynarkach od SuSu o 2 cm dołem i przy użytkowaniu rozpinam ostatni guzik i uważam, że jest ok. Mnie przede wszystkim irytuje jeżeli rękawy koszuli chowają się pod rękawy marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkol Napisano 17 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2023 Koledzy, a w drugą stronę ? Czy ktoś może wydłużał rękaw w havanie od Susu ? Brakuje mi do optimum myśle 1,5-2 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 17 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2023 Ja ostatnio wydłużałem rękawy w Havanie i jest 5,5-6cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzArek Napisano 21 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2023 Czy aktówka Sartolane (https://sartolane.pl/aktowka-n) jest waszym zdaniem czymś co przy odpowiedniej opiece ma szanse wytrzymać co najmniej 10 lat codziennego, aczkolwiek mało „intensywnego” użytku? Czy polecalibyście może podobne produkty innych producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2023 W dniu 21.08.2023 o 20:15, MistrzArek napisał: Czy aktówka Sartolane (https://sartolane.pl/aktowka-n) jest waszym zdaniem czymś co przy odpowiedniej opiece ma szanse wytrzymać co najmniej 10 lat codziennego, aczkolwiek mało „intensywnego” użytku? Czy polecalibyście może podobne produkty innych producentów? Spokojnie wytrzyma. Miej tylko świadomość, że aktówka bez rączki jest niewygodna w codziennym użytkowaniu. Choć jeśli będzie jeździć z tobą na fotelu samochodowym, to w sumie nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2023 Wytrzyma, jeśli skóra jest barwiona na wskroś, ale Sartorlane to solidna firma i zakładam, że jest. Gdyby nie była, po roku czy dwóch miałbyś wytarty ślad dłoni od trzymania🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzArek Napisano 23 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2023 55 minut temu, Velahrn napisał: Spokojnie wytrzyma. Miej tylko świadomość, że aktówka bez rączki jest niewygodna w codziennym użytkowaniu. Choć jeśli będzie jeździć z tobą na fotelu samochodowym, to w sumie nie ma to znaczenia 51 minut temu, lubo69 napisał: Wytrzyma, jeśli skóra jest barwiona na wskroś, ale Sartorlane to solidna firma i zakładam, że jest. Gdyby nie była, po roku czy dwóch miałbyś wytarty ślad dłoni od trzymania🙂 Dzięki Panowie! Aktówka będzie raczej włożona niż noszona więc z premedytacją szukałem takiej bez rączki 😉Chyba zdecyduję się na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christo Napisano 24 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2023 Zwróć uwagę także na to ogłoszenie, może spełni wymagania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 24 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2023 W dniu 16.08.2023 o 19:52, JakubAnderwald napisał: Spróbuję dać w takim razie jedną sztukę do przeróbki w talii zostawiając ramiona i zobaczymy co wyjdzie Przerobiłem jedną koszulkę polo w poprawkach na alejach Jerozolimskich i jestem zadowolony. W takim razie kupuję zapas i dam do przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 2 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2023 Czy ktoś z Was miał do czynienia z torbami Herringa? https://www.herringshoes.co.uk/herring/archway-briefcase/brandy-calf https://www.herringshoes.co.uk/herring/kimpton-laptop-bag/black-grain Wyglądają przyzwoicie, a ja szukam alternatywy dla Barona i Sartolane. Jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2023 Mam herringową weekendową od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Każdy wyjazdz urlop, delegacja na dłużej niż dzień jest ze mną 🙂 wiem że moja to inny model, ale jakoś jest fajna, bardzo fajna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 Hej , taka sytuacja - spodnie garniturowe za lużne o 3 max 4 cm w pasie - jak je zmniejsze o tyle będą leżały idealnie (nie będę potrzebował paska ) Czy taki luz jest w porządku w przypadku chęci noszenia z szelkami ? 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 10 godzin temu, Szydlowsky napisał: Hej , taka sytuacja - spodnie garniturowe za lużne o 3 max 4 cm w pasie - jak je zmniejsze o tyle będą leżały idealnie (nie będę potrzebował paska ) Czy taki luz jest w porządku w przypadku chęci noszenia z szelkami ? 😃 Jak najbardziej. Ja mam chyba 4 cm w większości swoich spodni na szelki. Minus jest taki, że potem ciężko się przestawić na spodnie z paskiem, bo nagle coś cię uciska w pasie, spada i w ogóle ogranicza ruchomość ;). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2023 Hej , taka sytuacja - spodnie garniturowe za lużne o 3 max 4 cm w pasie - jak je zmniejsze o tyle będą leżały idealnie (nie będę potrzebował paska ) Czy taki luz jest w porządku w przypadku chęci noszenia z szelkami ? Moim zdaniem jak najbardziej. Nawet jest wskazany. Wtedy spodnie prawidłowo sid układają przy chodzeniu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 19 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2023 Gdzie kupie koszule OCBD wyglądające jak te PS ale za max połowę ceny tego co w sklepie permanent style? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2023 Po raz kolejny polecam Apposta. Jest wybór materiałów oxford w przedziale 50-60% ceny koszul PS, jest kod na minus 20% i robisz koszulę na miarę, z kieszonką jeśli chcesz, monogramem itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 Czy aksamitna marynarka smokingowa powinna mieć kamizelkę i spodnie z tej samej tkaniny? Na Otrium jest taki trzyczęściowy smoking akurat w moim rozmiarze i zastanawiam się czy za tę cenę nie kupić na rzadkie oficjalne wyjścia. https://www.otrium.pl/product/suit-black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 53 minuty temu, me.spoke napisał: Czy aksamitna marynarka smokingowa powinna mieć kamizelkę i spodnie z tej samej tkaniny? Na Otrium jest taki trzyczęściowy smoking akurat w moim rozmiarze i zastanawiam się czy za tę cenę nie kupić na rzadkie oficjalne wyjścia. https://www.otrium.pl/product/suit-black Co to za sklep, jakiś outlet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 To outlet online dla wielu marek, w tym SuSu. W wątku Suitsupply jest więcej informacji na jego temat. Osobiste doświadczenia mam bardzo dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrAeonam Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 Do takiej marynarki to chyba raczej spodnie od smokingu, czarne lub midnight blue i pas smokingowy. https://janadamski.eu/2020/08/marynarka-do-palenia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi