Koval Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 @astaroth Będzie ciężko - kieszenie na tyłku Ci się do środka 'zjadą'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysstek Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Który z krawatów będzie stosowniejszym wyborem do granatowego ślubnego garnituru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Drugi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat111 Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Witam, niedługo idę na wesele będę miał ciemnogranatowy garnitur, biała koszula, czerwony krawat w kropki i myślę nad butami do tego zestawu czy mogą być czarne buty + czerwona sznurówka czy lepiej czarne buty i sznurówki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 @mat111Czarne sznurówki. Drodzy, czy zdarza Wam sie odpinać guziki w rękawie marynarki (mam SuSu więc jest tak mozliwośc)? Zauważyłem, że odpięcie dwóch powoduje lepsze układanie się rękawa przy koszuli z maknietem francuskim. (okazja formalna, bo ślub jako gość) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 3 minuty temu, Tadam napisał: Drodzy, czy zdarza Wam sie odpinać guziki w rękawie marynarki (mam SuSu więc jest tak mozliwośc)? Zauważyłem, że odpięcie dwóch powoduje lepsze układanie się rękawa przy koszuli z maknietem francuskim. (okazja formalna, bo ślub jako gość) Pozdr Zdarza się bardzo często (jako swego rodzaju "smaczek"), choć akurat nie zauważyłem różnicy w układaniu się rękawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Nie bardzo wiem gdzie zadać pytanie; proszę o opinię Kolegów chemików, lekarzy bądź prawników:-) Chcę kupić lustro do przedpokoju. Znalazłem w TKMaxx, ale na odwrocie widnieje naklejka z ostrzeżeniem, jakoby produkt zawierał substancje zaklasyfikowane w stanie Kalifornia jako rakotwórcze. Jak to zinterpretować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Prawdopodobnie produkt zawiera, substancję wpisaną na jakąś listę w stanie Kalifornia. Przy tym, zapewne ustawodawstwo stanowe w związku z tym faktem nakazuje to oznaczyć w ten sposób, jeżeli produkt ma być sprzedawany w Kalifornii. Pod poniższym linkiem przykładowa lista, możliwych substancji. http://oehha.ca.gov/proposition-65/proposition-65-list Nie wiem jak to się ma do prawa UE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Dzięki. Tak mi się też wydaje, ale zastanawiam się, czy to znaczy że: a. lustro powleczone jest warstwą składającą się częściowo ze szkodliwego ołowiu/kadmu/azbestu (nie wiem, z chemii miałem 3-); stwierdzone są przypadki nowotworu przy kontakcie z tą substancją; b. w składzie znajdują się śladowe ilości substancji widniejącej na liście; mogłaby ona spowodować problemy zdrowotne w przypadku nieprzerwanego wpatrywania się w lustro z odległości 2 cm przez minimum 100 lat, ale na wszelki wypadek umieszczamy info: coś jak "Caution: the beverage you are about to enjoy is extremely hot" na kubku kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Spisz nazwę i pogooglaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Thank you Captain Obvious, ale tam nie ma nazwy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Stan Kalifornia jest znany z tego, że ma super-wyśrubowane normy ekologiczne: nawet na Amazonie możesz znaleźć produkty z amerykańskich sklepów z adnotacją, że właśnie do Kalifornii nie wysyłają bo coś tam. Ergo: bym się nie przejmował... BTW: może to po prostu krzyształowe lustro z tlenkiem ołowiu, który oczywiście jest nieszkodliwy, dopóki go nie zjesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 Zapytaj obsługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 A nie lepiej ochroniarza? Dziękuję Koledze @dziko, problem uważam za rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 California ma bardzo wyśrubowane obostrzenia nawet bardziej od UE więc nie przejmowałbym się zbytnio. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 Jezeli to lustro podoba sie Tobie i wszystkim pozostałym osobom, ktore maja zamiar w nie zerkac, to wg. mnie powinienes je nabyc droga kupna, ewentualnie inna skuteczna droga:). Znam przypadek kiedy normy californijskie uniemozliwily sprzedaz pewnego modelu motocykla, ponieważ.....uwaga....dotkniecie jezykiem, do pewnej czesci zbiornika paliwa, przy temperaturze ponizej 5 F, grozilo "przywarciem" lizacego do lizanej czesci. California, 5F, lizanie zbiornika.....Nie byl to oczywiscie zaden amerykanski motocykl:). Do tych co najwyzej przywieraja pupy ich uzytkownikow:) Reasumujac. Jeżeli lustro dostalo sie jakims cudem na teren UE to mam wrazenie, ze nie przyplynelo z syryjczykami, wiec zapewne jego szkodliwosc, a w zasadzie prawdopodobieństwo wystapienia czynnikow o nadmiernej szkodliwosci jest porównywalne do lizania wspomnianego zbiornika paliwa, no chyba, ze rzeczywiscie mislbys zamiar je lizać, w co watpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 Pozwolę sobie zmienić temat na bardziej przyziemny - skórzana brązowa torba na ramię (Baron), okazała się barwić ubrania w wysokich temperaturach. Czy ktoś wie co jest tego przyczyną i czy istnieją jakieś "domowe" sposoby na ten problem? Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 Powinien pomóc Saphir Color Stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 14 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2016 11 godzin temu, lubo69 napisał: Powinien pomóc Saphir Color Stop. Myślisz, że znalazłby też zastosowanie we wnętrzu buta? (problem farbujących skarpetki wkładek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2016 Chłopaki z Patine będą wiedzieć lepiej, ale jeśli wkładki są skórzane to moim zdaniem tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 14 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2016 20 godzin temu, lubo69 napisał: A nie lepiej ochroniarza? Nie, nie lepiej, aczkolwiek i tak lepiej niż pytanie w necie ludzi, którzy nie widzą o co konkretnie pytasz. Ale to już Twoja sprawa, czy faktycznie chcesz się dowiedzieć czego dotyczy to ostrzeżenie, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 14 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2016 Posiadaczy spodni z moleskinu (najlepiej beneventowych - akcja "wiem" zrobiła swoje ), proszę o podzielenie się spostrzeżeniami na temat ich wytrzymałości. Spotkałem się z opiniami, że materiał jest dość podatny na przetarcia i raczej mniej trwały niż np. sztruks. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2016 Godzinę temu, metius napisał: Posiadaczy spodni z moleskinu (najlepiej beneventowych - akcja "wiem" zrobiła swoje ), proszę o podzielenie się spostrzeżeniami na temat ich wytrzymałości. Spotkałem się z opiniami, że materiał jest dość podatny na przetarcia i raczej mniej trwały niż np. sztruks. W miejscach w których spodnie bardziej pracują dość szybko pojawiają się ślady użytkowania , wytarcia, wyświecenia , nie przetarcia (przetarcie rozumiem już jako dziurę ) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2016 To chyba zależy od moleskinu - mam jedną parę takich spodni z Ganta i są nie do zdarcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 15 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2016 Dobry wieczor wszystkim, prosze o porade, zastanawiam sie nad kupnem swojej pierwszej dwurzedowki i wpadla mi w oko jedna od Grand Frank -> https://www.grandfrank.com/eu/shop/main/jackets/agani-blue-windowpane-double-breasted-jacket Czy wg Was owa marynarka od Grand Franka warta jest uwagi, tzn. nie za wysoko sa guziki? Czy blizej jej do klasyki , czy do wybiegu? pozdro, lukee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi