Kidler Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Problem obcierających butów jest związany tylko z tańszymi butami (gorsza jakość skóry) czy nie ma na to reguły i drogie buty też mogą obcierać? Nie ma na to reguły ale statystycznie drogie buty dużo rzadziej obcierają. Na kilkadziesiąt par problem sprawiły tylko Meerminy i Markowski, lepsze marki Alfred Sargent, Santoni, Barrett, Church, Cheaney, Carmina, Dinkelacker nigdy nie obtarły mi stóp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Zależy prawie tylko i wyłączenie od kopyta i czy skóra jest miękka czy twarda. Cena jest tylko co najwyżej efektem placebo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glocek Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Panowie! Krótkie pytanie, dzisiaj doszły do mnie buty rozmiar (7,5 i 8). Mam problem, dlatego że w rozmiarze 7,5 przyszwa się nie "schodzi". Czy oznacza to, że buty są za wąskie i powinienem wziąć rozmiar 8? Dodam, że buty mają zamkniętą przyszwę. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Jeżeli weźmiesz buty o 1/2 numeru większe ,będą bardzo brzydko się łamały.Myślę ze jeżeli buty sa z dobrej jakościowo skory,to po pewnym czasie przyszwa Ci się zejdzie ,buty ułożą się do stopy. Ale to wszystko zależy rowniez od konstrukcji buta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Styleman: To chyba nie jest reguła. Np. Meerminy na kopycie Hiro mam zarówno 7 jak i 7.5 AS na kopycie 109 również w obu rozmiarach i nie zauważyłem, żeby buty w rozmiarze 7.5 źle się łamały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glocek Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Dzięki za odpowiedź. Wezmę 8, bo przy 7.5 tracę krążenie w stopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Zwiększenie rozmiaru może, ale nie musi pomóc. Może być po prostu tak, że kopyto tych butów nie jest odpowiednie dla Twojej stopy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Co więcej, komfort chodzenia w większych butach może również być inny , np. stopa zacznie Ci pływać w bucie. To, że nie schodzi się przyszwa, to nie jest taki problem. To może zmienić się z czasem. Z kolei brak krążenia, drętwienie stopy to już jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 https://www.rylko.com/pl/produkt/IDPC05_NC2,113032,28.html Drodzy koledzy, a co sądzicie o takich butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 https://www.rylko.com/pl/produkt/IDPC05_NC2,113032,28.html Drodzy koledzy, a co sądzicie o takich butach? Nieładne i drogie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Panowie, szukam drugiej marynarki do zestawów koordynowanych. Jaki kolor polecacie? Mam już jasnogranatową. Mój styl nie jest szalony. Lubię głównie białe koszule, krawaty o jednolitych kolorach ewentualnie jakieś drobne wzory, paski etc. Myślałem o jakimś odcieniu szarości, ale z jakimi kolorami spodni to łączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Szara flanela sprawdzi się w większości zestawów. Granat, piaskowy, bordo itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Szara flanela sprawdzi się w większości zestawów. Granat, piaskowy, bordo itp. Przejrzałem na razie ofertę Suit Supply i nic nie przykuło mojej uwagi na dłużej. Chyba wstrzymam się jeszcze trochę z zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Jak złożyć tak poszetkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Panowie dwa pytania :1) gdzie kupię spodnie z wysokim stanem, jakieś w cenie 200/250 zł - najlepiej mocny slim ? 2) jeśli w Levetach nie schodzi mi się do końca przyszwa, możecie napisać które buty Berwick/Crownhill/Meermin i podobnej półce cenowej są wyższe w podbiciu niż G&B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 @Johnny http://www.gq.com.au/style/style+101/galleries/how+to+fold+a+pocket+square,12459?pos=5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Nad obcasem podkładam pod drewnianą kulkę prawidła grubszy kawałek szmatki, tak dla zdrowia psychicznego;-) Fakt włożenie prawidła trwa 6 sekund dłużej. I możesz mieć rację. Parę dób trzymałem nowe, nienoszone buty w prawidłach sprężynowych i powstały dwa niewielkie i płytkie, ale jednak widoczne wgniotki w piętach obu butów. Mam nadzieję, że ostatecznie nie odbije się to na wygodzie i nie będzie doprowadzać np. do otarć; bo doświadczenie uczy mnie, że odzież do niewygody potrafią doprowadzać zdawałoby się naprawdę banalne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 I możesz mieć rację. Parę dób trzymałem nowe, nienoszone buty w prawidłach sprężynowych i powstały dwa niewielkie i płytkie, ale jednak widoczne wgniotki w piętach obu butów. Mam nadzieję, że ostatecznie nie odbije się to na wygodzie i nie będzie doprowadzać np. do otarć; bo doświadczenie uczy mnie, że odzież do niewygody potrafią doprowadzać zdawałoby się naprawdę banalne zmiany. Teraz używam lepszego sposobu;-) Wymieniłem prawidła z tych na sprężynie, na pełne (w tych butach, na których mi bardziej zależy) i faktycznie zdecydowanie lepiej wypełniają buty. faber ad 1 trudna sprawa wysoki stan i spodnie mocno slim to imho raczej się wyklucza. ad 2 jak ci się nie schodzi przyszwa to może masz po prostu za małe buty, albo ich jeszcze dobrze nie rozchodziłeś. Buty na wyższe podpicie, z Twojej półki cenowej to np. ten model http://patine.pl/patine-p002.html właśnie mam na nogach, przyszwa się schodzi, oczywiście jak mocniej ścisnę sznurówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Panowie Niestety z mojego biurowca wyprowadzila sie krawcowa... Potrzebuje skrocic rękawy marynarki w Warszawie I to na teraz tj. oddaje we wtorek I najpóźniej w piątek odbieram skrócone. Rękawy skracane normalnie (nie od gory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Panowie, szukam drugiej marynarki do zestawów koordynowanych. Jaki kolor polecacie? Mam już jasnogranatową. Mój styl nie jest szalony. Lubię głównie białe koszule, krawaty o jednolitych kolorach ewentualnie jakieś drobne wzory, paski etc. Myślałem o jakimś odcieniu szarości, ale z jakimi kolorami spodni to łączyć? Brąz, gładki albo w drobny wzór (jodełkę albo kratę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Jak w prosty sposób mogę odróżnić bawełnę od poliestru? Istnieje jakiś eksperyment który mogę przeprowadzić w warunkach domowych? Chciałbym upewnić się co do składu knita, który niestety nie posiada metki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Poliester na pewno będzie się bardziej świecił i w porównaniu do bawełny będzie bardziej "śliski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Eksperyment na poliester oraz domieszkę polega na tym, że włączasz żelazko na temperaturę do bawełny lub wełny. Jak czujesz przy próbie prasowania, że się żelazko "przylepia" do materiału, to znaczy, że jest syntetyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Eksperyment na poliester oraz domieszkę polega na tym, że włączasz żelazko na temperaturę do bawełny lub wełny. Jak czujesz przy próbie prasowania, że się żelazko "przylepia" do materiału, to znaczy, że jest syntetyk Wypróbuję, dzięki Zwłaszcza, że w razie czego syntetyku mi nie szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 lub jak w przypadku zacieków z soli drogowej na butach, możn użyć roztworu octu (+NaCl + H2O) - sprawdzone, działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi