Pan Janusz Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Można się wybrać do Niemiec na weekend i przy okazji do salonu SS, poprzymierzać "na zaś", a potem tylko kupować wedle modelu i rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Można się wybrać do Niemiec na weekend i przy okazji do salonu SS, poprzymierzać "na zaś", a potem tylko kupować wedle modelu i rozmiaru. No takie rozwiązanie brzmi nieźle. Tak czy inaczej - mogliby się otworzyć w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Panowie takie pytanie do was, jaka jest dla was granica szerokości na samym dole w spodniach z mankietem? Może też jakie widzieliście najwęższe i jak to wyglądało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Panowie takie pytanie do was, jaka jest dla was granica szerokości na samym dole w spodniach z mankietem? Może też jakie widzieliście najwęższe i jak to wyglądało ? Jedyną zasadą jest zachowanie proporcji w stosunku do wzrostu i budowy ciała. Na jednym świetnie będzie wyglądał manszet 18cm, a na drugim 22 cm. Wąskie spodnie na kimś kto jest wysokim mężczyzną o słusznej posturze wyglądają komicznie i niesmacznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 ciekawi mnie czy waszym zdaniem te 18 cm, które pojawia się na forum w sumie bardzo często jaka najniższa szerokość ( pamiętam jeszcze Phantoma, który chyba miał nogawkę o szerokości 17 ) jest najniższą przez was dopuszczalną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Jest jakiś szczególny powód, dla którego tak się uparłeś? Przeczytaj jeszcze raz post Whitesnake'a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Jedyną zasadą jest zachowanie proporcji w stosunku do wzrostu i budowy ciała. Na jednym świetnie będzie wyglądał manszet 18cm, a na drugim 22 cm. Wąskie spodnie na kimś kto jest wysokim mężczyzną o słusznej posturze wyglądają komicznie i niesmacznie. Zgoda; ważna jest również koordynacja z wielkością stopy (rozmiarem buta) - wąskie spodnie źle służą posiadaczowi wielkich stóp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 przesyłka z Ameryki idzie szybciej niż przesyłka poczta polską z drugiego końca miasta, Nie przesadzajmy, dwa lata temu słałem kumpeli z mojego miasta prezent na urodziny, doszedł na drugi dzień. Z Ameryki chyba aż tak szybcy nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PinCollar Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 ciekawi mnie czy waszym zdaniem te 18 cm, które pojawia się na forum w sumie bardzo często jaka najniższa szerokość ( pamiętam jeszcze Phantoma, który chyba miał nogawkę o szerokości 17 ) jest najniższą przez was dopuszczalną ? Dla mnie 18 cm, to optymalna szerokość nogawki, dodam że gustuje raczej w wąskich fasonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Jestem wysoki (186) i szczuply. Tak samo jak PinCollar lubie waskie ubrania. a. W dzinsach i chinosach mam zazwyczaj 17.5 - 18. b. W garniturowych nieco wiecej - kolo 18-19. Staram sie nie przekroczyc 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Czy ktoś moze polecić krawca w Gdyni który porządnie zmniejszy marynarkę garniturową o rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Witam wszystkich elegantów, Mam pytanie, czy w spodniach flat front krawiec jest w stanie zrobić po 1 zaszewce z każdej strony? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Który kolor bardziej polecacie jako uniwersalny oraz nadający się na połowinki na studiach: http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-navy-plain/P4120.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc&start=0&sz=24 lub http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4271.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc&start=0&sz=24 Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Pierwszy lepszy bardziej formalny i bardziej uniwersalny na różne okazje. Do codziennego użytku wybrałbym drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Ja również polecałbym pierwszy Ale zawsze możesz kupić ten "blue" jako drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiC Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Panowie, czy taki garnitur w kratę księcia walii będzie odpowiedni na ślub i wesele w ogrodzie? czy za mało formalny? jakie zestawienie byłoby optymalne? myślałem o brązowych oksfordkach, biała jedwabna poszetka i mucha, tylko no właśnie jaka? uroczystość już w tą sobotę, więc mało czasu proszę o jakieś sugestie. pozdrawiam Dziękuję Panowie za rzeczowe odpowiedzi. Z wielu rzeczy niezdawałem sobie sprawy Zakupiłem nowy garnitur, gładki, ciemny granat, zrezygnowałem z brązowych butów (takie zestawienie będzie na inne okazje) Kupiłem czarne wiedenki, biała poszetka, mucha granatowa w drobny bialy groszek. jak zrobię zdjęcie wrzuce na forum. Jeżeli macie jeszcze jakieś sugestie, proszę piszcie. Dziękuję i pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Witam wszystkich elegantów, Mam pytanie, czy w spodniach flat front krawiec jest w stanie zrobić po 1 zaszewce z każdej strony? Z góry dziękuję za odpowiedź. Bo o wiele ładniej wyglądaja spodnie z zaszewkami i takie chcę miec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Który kolor bardziej polecacie jako uniwersalny oraz nadający się na połowinki na studiach: http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-navy-plain/P4120.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc&start=0&sz=24 lub http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4271.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc&start=0&sz=24 Z góry dziękuję za odpowiedź Parę dni temu odebrałem navy i jest ciemniejszy niż na zdjęciach, w sztucznym świetle powiedziałbym, że bardzo ciemny. Swoją drogą, co to są połowinki? To jakiś połów studentek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Impreza z okazji minięcia połowy edukacji w szkole średniej Mówisz, że jeszcze ciemniejszy niż na zdjęciach? ;/ Chciałem również zakupić na ślub siostry, ale celowałbym raczej w coś nawet odrobinę jaśniejszego niż to na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Bo o wiele ładniej wyglądaja spodnie z zaszewkami i takie chcę miec:) No więc generalnie się nie da, chyba że spodnie są za szerokie w pasie o kilka centymetrów. Wtedy można by wykorzystać ten zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 @Michał W. O ile odcieni ciemniejszy jest wg Ciebie niż na zdjęciu? Poprzedni garnitur miałem takie midnight blue i chciałem coś jaśniejszego... Połowinki to w tym wypadku impreza z okazji przedarcia się przez połowę studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 7 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2015 Impreza z okazji minięcia połowy edukacji w szkole średniej Mówisz, że jeszcze ciemniejszy niż na zdjęciach? ;/ Chciałem również zakupić na ślub siostry, ale celowałbym raczej w coś nawet odrobinę jaśniejszego niż to na zdjęciu. @Michał W. O ile odcieni ciemniejszy jest wg Ciebie niż na zdjęciu? Poprzedni garnitur miałem takie midnight blue i chciałem coś jaśniejszego... Połowinki to w tym wypadku impreza z okazji przedarcia się przez połowę studiów Na moim monitorze (stary macbook pro) wyświetla się bardziej połyskliwie i kolor ma cieplejszą barwę. W rzeczywistości to zimny kolor, mniej połyskliwy. Może stąd mam wrażenie, że jest ciemniejszy. Chętnie zrobiłbym zdjęcie ale dzisiaj oddałem go do poprawek. Odbiór mam na 17.08. Tego samego dnia będę miał sesję zdjęciową do aplikacji, więc mogę podesłać zdjęcia. To mój pierwszy garnitur ss, nie licząc lnianej marynarki bez podszewki. Poza dodatkiem poliestru w podszewce rękawów, naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Konstrukcja przodu na half canvas rewelacyjna. Śmiało mogę polecić ten model na ślub/wesele. Wcale nie jest obszerny, jestem szczupłą osobą a lazio w tym samym rozmiarze okazał się za ciasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 @michał W. A mógłbyś podać jaki rozmiar brałeś i jakie masz wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 Czy może ktoś wie jak ten Pan się nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi