musa19 Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Kiedyś, ktoś dużo mądrzejszy ode mnie i obyty w świecie powiedział, że czarny but się zawsze obroni BTW. Bardzo ładny garnitur, tylko na modelu kamizelka trochę kusa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Co do zasady kolor czarny zarezerwowany jest na okazje wieczorowe. Jak ma się to do faktu, że żakiet (strój dzienny) może posiadać marynarkę w kolorze czarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Wynika to z tego, że w "morning dress" czarny żakiet "przełamany" jest szarością spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Żakiet i surdut generalnie, z tego, co kojarzę, zawsze najpopularniejsze były w kolorze czarnym. Znając życie wiąże się to z prozaicznie praktycznymi właściwościami tego koloru. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 @musa19 Z ciekawości: jakie praktyczne właściwości czerni masz na myśli? Zawsze mi się wydawało, że czarny jest najtrudniejszy do utrzymania w nieskazitelnej czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Mnie przychodzą do głowy takie czynniki jak dym, sadza, popiół, etc. Ale to tylko takie moje dywagacje, bo przyznaję, że nie szukałem nigdzie, nigdy informacji na ten temat. Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia. A tak przy okazji, to szczerze powiedziawszy, akurat w przypadku czarnych ubrań nigdy nie zauważyłem, żeby utrzymanie ich w czystości stanowiło istotny problem - no, co innego samochód Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Szczególnie na czarnym widać każdy pyłek, który nie jest czarny. W tym kolorze ładne są tylko samochody i dziewczyny (włosy ) Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Szczególnie na czarnym widać każdy pyłek, który nie jest czarny. W tym kolorze ładne są tylko samochody i dziewczyny (włosy ) Wysłane za pomocą Tapatalk I oksordy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 I oksordy... John-Lobb-City-II_jpg.jpg Biorąc pod uwagę potencjalną częstotliwość używania, to zostają daleko w tyle za blondynkami, brunetkami oraz innymi kolorami karoserii... o odcieniach brązu nawet nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Czy ja wiem? Mam wrażenie, że wykorzystywalność czarnych oksfordów częściej niż na najbardziej formalne okazje jest jednak niedoceniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 A jak byście ustawili w "hierarchii" oxfordy cap toe, kolor tan, zamsz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Szanowni Koledzy, czy kieszenie bez patek w marynarce wykluczają ją z użytkowania w zestawach smart casual? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Czy ja wiem? Mam wrażenie, że wykorzystywalność czarnych oksfordów częściej niż na najbardziej formalne okazje jest jednak niedoceniana. Ja wręcz przeciwnie. Swoje czarne oxfordy założyłem raz w tym roku, po ponadrocznej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 @MarcinJarosz: tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Ja wręcz przeciwnie. Swoje czarne oxfordy założyłem raz w tym roku, po ponadrocznej przerwie. Ja tam zakładam za każdym razem, gdy idę np. do teatru/filharmonii, do tego dochodzą choćby wesela, chrzciny, czy inne uroczystości... i zbiera się trochę więcej okazji niż jedna w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 widać prowadzimy inny styl życia u mnie okres imprez okolicznościowych jest jakby w zawieszeniu, nad czym absolutnie nie ubolewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Szanowni Koledzy, czy kieszenie bez patek w marynarce wykluczają ją z użytkowania w zestawach smart casual? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Ja tam lubię i czarne buty, i czarne samochody - choć ani jednych, ani drugich nie lubię czyścić/myć (od razu uprzedzam, że to nie oznacza, że tego nie robię) Ale z tymi pyłkami na czarnych ubraniach, to bym nie przesadzał Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Szanowni Koledzy, czy kieszenie bez patek w marynarce wykluczają ją z użytkowania w zestawach smart casual? tak Nie. Może jakaś ankietka? Moim zdaniem nie, a ściślej - zależy od stu innych elementów stroju i od definicji pojęcia "smart casual". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Jeśli mówimy o kieszeniach wpuszczanych bez patek, to w marynarce podnoszą formalność. Jeśli natomiast mowa o kieszeniach nakładanych to absolutnie pasują. Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tunkx Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Szukam torby/teczki na co dzień. Kolor brązowy (chyba), tak żeby pasował do szkotów w kolorze naturalnym/brąz i żeby był maksymalnie neutralny "do wszystkiego". Musi być skórzana, ale nie ukrywam, że bardzo zależy mi na cenie (jestem studentem). Zależy mi na uchwycie, paska na ramię nie będę używał (niszczy garnitur, źle w nim wyglądam). Co sądzicie o firmie Zatchels? Torby mi się tam podobają, kolor "chestnut" bardzo ładny. Tylko nie wiem czy będą one pasować do noszenie w ręce a nie na ramieniu. http://www.zatchels.com/bags/collection-category/classic-collection/chestnut-leather-satchel.html Czy możecie polecić jakieś inne budżetowe opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Obawiam się, że tylko jedna torba z ich oferty spełnia Twoje wymagania i jest o prawie 30 GBP droższa od tej, którą podlinkowałeś. http://www.zatchels.com/sale/up-to-50-off/chestnut-satchel-backpack-straps.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tunkx Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Nie do końca. Fakt, podlinkowałem model podstawowy. Ale dodanie uchwytu kosztuje tylko parę funtów. Grunt to żeby się w 600 zł złotych zmieścić. Nie wiem tylko czy taki satchel będzie pasował do trzymania w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Ale w tym, który podlinkowałeś ledwie się format A4 mieści. Moim zdaniem (pomijając względy praktyczne/pojemność) facet z taką małą torebeczką będzie wyglądał mało poważnie. ...Co innego ta większa; i spełnia kryterium ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2015 Panowie, szukam krawata z tkaniny lnianej o strukturze herringbone, adresy sklepów mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi