Jerzy01 Napisano 6 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2022 Jakie sklepy, czy tez właściwe outlety z zimowymi rzeczami polecacie? Mam na myśli po prostu cieplejsze ubrania na zimę. W tej chwili 80% odzieży kupuje na Yoox’ie. Można upolować koszule z perłowymi guzikami poniżej 200 zł czy też wełniane spodnie z zakładkami za podobną cenę, ale zauważyłem, że ciężko znaleźć tam rzeczy z grubszej bawełny. Znacie może coś podobnego do Yoox’a, ale z bardziej „zimowymi” materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 7 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2022 Zna ktoś z was w Polsce inny sklep niż patine, w którym kupię dobrej jakości buty do patynowania (na nieszczęście w patine, nie ma dla mnie rozmiaru z butów do patynowania, które mi się podobają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 12 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2022 Czy znalazłem swojego obuwniczego graala? Jak ocenicie dopasowanie? Ina G od Patine, 8,5UK na stopę 28 cm, 24cm w obwodzie. Nie miałem chyba nigdy na nogach tak wygodnych butów GYW, świetnie trzymają piętę i śródstopie, jednocześnie wystarczająco miejsca na palce z czym miałem zawsze problem (szczupła pięta, a szerokie śródstopie z niskim podbiciem). Czy kwatery nie zluzują się z czasem za mocno i nie zaczną na siebie nachodzić? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2022 Piękne buty! Kwatery jak się poluzują, to znaczy, że nie znalazłeś Graala, a jak nie, to będzie znaczyło, że znalazłeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 12 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2022 27 minut temu, pablocito napisał: Kwatery jak się poluzują, to znaczy, że nie znalazłeś Graala, a jak nie, to będzie znaczyło, że znalazłeś. Mądrego to dobrze posłuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 12 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2022 Jak Ci się poluzują kwatery tak, że będą na siebie zachodziły, to można spróbować patentu z tongue pads. Nie jest to rozwiązanie wyłączenie do butów wsuwanych. https://www.amazon.ca/Pairs-Tongue-Cushion-Shoes-Large/dp/B077CX36FW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 12 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2022 @papiez_ja także noszę G, jestem także zachwycony dopasowaniem (wąska pięta - OMG!), mi także kwatery się schodziły od początku i po 2 latach noszenia nie poluzowały się. Notabene uważam, że Patine robi świetne buty za tę cenę, którą proponują - moje były patynowane w zamówieniu GMTO i zachowują się fantastycznie. Kolor trzyma, lustro łapią bez problemu, kosmetyki także. Dodatkowo porównywałem je z TLB Artista i ze zdziwieniem zauważyłem, że zewnętrzna warstwa skóry w Patine jest grubsza od tej w TLB. Wg mnie nic tylko kupować jeżeli tylko komuś pasuje ich wzornictwo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 29 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2022 Czy zamawiał ktoś już krawaty z grenadyny z poniższego źródła ? https://pewienpan.pl/product-pol-3446-Brazowy-krawat-z-jedwabnej-grenadyny.html Co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ligenz Napisano 7 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2023 Cześć, szukam płaszcza w kolorze czarnym o długości trochę powyżej kostek - takie jak ostatnio widywaliśmy (zwłaszcza na filmach) w latach 80-90'. Nie wiem czy ktoś o takiej długości produkuje, ale do kolana są stanowczo za krótkie (już nie wspominam o "modzie" na płaszcz do połowy tyłka...). Mam ok. 180 cm wzrostu. Idzie coś kupić w sklepie czy raczej zostaje szycie na miarę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2023 2 godziny temu, ligenz napisał: Cześć, szukam płaszcza w kolorze czarnym o długości trochę powyżej kostek - takie jak ostatnio widywaliśmy (zwłaszcza na filmach) w latach 80-90'. Nie wiem czy ktoś o takiej długości produkuje, ale do kolana są stanowczo za krótkie (już nie wspominam o "modzie" na płaszcz do połowy tyłka...). Mam ok. 180 cm wzrostu. Idzie coś kupić w sklepie czy raczej zostaje szycie na miarę? Spróbuj kupić płaszcze vintage, np. na ebay.co.uk jest masa płaszczy Burberry z lat '80 i '90. W sklepie nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 Panowie / Panie orientuje się ktoś: Czy jest w Polsce jakiś inny zakład szewski (oprócz J. Kielmana), który podjąłby się wykonania bezszwowych lotników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek95 Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 Szewc24 wiem, że takie robi. Ewentualnie możesz zapytać Karola Staniosa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 1 godzinę temu, Janek95 napisał: Szewc24 Nie jestem przekonany żeby to był dobry adres 😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek95 Napisano 18 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2023 Ja akurat zawsze byłem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 18 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2023 18 godzin temu, Janek95 napisał: Ewentualnie możesz zapytać Karola Staniosa. https://www.instagram.com/reel/Cme9IYRgV6k/?utm_source=ig_web_copy_link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 18 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2023 Dziękuję Panowie za pomoc skontaktowałem się z szewcami i czekam na odpowiedź co do terminu realizacji jaki jest możliwy. @Szydlowskychodzi Ci o to że szewc24 nie robi lotników, czy że robi je bardzo długoooo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 18 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2023 @SeraFinn ja nie korzystałem z jego usług , ale to co czytałem na jego temat to był cyrk 😉 Niektórzy czekali na zwrot butów wysłanych do naprawy latami , może nadal czekają ? 🤔 Może lepiej mu idzie produkcja ale ja bym nie ryzykował , to tyle ode mnie 😃 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 19 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2023 19 godzin temu, Szydlowsky napisał: Niektórzy czekali na zwrot butów wysłanych do naprawy latami , może nadal czekają ? 🤔 Ja teczkę do renowacji oddałem w ... 2017 r. Do dzisiaj nie odzyskałem ani teczki ani 350 zł zaliczki. Zirytowany postępowaniem szewc24, ciągłym zwodzeniem, a później brakiem kontaktu, poszedłem w końcu do sądu, uzyskałem wyrok, ale egzekucja okazała się bezskuteczna. @SeraFinn, krótko pisząc: szewc24 - odradzam. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 24 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2023 https://www.instagram.com/p/CnwAhDoBO92/ - jaki jest to rodzaj butów? Chukka bez sznurówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2023 .. albo kozaki z uciętą górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2023 Sztyblety bez gumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2023 Bezszwowe lotniki "split back" w wersji loafer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 24 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2023 Cześć, mam możliwość okazyjnie zakupić Longwings od Russell & Bromley. Przyznam się, że jest to mój pierwszy kontakt z tą firmą. Na polskich stronach ciężko coś znaleźć o marce, zdecydowanie więcej na anglojęzycznych. Opinie raczej negatywne, choć pojawiają się i pozytywne. Być może ktoś coś więcej słyszał? 😊 Załączam zdjęcia konkretnego modelu. Co możecie powiedzieć fachowym okiem? Jako laik wydaje mi się, że jak na buty nieużywane (tak sądzi sprzedający) skóra wygląda średnio i na dość przesuszoną. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2023 One są szyte czy klejone? Możesz dać zdjęcie podeszwy? I zbliżenie na detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 24 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2023 @Velahrn To wszystko co mam. Dla mnie marka zagadka - na Polskiej stronie po 400 zł, na stronie UK po 250 funtów. Wydaje mi się, że to ten model: https://www.russellandbromley.co.uk/southport/527999, ale głowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi