Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Eye lipp w Warszawie raczej za taką cenę nie uszyje chyba że mała szwalnia na Warszawskich Wlochach ale raczej byłbym ostrożny opinie są różne natomiast po za miastem stołecznym myślę że Łódź tylko trzeba poszukać popytać. 

Ja mam z kokeji inne pytanie czy Len Zyrardowski jest tak samo dobry jakościowo jak u legendarnych tkalni typu W Bill, Dormeuil,  Scabal? Ktoś coś może powiedzieć 

W dniu 28.12.2019 o 00:12, Jakub.B napisał:

Ale takie zabawy to raczej w Warszawie? Polecałbyś jakieś miejsce?

W dniu 28.12.2019 o 09:31, Pendoro napisał:

Eye lipp w Warszawie raczej za taką cenę nie uszyje chyba że mała szwalnia na Warszawskich Wlochach ale raczej byłbym ostrożny opinie są różne natomiast po za miastem stołecznym myślę że Łódź tylko trzeba poszukać popytać.

Mała Szwalnia na ul. Jagiełły 3 Warsawa
Mogę odradzić. Znajomy miał tam nieprzyjemność zlecić szycie kamizelki i koszuli. Dostarczył swoje tkaniny, w tym na koszulę delikatną bawełnę Thomasa Masona. Efekt to zmarnowana tkanina, przepadek 50% wartości zamówienia, wpłacone przy składaniu zlecenia. Koszula wyszła gorzej niż u @Zajac Poziomka https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4743-ma%C5%82a-szwalniabernheim-koszula-mtm/
i nie została odebrana ze względu na liczne niedoróbki. aŻdnej rekompensaty lub chociaż deklaracji poprawienia w znaczeniu uszycia chociaż koszuli od nowa.

@Jakub.B, Jeżeli jesteś z mniejszego miasta, spróbuj u lokalnych krawcowych. Część czasami ma takie umiejętności chociaż w zakresie spodni męskich, ale ze względu na rzadkość tego typu zleceń względem szybkich i łatwych poprawek krawieckich nie informuje na szyldach o usłudze szycia na miarę.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 3

20 minut temu, eduardo napisał:

Jakie buty wybrać do zestawów koordynowanych - chinosy, jeansy, spodnie materiałowe, na kant praktycznie nigdy. Chciałbym, aby to były swoiste woły robocze, które będą na nodze 2-3 razy w tygodniu.

Będę wdzięczny za sugestie. 

Coś brogsowo-monkowego, średni do ciemnego brązu, najlepiej na gumowej podeszwie.

large_TLB-544-Old-England-Medium-Brown-Leather-001.jpg

large_TLB-527-Vegano-Marron-Leather-001.jpg

large_TLB-537-Old-England-Cuero-Leather-001.jpg

• Oceniam pozytywnie 1

Czy jest jakiś szewc lub zakład który w kraju jest w stanie zrobić remont tych butów? Dokładnie minimum wymiana wkładek ewentualnie wymiana podeszwy plus zmniejszenie o 0.5 rozmiaru na długości.

Marki brak - podeszwa szyta ale cecha na niej jest zatarta - SE...

5cb031f72dc66a91fada3352207dbf07.jpg&key=7d086f93fea7615e86d0eb0eb06a02f172de8716b3b87f625e43cc5d0901f941

da79848f6ea72de07e64ff2eb2fb7013.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro