ciasteczkowy Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 Takich do mokasynów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 Tak, ale widzę, że Pedemeia je jednak ma. Wcześniej ich nie pokazywało. Przynajmniej te niewidoczne stopki. Więc pozostaje jeszcze kwestia zwykłych stopek w żywych kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 10 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2018 Zalando ma takie mini-stopki, albo miało kiedyś - kupowałem od nich. Przy tej dlugości skarpety kolor chyba nie robi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 10 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2018 Ja mam z H&M - na mój niewybredny gust są Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goodfella Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 Drodzy, mając na uwadze, że nie ma głupich pytań - czy z kołnierzyka koszuli wyjmuje się plastikowe/papierowe wstawki, które, jak przypuszczam, mają go usztywniać? Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 5 minut temu, Goodfella napisał: plastikowe/papierowe wstawk Najpewniej masz na myśli fiszbiny. Można je wymienić np. na metalowe, srebrne itp. jak choćby tu: https://www.pakamera.pl/fiszbiny-do-kolnierzyka-ze-srebra-0-t77204.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 Do prania się wyjmuje, do noszenia w teorii nie, ale w niektórych koszulach się zdarza, że bez usztywniaczy kołnierzyk układa się lepiej - to już trzeba samodzielnie przetestować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 Ja nie wyjmuję fiszbin do prania, jestem na to zbyt leniwy. Nie zauważyłem żadnych negatywnych efektów, jeżeli chodzi o kołnierzyki koszul. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 Ja zawsze wyjmuję, ale mój ojciec często zapomina i według niego problem nie leży w tym, że się koszule niszczą, tylko że fiszbiny się gubią - ale tutaj wracamy do pytania, czy fiszbiny są potrzebne, bo często nie są potrzebne, a czasem nawet niewskazane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 11 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2018 Ja wyjmuję fiszbiny do prania, już kilka mi się złamało wewnątrz kołnierzyka koszuli i potem wyciąganie takich kawałków nie jest łatwe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin89 Napisano 12 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2018 Panowie, gdzie kupię stacjonarnie produkty saphir w Warszawie? Preferowana Wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 12 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2018 Wielki Shoe. Macaroni Tomato też chyba trochę produktów ma. Przynajmniej miał. Na Woli nie wiem. Chyba, że może być Tarrago, to Sklep Szewski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 12 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2018 Panowie, gdzie kupię stacjonarnie produkty saphir w Warszawie? Preferowana Wola. EM Akcesoria Męskie mają Saphira. Przynajmniej na Targówku i w Markach widziałem na wyspie. Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 13 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2018 Seniores, Mam trencz z Bytomia (60% bawełna, 40% polliamid), w którym chciałbym zaprasować klapy trochę dalej, jak to zrobić przy pomocy żelazka tak, aby nie było to na płasko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 14 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2018 @Coven słyszałem o wkładaniu np. ołówka pod klapę marynarki, ale sam nigdy nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 14 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2018 Żelazkiem parowym (nie zwykłym z parą) to próbowaliśmy tak - rozprasować na płasko od spodu "otwarte" klapy, ułożyć w pożądany układ i sama parą próbować utrwalić ułożenie - nawet działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 ponieważ wymyśliłem sobie zakup nowej wiosennej kurtki, zamówiłem "field jacket" z SuSu, jednak w ogóle mi nie podeszła. Zwiedzając kilka sklepów, m.in. Royal Collection, próbowano mi wcisnąć coś co wisi na mnie jak worek, tudzież ma rękawy za długie (ale tak to ma być bo to taki lejący materiał). W końcu wpadłem na niecny pomysł jako że mam tą "kultową" kurtkę John Partridge, kupiłem drugą taką na ebay i planuję ją przefarbować. Macie jakieś doświadczenia z takimi zabiegami? materiał to 100% bawełna, więc powinno pójść, ale trochę mam obawy.... jakieś 22 lata temu farbowałem na czarno moje jasno-zielone spodnie, ale wtedy to się gotowało w garze, potem gotowało w occie - był smród straszliwy a może znacie jakieś firmy które są pewne w takich usługach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 Już pisałem w innym wątku. Kupujesz farbę Simplicol w pożądanym kolorze i wrzucasz razem z kurtką do pralki. Pamiętaj, że nici się nie zafarbują, ewentualne plamy na odzieży też nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 6 minut temu, lubo69 napisał: Już pisałem w innym wątku. Kupujesz farbę Simplicol w pożądanym kolorze i wrzucasz razem z kurtką do pralki. Pamiętaj, że nici się nie zafarbują, ewentualne plamy na odzieży też nie. pokrywa ładnie? kurtka nie ma plam, tylko jakąś dziwną smugę jakby wyblakła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 Pokrywa ładnie, chyba że dodasz coś jeszcze do pralki. Sprawdź na opakowaniu, farba wystarcza na jedną dużą sztukę odzieży, jeśli dodasz coś do farbowania, efekt będzie gorszy. Może pojawić się problem jeśli kurtka w pralce bardzo się zagniecie (=farba nie dotrze w miejsce zagniecenia), ale tak może się stać chyba tylko jeśli pralka ma bardzo mały bęben.Farbowałem dwukrotnie; raz efekt bardzo dobry, za drugim razem dobry (dałem za dużo rzeczy).Oczywiście kolor będzie w pewnym stopniu wypadkową, to nie farba olejna, z czarnego nie zrobisz białego. Ale ogólnie wychodzi co najmniej dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 3 minuty temu, lubo69 napisał: Pokrywa ładnie, chyba że dodasz coś jeszcze do pralki. Sprawdź na opakowaniu, farba wystarcza na jedną dużą sztukę odzieży, jeśli dodasz coś do farbowania, efekt będzie gorszy. Może pojawić się problem jeśli kurtka w pralce bardzo się zagniecie (=farba nie dotrze w miejsce zagniecenia), ale tak może się stać chyba tylko jeśli pralka ma bardzo mały bęben. Farbowałem dwukrotnie; raz efekt bardzo dobry, za drugim razem dobry (dałem za dużo rzeczy). Oczywiście kolor będzie w pewnym stopniu wypadkową, to nie farba olejna, z czarnego nie zrobisz białego. Ale ogólnie wychodzi co najmniej dobrze. przekonałeś mnie, spróbuje sam - najwyżej będzie na Ciebie i będziesz tym musiał żyć planuję wrzucić tylko jedną rzecz, więc nie mam obaw o zły rozkład koloru, zastanawia mnie tylko jak zielony kolor przykryje się granatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 Będzie Pan zadowolony;-)Powinieneś uzyskać odrobinę wytłumiony granat, taki garment-dyed.Czekamy na fotki;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 Zamówienia grupowe obsługuje dedykowany wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 17 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 Ktoś z Państwa posiada lnianą koszulę Lancerto Traffic i może powiedzieć czy się skurczy po pierwszych praniach? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 17 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 Co sądzicie o tym modelu, mierzył ktoś? https://vistula.pl/kurtka-olivier-vistula-red Wydaje się stosunkowo krótka i chyba nie zakryje marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi