Velahrn Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 22 minuty temu, bartek618 napisał: Pozwolę zadać sobie pytanie tu, ze względu na dużą popularność tematu. Buty na długosc są dobre. Wkłada się bardzo ciezko (wysokie podbicie), na stopach jest lekki ucisk ale nic przesadnie męczącego. Shoepassion oferuje ten model w większej tegosci. Jak to wygląda waszym zdaniem? IMO to nie jest kopyto na Twoją stopę, jest zbyt wąskie. Jeśli skalp oferuje ten model w większej tęgości, to zamów - powinien lepiej pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 "Wkłada się bardzo ciezko (wysokie podbicie), na stopach jest lekki ucisk ale nic przesadnie męczącego." Jeżeli uciska - nie kupuj. Pochodzisz trochę i but da Ci się we znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 1 godzinę temu, bartek618 napisał: Pozwolę zadać sobie pytanie tu, ze względu na dużą popularność tematu. Buty na długosc są dobre. Wkłada się bardzo ciezko (wysokie podbicie), na stopach jest lekki ucisk ale nic przesadnie męczącego. Shoepassion oferuje ten model w większej tegosci. Jak to wygląda waszym zdaniem? Powiem szczerze ze swojego doświadczenia... Beda niewygodne. To co wydaje sie lekkim dyskomfortem przy mierzeniu okazuje sie przy prawdziwym używaniu prawdziwym problemem. Jeśli jest większa tęgość to spróbuj a jeśli te tęższe beda brzydko leżały to zrezygnuj z tego modelu. Lepiej chodzić w starych niż chodzić w starych a nowe trzymać w szafie bo nie da sie ich nosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek618 Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Tak zrobie, wymienie na szersze. Wielkie dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vojtonus Napisano 28 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2017 Co myślicie o tym garniturze z SuSu do ślubu (w roli głównej)? http://eu.suitsupply.com/en_GB/suits/napoli-blue-plain/P4119.html?q=Navy+plain Nada się? Myślałem, żeby skomponować go z stosunkowo ciemno szarą kamizelką w kratę KW, jakimś burgundowym krawatem (może w kropki) i czarnymi oxfordami Loake Aldwych. Czy może inny krój albo kolor (bardziej niebieski?)? Może jakaś dwurzędówka albo trzyczęściowy Lazio? Z góry dzięki za Waszą pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwecki Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Dzień dobry, kupiłem garnitur i prosiłbym o poradę czy długość spodni jest odpowiednia. Proszę nie zwracać uwagi na buty gdyz złapałem je tylko do przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Tak, jest odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrod Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Witam, co myślicie o takiej torbie? Czy nie wygląda za bardzo na damską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 3 godziny temu, vrod napisał: Witam, co myślicie o takiej torbie? Czy nie wygląda za bardzo na damską? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Dnia 2017-03-25 o 16:51, Karina napisał: Znacie firmę? Warto brać? Moim zdaniem warto. W tej cenie ciężko będzie zaleźć coś lepszego. Po kilku dniach użytkowania stwierdzam, że są solidnie wykonane i posłużą baaardzo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Dnia 28.03.2017 o 21:07, Vojtonus napisał: Co myślicie o tym garniturze z SuSu do ślubu (w roli głównej)? http://eu.suitsupply.com/en_GB/suits/napoli-blue-plain/P4119.html?q=Navy+plain Nada się? Myślałem, żeby skomponować go z stosunkowo ciemno szarą kamizelką w kratę KW, jakimś burgundowym krawatem (może w kropki) i czarnymi oxfordami Loake Aldwych. Czy może inny krój albo kolor (bardziej niebieski?)? Może jakaś dwurzędówka albo trzyczęściowy Lazio? Z góry dzięki za Waszą pomoc. Pozdrawiam Bedzie ok. Na pewno nie bierz jaśniejszego- będziesz wyglądał jak z młodzieżówki partyjnej albo z Monciaka. Spróbowałbym za to ciemniejszego- granat napoli? http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-granatowy-gładki/P5229M.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=Niebieski Czarne buty i burgundowy krawat do tego bedą bardzo ok ale zwróć uwagę na odcień krawata: nie umiem tego prawidłowo nazwać, ale czasami kontrast między granatem a burgundem jest idealny, a czasami wychodzi brudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Panowie, Jak usunąć gumę do żucia ze skórzanej podeszwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Panowie, Jak usunąć gumę do żucia ze skórzanej podeszwy ? Zamrozić (na sprężonym powietrzem) i zeskrobać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Dnia 30.03.2017 o 22:23, siwecki napisał: Dzień dobry, kupiłem garnitur i prosiłbym o poradę czy długość spodni jest odpowiednia. Proszę nie zwracać uwagi na buty gdyz złapałem je tylko do przymiarki. Wygląda bardzo ok. Ewentualnie możesz zrobić skos, jeśli coś Ci przeszkadza np. skrócić z przodu o 1 centymetr, a z przodu wydłużyć o pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrod Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Zmagam się ostatnio z doborem właściwego koloru paska do butów. Posiadam buty jak na załączonym zdjęciu. W sklepach stacjonarnych zazwyczaj znajduję albo paski w kolorze ciemnego brązu, albo jasnobrązowe (ewentualnie "brązowo-wiśniowe"). Odwiedziłem wszystkie najpopularniejsze sklepy w galeriach handlowych i doszedłem do wniosku, że nie jestem w stanie dobrać paska do tych butów (chcę przeznaczyć na niego maksymalnie 150 zł). Czy mógłbym prosić o pomoc, jaki kolor paska będzie odpowiedni dla butów przedstawionych na zdjęciu? Znalazłem w sklepie internetowym, moim zdaniem dość ciekawy pasek (załączam zdjęcie). Jego szerokość to 3 cm, jednak będę nosił go do spodni jeansowych - czy taka szerokość (i kolor) są poprawne? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vojtonus Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 11 godzin temu, Wuj napisał: Bedzie ok. Na pewno nie bierz jaśniejszego- będziesz wyglądał jak z młodzieżówki partyjnej albo z Monciaka. Spróbowałbym za to ciemniejszego- granat napoli? http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-granatowy-gładki/P5229M.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=Niebieski Czarne buty i burgundowy krawat do tego bedą bardzo ok ale zwróć uwagę na odcień krawata: nie umiem tego prawidłowo nazwać, ale czasami kontrast między granatem a burgundem jest idealny, a czasami wychodzi brudno. Dzięki za odpowiedź. W piątek zamówiłem właśnie ten, który podałeś. Jestem ciekaw jak panowie z obslugi klienta dobrali mi rozmiar. Wziąłem w dwóch rozmiarach na wszelki wypadek. Myślisz, że warto wydać na dobre buty? Np. Loake Aldwych. Nie chodzę często w garniturze, ale chciałbym to zmienić w przyszłości. Ale póki co mam na myśli okazjonalne uroczystości i właśnie mój ślub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 20 godzin temu, vrod napisał: Zmagam się ostatnio z doborem właściwego koloru paska do butów. Posiadam buty jak na załączonym zdjęciu. W sklepach stacjonarnych zazwyczaj znajduję albo paski w kolorze ciemnego brązu, albo jasnobrązowe (ewentualnie "brązowo-wiśniowe"). Odwiedziłem wszystkie najpopularniejsze sklepy w galeriach handlowych i doszedłem do wniosku, że nie jestem w stanie dobrać paska do tych butów (chcę przeznaczyć na niego maksymalnie 150 zł). Czy mógłbym prosić o pomoc, jaki kolor paska będzie odpowiedni dla butów przedstawionych na zdjęciu? Znalazłem w sklepie internetowym, moim zdaniem dość ciekawy pasek (załączam zdjęcie). Jego szerokość to 3 cm, jednak będę nosił go do spodni jeansowych - czy taka szerokość (i kolor) są poprawne? Pozdrawiam. Jak dla mnie- są poprawne, bardzo do siebie pasują. Pamiętaj tylko, że musisz mieć zegarek i spinki w kolorze sprzączki paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 21 godzin temu, vrod napisał: Zmagam się ostatnio z doborem właściwego koloru paska do butów. Posiadam buty jak na załączonym zdjęciu. W sklepach stacjonarnych zazwyczaj znajduję albo paski w kolorze ciemnego brązu, albo jasnobrązowe (ewentualnie "brązowo-wiśniowe"). Odwiedziłem wszystkie najpopularniejsze sklepy w galeriach handlowych i doszedłem do wniosku, że nie jestem w stanie dobrać paska do tych butów (chcę przeznaczyć na niego maksymalnie 150 zł). Czy mógłbym prosić o pomoc, jaki kolor paska będzie odpowiedni dla butów przedstawionych na zdjęciu? Znalazłem w sklepie internetowym, moim zdaniem dość ciekawy pasek (załączam zdjęcie). Jego szerokość to 3 cm, jednak będę nosił go do spodni jeansowych - czy taka szerokość (i kolor) są poprawne? Pozdrawiam. IMO 3 cm pasek jest za wąski do spodni jeansowych. W casualu bym za bardzo nie przejmował się odcieniem paska. Ma on być zbliżony kolorem do butów, a nie identyczny. Ja polecam paski od Milera: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski Koledzy z forum sobie też chwalą: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski. 53 minuty temu, Manolete napisał: Jak dla mnie- są poprawne, bardzo do siebie pasują. Pamiętaj tylko, że musisz mieć zegarek i spinki w kolorze sprzączki paska. A oprawki okularów też w kolorze sprzączki paska? Jak wyżej - koledze chodzi o casual, więc tu takie zasady nie muszą być rygorystycznie stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 18 minut temu, bodzixon napisał: IMO 3 cm pasek jest za wąski do spodni jeansowych. Ekipa potwierdza... a nie sorry, nie żyjemy w latach 90 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 16 minut temu, bodzixon napisał: IMO 3 cm pasek jest za wąski do spodni jeansowych. W casualu bym za bardzo nie przejmował się odcieniem paska. Ma on być zbliżony kolorem do butów, a nie identyczny. Ja polecam paski od Milera: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski Koledzy z forum sobie też chwalą: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski. A oprawki okularów też w kolorze sprzączki paska? Jak wyżej - koledze chodzi o casual, więc tu takie zasady nie muszą być rygorystycznie stosowane. Oprawki najlepiej w kolorze skóry paska Wiadomo, że w luźnym ubiorze można więcej, ale jednak warto trzymać się koordynacji kolorystycznej. Myślę, że te 3 cm paska są ok, ale to głównie zależy od tuszy. Szczupłej osobie pasuje chyba większe spektrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 25 minut temu, eye_lip napisał: Ekipa potwierdza... a nie sorry, nie żyjemy w latach 90 : 46 minut temu, bodzixon napisał: IMO 46 minut temu, bodzixon napisał: Ja polecam paski od Milera: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski Czy napisałem, że 3 cm pasek do jeansów nie może być i czy polecałem paski 4-5 cm, bądź szersze? Żałosna próba docinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrod Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 Godzinę temu, bodzixon napisał: IMO 3 cm pasek jest za wąski do spodni jeansowych. W casualu bym za bardzo nie przejmował się odcieniem paska. Ma on być zbliżony kolorem do butów, a nie identyczny. Ja polecam paski od Milera: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski Koledzy z forum sobie też chwalą: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski. A oprawki okularów też w kolorze sprzączki paska? Jak wyżej - koledze chodzi o casual, więc tu takie zasady nie muszą być rygorystycznie stosowane. Dziękuję za link. Przejrzałem ofertę - ten pasek: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski/pasek-skorzany-do-spodni-brazowy-mahon prawdopodobnie będzie pasował do moich butów, prawda? Nie ma jednak mojego rozmiaru, tj. 95 (mam ok.97 cm w pasie, obecnie mam pasek Levis 100 cm i klamra jest na ostatniej dziurce, dlatego boję się, że jak zamówię rozmiar 100 u Milera to może okazać się za duży). Druga sprawa nie znalazłem na stronie informacji o szerokości paska - czy jest to powyżej 3 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 4 minuty temu, vrod napisał: Dziękuję za link. Przejrzałem ofertę - ten pasek: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski/pasek-skorzany-do-spodni-brazowy-mahon prawdopodobnie będzie pasował do moich butów, prawda? Nie ma jednak mojego rozmiaru, tj. 95 (mam ok.97 cm w pasie, obecnie mam pasek Levis 100 cm i klamra jest na ostatniej dziurce, dlatego boję się, że jak zamówię rozmiar 100 u Milera to może okazać się za duży). Druga sprawa nie znalazłem na stronie informacji o szerokości paska - czy jest to powyżej 3 cm? Milera paski są mierzone od początku klamry do 3 dziurki (mają 7 dziurek). Za długim paskiem bym się nie przejmował, bo te paski można łatwo skrócić. Mają około 3,5 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 (edytowane) Co do paska od Milera, to długością się nie przejmuj. Pasek można bezproblemowo skrócić od strony klamry. Proponuje wziąć trochę poprawkę na kolor, w rzeczywistości jest jaśniejszy, niż wskazuje zdjęcie. Oczywiście pasek bardzo polecam. Edytowane 3 Kwiecień 2017 przez elvis185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi