Calth Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Jakiś czas temu zakupiłem sobie garnitur na studniówkę. Zakupiłem również sobie białą, lnianą poszetke, którą dzisiaj otrzymałem. Od razu postanowiłem sprawdzić jak się ona wygląda w brustaszy lecz tutaj niespodzianka, której wcześniej nie zauważyłem - brustasza jest albo zszyta albo to tylko atrapa. Garnitur jest z Bytomia. Ktoś jest w stanie mi powiedzieć, czy jest ona zszyta, albo jak mogę to sprawdzić? Jeśli jest ona zszyta to mogę to jakoś przeciąć sam żeby ładnie wyglądało, czy lepiej do krawca oddać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Praktycznie w każdym garniturze kieszenie są zszyte. Odchyl brzeg i zobaczysz nici, łatwo przetniesz je nożyczkami, to nie jest jakieś porządne zszycie, tylko zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calth Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Zanim się do tego zabiore... jest taka możliwość że coś zepsuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Jak będziesz ostrożny to nic się nie stanie. Delikatnie przetnij nożyczkami lub nożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 najprawdopodobniej gdzieś błąd w uszyciu albo nieodpowiedni rozmiar ,przymierz inną i porównaj jak jest tak samo może problem tkwić w budowie twojego ciała Mam 3 marynarki havana żadna nie odstaje zakupiłem lazio i odstaje .Czy może być to przez poduszki .Zaznaczam że posiadam tez 1 marynarkę Lantiera i tez jest taka przypadłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alandreas Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Trudno coś powiedzieć jak się tego nie widzi ,jak byś przesłał jakieś zdjęcie można wtedy coś powiedzieć więcej a tak to takie zgadywanie może to a może tamto,przyczyn może być wiele,częstym problemem w przypadku marynarek są nierówne ramiona spowodowane tym ,że nosimy torbę na jednym ramieniu co po pewnym czasie prowadzi do skrzywienia i jedno ramie jest bardziej opuszczone ,wtedy krawiec wyrównuje ten feler właśnie poduszkami ,wkładając jedną poduszkę grubszą , w gotowych marynarkach obie są takie same, jednak gdyby to była wina nierównych ramion wówczas marynarka marszczyła by się na plecach z tej strony gdzie jest bardziej opuszczone ramię. Można spróbować coś podłożyć pod poduszkę np kawałek jakiejś gąbki czy czegoś co by podniosło ramię do góry z tej strony co odstaje ,jeżeli to nic nie da wtedy będziesz wiedział ,że to nie wina ramion ani poduszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alandreas Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 jeżeli w innej marynarce jest podobnie istnieje duże prawdopodobieństwo ,że problem może tkwić w budowie twojego ciała i w zależności od rodzaju tkaniny i stopnia dopasowania marynarki jest to bardziej widoczne albo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Przepraszam, ale nie mogę wkleić zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Cześć, wiecie kto dostarcza materiały "włoskie" do Vistuli? Linia Lantier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Jeżeli wełna jest od znanego producenta, wtedy sami się tym chwalą przy konkretnym modelu garnituru. Na przykład (wszedłem na stronę vistuli i wziąłem opisy pierwszych z brzegu garniturów) "Jakość zapewnia włoski producent tkanin Talia Di Delfino", "Jakość zapewnia znamienity, włoski producent tkanin Guabello", "Tkanina pochodzi od renomowanego, włoskiego producenta Marzotto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Przy garniturach tak, przy płaszczach nie zawsze jest podane, ale wydaje się, że materiały są od Luigi Zanieri. Mają też sklep internetowy z materiałami, gdyby ktoś był zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calth Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Czy ta mucha http://www.poszetka.com/product-pol-2841-mucha-w-grochy.htmljest po prostu tak dziwnie zawiązana, czy będzie się zawsze tak brzydko układała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Rozważam prezent (buty, czarne wiedenki) i zastanawiam się nad dwoma opcjami: 1. Meermin (Hiro) 2. Shoepassion Jest sens dopłacać do Shoepassion? Czy ktoś może się podjąć subiektywnej oceny i porównać te dwie marki? PS. Opcja nr 3? Dołóż trochę i weź Yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Myślę że jest sens dopłacić do firmy z normalną obsługą i produktami które są sprawdzone przed wysyłką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Ja zagłosuję za opcję Nr 3 - z uwagi na kurs €, różnica pomiędzy Yanko, a Shoepassion bardzo zmalała. Osobiście preferuję dynamiczne kopyta Y ponad stylistykę SP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Czy ta mucha http://www.poszetka.com/product-pol-2841-mucha-w-grochy.htmljest po prostu tak dziwnie zawiązana, czy będzie się zawsze tak brzydko układała? A konkretnie co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calth Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Jakoś mi się wydaje, że jest dziwnie zawiązana. Mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Czy ta mucha http://www.poszetka.com/product-pol-2841-mucha-w-grochy.htmljest po prostu tak dziwnie zawiązana, czy będzie się zawsze tak brzydko układała? Mam taką i układa się tak jak się ją zawiąże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 kilka pytań: Do ciemnogranatowego garnituru w jakim kolorze krawat i poszetkę byście proponowali? Jaki kolor spinek? Myślałem nad srebrem + niebieski kamień Czy to prawda, ze do koszuli ze spinkami rękawy garnituru muszą być dużo krótsze? Spinki najlepiej któreś z tych, bo szukam dosłownie czegoś na 2 razy do roku max http://vistula.pl/akcesoria-krawaty http://vistula.pl/spinki http://vistula.pl/poszetki Tak samo krawat w cenie +- 80 PLN + poszetka 80 pln Na całość chce wydać max 200 pln w sklepie vistuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Do ciemnogranatowego garnituru będzie pasował właściwie każdy krawat. Możesz postawić na bardzo klasyczne pasy, kropki czy pasileye w zestawie kolorów bordo + jakiś inny. Jeśli poszetkę chcesz kupić jedną, uniwersalną, to biała lniana jest najlepszym wyborem. Natomiast jeśli wspominając srebrne spinki z niebieskim kamieniem miałeś na myśli te: http://vistula.pl/spinki/spinki-do-koszuli,id-70807 to ja zgłaszam weto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Jeśli poszetkę chcesz kupić jedną, uniwersalną, to biała lniana jest najlepszym wyborem. Chodzi mi o taką na ten jeden, konkretny raz. aby dobrać krawat + poszetkę w vistuli. Żeby to grało do ciemnego granatu Natomiast jeśli wspominając srebrne spinki z niebieskim kamieniem miałeś na myśli te: http://vistula.pl/spinki/spinki-do-koszuli,id-70807 to ja zgłaszam weto. Broń Boże! one są obrzydliwe! Myślałem nad czymś w stylu http://www.wolczanka.pl/spinki/spinki-do-koszuli-lambert,id-72060 Ale z jednolitym kamieniem. Spinki to najmniejszy problem, który z Panów będzie mi w stanie pomóc złożyć ''vistulowy'' zestaw krawat + poszetka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 @Wujekrada - To ma być zestaw na jakąś konkretną okazję, czy masz kartę do Vistuli i chcesz ją wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 @Wujekrada - To ma być zestaw na jakąś konkretną okazję, czy masz kartę do Vistuli i chcesz ją wykorzystać? Idę na ślub a potem wesele które odbędzie się w jednej z dość drogich restauracji w Warszawie (Tańce odpadają ) Okazja wieczorowa, dość poważnie, ale nie chcę patosu. Vistula to tylko przykład sklepu (z racji wyprzedaży). Nie chce wydać więcej niż 200 PLN na te dodatki, mam jakieś spinki w domu, jutro zobaczę jakie dokładnie. Już i tak ta impreza mnie słono kosztuje ( z mojego punktu widzenia, gdzie garnitur założę może 2-3 razy w roku) 1300 garnitur (i tak już po przecenie -50%) + 200 poprawki + 700 buty + 200 koszula ( udało mi sie kupić getzner fabrics RTW w super rozmiarze i cenie jak na moje wymiary)+ 200 za akcesoria które chce teraz dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Przy tym budżecie proponuję: Krawat: granatowy w drobne kropki lub bordowy w drobne kropki. Poszetka: biała lniana (sprzedawcę mogę osobiście polecić). Zostanie Ci jakieś 70-80 zł na spinki. Dobierając je weź pod uwagę kolor klamry paska, ew. kolor koperty zegarka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Dzięki! Czekam na więcej propozycji od reszty i wieczorem, mam nadzieję, zamówię. Co do spinek, to znalazłem swoje stare (nie mam jak zrobić zdjęcia). Srebro z bursztynem, niestety nie płaskie a wypukłe. Domyślam się, że już dawno wyszły z mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi