Pendoro Napisano 28 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2019 Eye lipp w Warszawie raczej za taką cenę nie uszyje chyba że mała szwalnia na Warszawskich Wlochach ale raczej byłbym ostrożny opinie są różne natomiast po za miastem stołecznym myślę że Łódź tylko trzeba poszukać popytać. Ja mam z kokeji inne pytanie czy Len Zyrardowski jest tak samo dobry jakościowo jak u legendarnych tkalni typu W Bill, Dormeuil, Scabal? Ktoś coś może powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 28 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2019 15 godzin temu, eye_lip napisał: W wielu miejscach, dlaczego w Warszawie? W Krakowie jest ktoś kto uszyje do takiej kwoty razem z materiałem? Czy pytać się w innych działach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2019 Pewnie tak, spodnie to nie jest filozofia.. popytaj na dandysach, pewnie wiele młodzieży zna takie miejsca ze względu na ograniczone budżety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr B Napisano 30 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2019 W dniu 28.12.2019 o 00:12, Jakub.B napisał: Ale takie zabawy to raczej w Warszawie? Polecałbyś jakieś miejsce? W dniu 28.12.2019 o 09:31, Pendoro napisał: Eye lipp w Warszawie raczej za taką cenę nie uszyje chyba że mała szwalnia na Warszawskich Wlochach ale raczej byłbym ostrożny opinie są różne natomiast po za miastem stołecznym myślę że Łódź tylko trzeba poszukać popytać. Mała Szwalnia na ul. Jagiełły 3 Warsawa Mogę odradzić. Znajomy miał tam nieprzyjemność zlecić szycie kamizelki i koszuli. Dostarczył swoje tkaniny, w tym na koszulę delikatną bawełnę Thomasa Masona. Efekt to zmarnowana tkanina, przepadek 50% wartości zamówienia, wpłacone przy składaniu zlecenia. Koszula wyszła gorzej niż u @Zajac Poziomka https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4743-ma%C5%82a-szwalniabernheim-koszula-mtm/ i nie została odebrana ze względu na liczne niedoróbki. aŻdnej rekompensaty lub chociaż deklaracji poprawienia w znaczeniu uszycia chociaż koszuli od nowa.@Jakub.B, Jeżeli jesteś z mniejszego miasta, spróbuj u lokalnych krawcowych. Część czasami ma takie umiejętności chociaż w zakresie spodni męskich, ale ze względu na rzadkość tego typu zleceń względem szybkich i łatwych poprawek krawieckich nie informuje na szyldach o usłudze szycia na miarę. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 30 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2019 Jestem z Krakowa i wstępnie pytałem się zarówno u Pana Andrzeja Kuci jak i w pracowni krawieckiej Robert Badury. W obydwu przypadkach budżet przekraczałby założony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Flanelowy krawat można przechowywać na wieszaku, czy powinno się trzymać zwinięty jak knity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Jakie buty wybrać do zestawów koordynowanych - chinosy, jeansy, spodnie materiałowe, na kant praktycznie nigdy. Chciałbym, aby to były swoiste woły robocze, które będą na nodze 2-3 razy w tygodniu. Będę wdzięczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 20 minut temu, eduardo napisał: Jakie buty wybrać do zestawów koordynowanych - chinosy, jeansy, spodnie materiałowe, na kant praktycznie nigdy. Chciałbym, aby to były swoiste woły robocze, które będą na nodze 2-3 razy w tygodniu. Będę wdzięczny za sugestie. Coś brogsowo-monkowego, średni do ciemnego brązu, najlepiej na gumowej podeszwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Dzięki. Berwick na stopę 29 cm które brać? Normalnie noszę 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarzlo Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Dordzy, czy ten odcień szarego nada się na formalne okazje, zamiast klasycznego granatu? Potrzebuję podstawowego, „pierwszego” garnituru. Dotychczas miałem kilka, ale albo wyrosłem, albo były (są) nienajlepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 No tak średnio bym powiedział, raczej biznesowo wygląda, choć z białą koszulą i ładnym krawatem np. z grenadyny czarnej lub granatowej, może wyglądać klasycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarzlo Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Właśnie w takiej konfiguracji chciałbym ubierać ten garnitur i traktować go jako wizytowy. Jednak miałem i nadal mam wątpliwości, czy aby odcień jest odpowiedni i czy lepiej byłoby, gdyby był ciemniejszy. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 20 godzin temu, zmarzlo napisał: Dordzy, czy ten odcień szarego nada się na formalne okazje, zamiast klasycznego granatu? W mojej opinii jak najbardziej. Taki ciemny grafit jest bardzo uniwersalny i elegancki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Jak ciasno prawidła powinny wypełniać buty? Przeszukiwałem forum, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 10 godzin temu, papiez_ napisał: W mojej opinii jak najbardziej. Taki ciemny grafit jest bardzo uniwersalny i elegancki. To nie jest nawet grafit, a już na pewno nie ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarzlo Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Szczerze, to tak myślałem, że może być zbyt jasny. Przypuszczam, że taki odcień (poniżej) byłby lepszy, jednakże SuSu nie ma tego koloru w kroju Lazio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 4 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2020 W dniu 31.12.2019 o 19:54, Żorż Ponimirski napisał: Coś brogsowo-monkowego, średni do ciemnego brązu, najlepiej na gumowej podeszwie. Padło na Monki. Czy w cenie ok 700 złotych jest sens rozglądać się za czymś innym niż Berwick? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2020 1 godzinę temu, eduardo napisał: Padło na Monki. Czy w cenie ok 700 złotych jest sens rozglądać się za czymś innym niż Berwick? Tak, meermin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domixon Napisano 10 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2020 Miałem na nogach do tej pory Berwicki i Loaki. Berwicki najlepiej pasują w rozmiarze 8 (np kopyto 207), Loake w 8,5 (np kopyto 026), odpowiadają mi szersze kopyta. Oksfordy Yanko 962 potencjalnie też powinny pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 Łatwiej ciut zwęzić uda i ew. biodra czy poszerzać pas w spodniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 Łatwiej ciut zwęzić uda i ew. biodra czy poszerzać pas w spodniach?Chyba zwęzić. Na poszerzenie może nie być zapasu. Jeżeli jest zapas, to nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 2 hours ago, papiez_ said: Łatwiej ciut zwęzić uda i ew. biodra czy poszerzać pas w spodniach? "Łatwiej kijek pocienkować, niż go potem pogrubasić." - łatwiej jest zwęzić w ogólności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 15 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2020 Do użytkowników Berwicków 320 w zamszu, mógłby ktoś z szanownych podrzucić zdjęcie, jak złamały mu się buty? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 16 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2020 Pytanie o rozmiar. Marynarka z Poszetki rozmiar 50 lezy na mnie idealnie. Jesli chodzi o SS, Lantier, to jaki rozmiar by odpowiadal 50 z Poszetki? Ktos moze moglby powiedziec na bazie doswiadczenia 😉. Dzieki z gory za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Czy jest jakiś szewc lub zakład który w kraju jest w stanie zrobić remont tych butów? Dokładnie minimum wymiana wkładek ewentualnie wymiana podeszwy plus zmniejszenie o 0.5 rozmiaru na długości. Marki brak - podeszwa szyta ale cecha na niej jest zatarta - SE... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi