ciasteczkowy Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Ja w swojej marynarce rozciąłem dziurki nożem do tapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Nożem do tapet nie polecam.,Jest do tego proste narzędzie Seam Ripper, kosztuje jednego dolara w porywach do dwóch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Dla nieanglojęzycznych:https://szyj.pl/rozpruwacz-rozcinacz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Czy wiecie może skąd pochodzą materiały używane w koszulach MD? Italian fabric, zarówno na koszuli bawełnianej jak i lnianej. Ukryty jest tutaj jakiś znany producent tkaniny w celu obniżenia kosztów czy może nic nie znaczące marketingowe podejście (Włochy = dobra jakość)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 1 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2019 Elegancka i oficjalna czarna teczka, raczej większa (musi pomieścić duży segregator A4). Coś innego niż Wittchen, etc. Najchętniej do 2k. Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 1 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2019 Okazje wieczorowe, konkretnie bal - wchodzi w grę prince Albert, czy raczej coś prostszego np. four-in-hand albo half-windsor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 1 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2019 Jak dla mnie, jeśli będzie ładnie zawiązany to czemu nie, to nadal bardzo ładny, klasyczny węzeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popescu Napisano 2 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2019 On 1/29/2019 at 8:19 PM, Cineos said: Czy wiecie może skąd pochodzą materiały używane w koszulach MD? Italian fabric, zarówno na koszuli bawełnianej jak i lnianej. Ukryty jest tutaj jakiś znany producent tkaniny w celu obniżenia kosztów czy może nic nie znaczące marketingowe podejście (Włochy = dobra jakość)? "Italian fabric" bez konkretnego producenta to jak "genuine leather", można się spodziewać badziewia . MD nie jest marką luksusową, żeby się takimi rzeczami nie chwalić na produktach. A propos "Made in italy"" to polecam książkę "Gomorra", gdzie jest jeden wątek z fabrykami odzieżowymi w okolicach Neapolu. Generalnie ci sami Wietnamczycy, ktorzy szyliby buty dla Nike'a u siebie w kraju, tutaj szyja ubrania dla fashion brandów, w takich samych poniżających warunkach jak w trzecim świecie, odpracowujac koszty przemytu ich do Europy. Generyczne "Made in italy" obecnie nic nie znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkk Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Mam szelki do spodni z możliwością złapania na guzik jak i bez guzika - tkie jak na zdjęciu. Kulka która jest nakręcana na śrubkę jest odstająca (część skórzana szelek którą śrubka spina w całość) i niestety kamizelka zahacza o nią przez co nie leży gładko. Ma ktoś jakiś patent na modyfikację tego? Kupowanie drogich szelek tylko na guziki by tej śrubki nie zawierały narazie nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Niektóre modele szelek Albert Thurston mają opcje zapinania na guziki i klipsy (łatwo się odpinają). Nie występuje problem "zahaczania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Shirt stays - nie pytam o zasadność, tylko czy warto dopłacić do AT np. za pośrednictwem Zackiego, czy za połowę ceny np. w trendhim.pl? Zaki: Trendhim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Bardziej kwestia nie marki, a typu regulatorów - i te AT będą zdecydowanie wygodniejsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NN. Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 Jak rozwiązujecie kwestię długość spodni? Mając spodnie slimowane nie tworzące na dole żadnego załamania jak na poniższej grafice wszystko wygląda super, aż do momentu, gdy postanowimy gdzieś usiąść, wtedy nogawki posuwają się w okolice prawie środka łydek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 Długie skarpety załatwią sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 @NN., spodnie maja byc odpowiedniej dlugosci jak stoisz, nie jak siedzisz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 13 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2019 Czy macie jakieś doświadczenia z marynarkami gdzie większość mieszanki stanowią włókna konopii? Jak się sprawdzi np mix konopie/wełna albo konopie/wełna/alpaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 13 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2019 Ja mam jedną marynarkę wełna z konopią od Susu. Drugi raz bym jej nie kupił. Mocno się poprzecierała, szczególnie na łokciach. Na innych czegoś takiego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 15 godzin temu, m_wujek napisał: Czy macie jakieś doświadczenia z marynarkami gdzie większość mieszanki stanowią włókna konopii? Jak się sprawdzi np mix konopie/wełna albo konopie/wełna/alpaka? Marynarki nie, ale mam dżinsy z konopi i są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 No to pomogliście Panowie Jeden mówi że do niczego, drugi że super. Pomyślę czy ryzykować.Sent from my SM-A510F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 3 godziny temu, m_wujek napisał: Jeden mówi że do niczego, drugi że super. Pomyślę czy ryzykować. Obstawiałbym, że znaczenie może mieć splot, zapewne luźniejszy w przypadku marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 Czy macie pomysł jaki rodzaj butów i ich kolor dobrać do czarnej parki i dżinsów czarnych i granatowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 @xkoziol, co ja poradzę że to krawiec pocudował a mnie się marynarka podoba? Niestety tylko wysyłkowo mogę nabyć. Stąd dylemat, bo niezbyt chce mi się i mam czas ogarniać zwrot.@lubo, teoria też bardzo prawdopodobna. Sent from my SM-A510F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 15 godzin temu, Bartek 00 napisał: Czy macie pomysł jaki rodzaj butów i ich kolor dobrać do czarnej parki i dżinsów czarnych i granatowych? Do dżinsów granatowych pasują praktycznie wszystkie kolory, do czarnych - czarne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gechran Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 17 hours ago, Bartek 00 said: Czy macie pomysł jaki rodzaj butów i ich kolor dobrać do czarnej parki i dżinsów czarnych i granatowych? Ja bym zaproponował ciemnobrązowy zamsz. Czasami nieźle się komponuje również z czarnymi elementami garberoby - jak zauważyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemie Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 Cześć, mam buty "do ogródka, odśnieżania, na spacery do lasu". Mają rok i 2 miesiące (nadal pod rękojmią, ale już bez domniemania istnienia usterki w momencie zakupu). Przyznaję się, że nie zawsze je zakładałem z łyżką, czasem pomagałem sobie tym małym uchwytem z tyłu. W jednym bucie ten uchwycik się oderwał. Czy Waszym zdaniem reklamacja byłaby zasadna? Chodzi mi głównie o to, czy ideowo, te "uchwyciki" służą do tego, by z ich pomocą ułatwić ubieranie buta (tzn. czy używałem ich zgodnie z przeznaczeniem), czy nie. Poniżej załączam zdjęcie. PS. Wiem, że są brzydkie i skóra kiepskiej jakości, dlatego mi ich nie szkoda do prac okołodomowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi