grucha Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 (...)Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy taki 'szczegół' nie zostanie źle odebrany.(...) Caporegime Tak, zostanie.(...) chyba, że tyczy się to czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Grucha, po prostu spróbuj przy kolejnej okazji, kiedy będziesz ubierał garnitur. I tak 98% spotykanych osób nie zauważy niczego niezwykłego, a jeśli Tobie nie będzie to przeszkadzać i mankiet nie będzie się "rozłaził", to wszystko będzie ok. I zawsze to krok w stronę ikony (zdjęcie Gianniego Agnelli od Jana), chociaż zegarek na mankiecie zostaw tylko jemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Ja widząc kogoś z tak zapiętym mankietem, pomyślałbym, że ma albo problemy z jego noszeniem albo chce być na silę "hop-do-przodu". Pojedynczy mankiet z prostymi krawędziami, ze spinkami węzełkami, mógłby wyglądać ciekawie. Ale nie podwójny mankiet z zaokrągloną krawędzią (najbardziej elegancka wersja). Oczywiście nikomu nie można zabronić tak się nosić, tak samo jak zakładać do garnituru sandały. Kolega, który nie jest ikoną mody (jeszcze) zapytał się, czy tak można nosić na formalne spotkania. Co innego jednak jest się ubierać "odpowiednio", a co innego elegancko i ciekawie. Jak ktoś na co dzień szuka ciekawych sposobów zapinania francuskich mankietów to polecam ten link: http://www.effortlessgent.com/how-to-ro ... ench-cuff/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 (...)Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy taki 'szczegół' nie zostanie źle odebrany.(...) Caporegime Tak, zostanie.(...) chyba, że tyczy się to czegoś innego? Ja tez nie wiem czego to dotyczyło, bo Twoje pytanie nie zostało zbyt precyzyjnie zadane. Ja nie widze w tym nic niestosownego, co miałoby kogokolwiek urazić itp. Jest to niestandardowe rozwiązanie, przez co wiele osób może byc tym zaskoczonych i uznać, że nie wiesz jak sie zapina mankiet na spinki. Jesli do tego nosisz sie w taki sposób, że chociaz kilka osób uważa, że masz styl to bym się nie przejmował - albo tego nie zauważą, albo uznają ze to "styl" Caporegime nazwał to "hop do przodu" i o ile w biznesie jest to niekorzystne, to prywatnie w takich ekstrawagancjach nie widzę nic niestosownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Może i można, ale spinka drażni rękę wtedy, strasznie to jest niewygodne. Kiedyś z ciekawości tak założyłem i nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 jak oceniacie takie monki? włoszczyzna http://desmond.imageshack.us/Himg69/scaled.php?server=69&filename=21ce9ctrwb2k7e28kgrhqio.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Szczerze? Mnie w ogóle nie ujęły Chociaż kocham Monki a zwłaszcza double straps'y. Te jednak może przez ten oddzielony przód jakoś mnie nie biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 oddzielony przód Czyli co, bo nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Może to jakoś się profesjonalnie nazywa, ale chodzi mi o przód butów. Czyli noski oraz przednia część buta jest przedzielona szwem(paskiem?). Dla mnie to zaburza "harmonie buta : ) oraz uczycie zadartych przodów w górę. Just nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Chyba chodziło o przeszyty nosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Dokładnie . Raz zaopatrzyłem się w Oxfordy z takim przeszytym nosem w Wittchen'nie lecz niestety nie sprostały moim oczekiwaniom. A głównie przez ten "Przeszyty nosek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Dokładnie . Raz zaopatrzyłem się w Oxfordy z takim przeszytym nosem w Wittchen'nie lecz niestety nie sprostały moim oczekiwaniom. A głównie przez ten "Przeszyty nosek" przed zakupem tego nie zauważyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Myślałem , że będą się wygodnie nosić nawet z tymi noskami lecz po msc użytkowania bardzo irytowało mnie owe przeszycie przodów. Niestety lecz ładnie wyglądają wyczyszczone w prawidłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 A wg mnie przeszyty nosek dodaje stylu zwłaszcza w czarnych wiedenkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Ale to już jak kto lubi. Noski nieprzeszyte są bardziej uniwersalne, bo bardziej nadają się do stroju wieczorowego. Co prawda do stroju dziennego nosi się głównie buty z nakładanymi noskami, ale w tym pierwszym wypadku ta konwencja ma (bardziej widoczne) uzasadnienie. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Ja mam w swoich wiedenkach tak jakby wszyty od wewnątrz, więc to chyba nie będzie nazywało się przeszyty ani nakładany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 jak oceniacie takie monki? włoszczyzna http://desmond.imageshack.us/Himg69/sca ... es=landing To nie jest jedna para?? nie, to dwie możliwe wersje - gładka skóra i nubuk i ciągle się wacham - na "nie" to kwestia noska i mało wystającej podeszwy żeby się nie rysował czubek. Na "tak" to pragnienie posiadania monków w cenie ~300pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młodzieniec Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Nie uwzględniaj nosków jako argumentu- równie dobrze można się kłócić n/t idei samych monków- jest to wyłącznie kwestia gustu, jeśli nie masz do nich awersji, to w czym problem? Samemu nie wyobrażam sobie czarnych oksfordów bez tych nosków (i nie jest to wina ubogiej wyobraźni...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Krótkie pytanie: Czy na taką imprezę http://www.motorshow.pl/pl/motor_show-w ... ight_2012/ - motor show vip night, założyć smoking? Nie mam garnituru, więc albo smoking, albo zestaw - beżowe chinosy, czarna/granatowa marynarka, biała koszula, granatowy/brązowy krawat, brązowe broguesy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Masz smoking, a nie masz garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 [...] beżowe chinosy, czarna/granatowa marynarka, biała koszula, granatowy/brązowy krawat, brązowe broguesy? beżowe chinosy + czarna marynarka = #najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Masz smoking, a nie masz garnituru? Tak wyszło beżowe chinosy + czarna marynarka = #najgorzej Myślałem raczej o granatowej, o czarnej napisałem, na wypadek, gdybyście uznali, że jest lepsza w tej sytuacji Tak więc - smoking czy zestaw beżowo-granatowo-brązowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Proponuję: czarne brogsy, beżowe chinos, granatową marynarkę (zakładam, że to blezer), białą (gladką) koszulę, granatowy krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Temat smokingu upadł wraz z przymiarką. Okazało się, że fakt schudnięcia 5kg (z planowanych +-10) dyskwalifikuje mój smoking jako strój w którym mogę wyjść z pokoju Co wiem na pewno: - biała, gładka koszula, - granatowa marynarka (tutaj nie znam fachowego słownictwa), częściowo bez podszewki, lekka, najlepsza z moich marynarek, - krawat (brązowy lub granatowy), - beżowe chinosy. Buty i poszetkę dobiorę przed wyjściem. Dziękuję za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizz Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Hmm czy rękawy w koszuli powinny być takiej długości, że przy spuszczonych rękach mają długość odpowiednią, bez udziału mankietu, czy też powinny wspierać się w takiej pozycji na mankiecie i mieć zapas przez co po zgięciu ręki mankiet zostaje na swoim miejscu (dość mocno wystaje wtedy - po zgięciu ręki - z marynarki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi