Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zakupiłem sobie garnitur na studniówkę. Zakupiłem również sobie białą, lnianą poszetke, którą dzisiaj otrzymałem. Od razu postanowiłem sprawdzić jak się ona wygląda w brustaszy lecz tutaj niespodzianka, której wcześniej nie zauważyłem - brustasza jest albo zszyta albo to tylko atrapa. Garnitur jest z Bytomia. Ktoś jest w stanie mi powiedzieć, czy jest ona zszyta, albo jak mogę to sprawdzić? Jeśli jest ona zszyta to mogę to jakoś przeciąć sam żeby ładnie wyglądało, czy lepiej do krawca oddać? 

najprawdopodobniej gdzieś błąd w uszyciu albo nieodpowiedni rozmiar ,przymierz inną i porównaj jak jest tak samo może problem tkwić w budowie twojego ciała

Mam 3 marynarki havana żadna nie odstaje zakupiłem lazio i odstaje .Czy może być to przez poduszki .Zaznaczam że posiadam tez 1 marynarkę Lantiera i tez jest taka przypadłość 

Trudno coś powiedzieć jak się tego nie widzi ,jak byś przesłał jakieś zdjęcie można wtedy coś powiedzieć więcej a tak to takie zgadywanie może to a może tamto,przyczyn może być wiele,częstym problemem w przypadku marynarek są nierówne ramiona spowodowane tym ,że nosimy torbę na jednym ramieniu co po pewnym czasie prowadzi do skrzywienia i jedno ramie  jest bardziej opuszczone ,wtedy krawiec wyrównuje ten feler właśnie poduszkami ,wkładając jedną poduszkę grubszą , w gotowych marynarkach obie są takie same, jednak gdyby to była wina nierównych ramion wówczas marynarka marszczyła by się na plecach z tej strony gdzie jest bardziej opuszczone ramię.

Można spróbować coś podłożyć pod poduszkę np kawałek jakiejś gąbki czy czegoś co by podniosło ramię do góry z tej strony co odstaje ,jeżeli to nic nie da wtedy będziesz wiedział ,że to nie wina ramion ani poduszek.

Jeżeli wełna jest od znanego producenta, wtedy sami się tym chwalą przy konkretnym modelu garnituru. Na przykład (wszedłem na stronę vistuli i wziąłem opisy pierwszych z brzegu garniturów) "Jakość zapewnia włoski producent tkanin Talia Di Delfino", "Jakość zapewnia znamienity, włoski producent tkanin Guabello", "Tkanina pochodzi od renomowanego, włoskiego producenta Marzotto".

kilka pytań:

Do ciemnogranatowego garnituru w jakim kolorze krawat i poszetkę byście proponowali?

Jaki kolor spinek? Myślałem nad srebrem + niebieski kamień

Czy to prawda, ze do koszuli ze spinkami rękawy garnituru muszą być dużo krótsze?

Spinki najlepiej któreś z tych, bo szukam dosłownie czegoś na 2 razy do roku max

http://vistula.pl/akcesoria-krawaty

http://vistula.pl/spinki

http://vistula.pl/poszetki

Tak samo krawat w cenie +- 80 PLN + poszetka 80 pln

Na całość chce wydać max 200 pln w sklepie vistuli.

Do ciemnogranatowego garnituru będzie pasował właściwie każdy krawat. Możesz postawić na bardzo klasyczne pasy, kropki czy pasileye w zestawie kolorów bordo + jakiś inny.

Jeśli poszetkę chcesz kupić jedną, uniwersalną, to biała lniana jest najlepszym wyborem.

Natomiast jeśli wspominając srebrne spinki z niebieskim kamieniem miałeś na myśli te: http://vistula.pl/spinki/spinki-do-koszuli,id-70807 to ja zgłaszam weto.

Jeśli poszetkę chcesz kupić jedną, uniwersalną, to biała lniana jest najlepszym wyborem.

Chodzi mi o taką na ten jeden, konkretny raz. aby dobrać krawat + poszetkę w vistuli. Żeby to grało do ciemnego granatu :)

Natomiast jeśli wspominając srebrne spinki z niebieskim kamieniem miałeś na myśli te: http://vistula.pl/spinki/spinki-do-koszuli,id-70807 to ja zgłaszam weto.

Broń Boże! one są obrzydliwe! :-P

Myślałem nad czymś w stylu

http://www.wolczanka.pl/spinki/spinki-do-koszuli-lambert,id-72060

Ale z jednolitym kamieniem.

Spinki to najmniejszy problem, który z Panów będzie mi w stanie pomóc złożyć ''vistulowy'' zestaw krawat + poszetka? :D

@Wujekrada - To ma być zestaw na jakąś konkretną okazję, czy masz kartę do Vistuli i chcesz ją wykorzystać?

Idę na ślub a potem wesele które odbędzie się w jednej z dość drogich restauracji w Warszawie (Tańce odpadają :))

Okazja wieczorowa, dość poważnie, ale nie chcę patosu.

Vistula to tylko przykład sklepu (z racji wyprzedaży). Nie chce wydać więcej niż 200 PLN na te dodatki, mam jakieś spinki w domu, jutro zobaczę jakie dokładnie.

Już i tak ta impreza mnie słono kosztuje ( z mojego punktu widzenia, gdzie garnitur założę może 2-3 razy w roku)

1300 garnitur (i tak już po przecenie -50%) + 200 poprawki + 700 buty + 200 koszula ( udało mi sie kupić getzner fabrics RTW w super rozmiarze i cenie jak na moje wymiary)+ 200 za akcesoria które chce teraz dokupić

Przy tym budżecie proponuję: 

Krawat: granatowy w drobne kropki lub bordowy w drobne kropki

Poszetka: biała lniana (sprzedawcę mogę osobiście polecić). 

Zostanie Ci jakieś 70-80 zł na spinki. Dobierając je weź pod uwagę kolor klamry paska, ew. kolor koperty zegarka. 

• Oceniam pozytywnie 1