rogas2000 Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Ostatnio nawet na Lamberty trzeba uważać. Kupiłem dwie koszule w promocji "2 za 160zł" i o ile jedna jest w miarę spoko, to druga jest trochę "kartonowa". Z kolei rok temu kupiłem białą z bawełny Getznera i tkanina super. Wniosek: jak kupować Lamberty to te z metką producenta tkaniny i na wyprzedażach - wtedy można dorwać poniżej stówy koszule ze świetnej jakości bawełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Polskie sieciówki nie są warte swojej ceny, wołać 350 zeta za taką koszulę (a tyle potrafią kosztować przed wyprzedażami) to rozbój w biały dzień. 350 zł to już się zaczynają MTM z tańszych materiałów. Szczerze mówiąc, nigdy nie kupiłem nic w pełnej cenie w Bytomiu, Vistuli czy Próchniku, bo zwyczajnie czułbym się jak frajer. Koszule - jeśli już kupować - to jak jak napisali przedmówcy, tylko z wyższych linii (Lambert/Lantier?) i tylko z "metkowych" tkanin. Mam jedną z bawełny getznera i jest to rewelacyjny materiał, swego czasu moja ulubiona koszula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 @Aron Osovski ma lepsze tkaniny (wyjatkiem jest jeden Lambert z tkanina Getznera, ktora jest imho porownywalna) i jest lepiej wykonczony. Poza tym w wersji slim lepiej pasuje na mnie i bardziej podobaja mi sie ich wzory, ale to akurat sa juz kwestie mocno indywidualne i subiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Gdzie pozbywacie się starych, nienoszonych marynarek i garniturów, żeby nie wywalać tego do kosza? Mam kilka garniturów z czasów licealno-studenckich, kiedy i sylwetkę miałem inną i nie wiedziałem jak dobrze wybrać - w obu przypadkach mniejsze lub większe ilości poliestru, kroje raczej mało broniące się dzisiaj. Na Allegro nie idą nawet za złotówkę - sprawdzałem W stanie są idealnym i żal mi po prostu wyrzucić do śmieci. Mamy niby takie kosze na używaną odzież, ale obiegowa opinia, że ciuchy nie trafiają wcale do potrzebujących mocno mnie do nich zniechęca. No i studniówkowy garnitur to nie ciepła bluzka. http://gratyzchaty.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxford Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Chciałbym zrobić zakupy w sklepie SuitSupply unikając dodatkowych opłat przy przewalutowaniu. Czy kartą debetową z kantoru walutowego Alior Banku będę mógł bezpośrednio zapłacić w SS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 @oxford - dwa ostatnie moje zakupy w UE przy użyciu kantoru Aliora: 1. bezpośrednio płatność kartą do konta kantoru - bez problemu, 2. płatność kartą kantoru za pośrednictwem PayPal - bez problemu (właśnie w SS - nie pamiętam czemu nie zdecydowałem się bezpośrednio). Myślę, że uda Ci się bez kłopotu, a jak nie to dodaj kartę do PayPal*. * - transakcja bez dodatkowych kosztów, bo prowizję PayPal płaci sprzedawca, a wybierając opcję transakcji "w walucie" nie poniesiesz kosztów przewalutowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxford Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Dzięki za konkretną odpowiedź ! Długo czekałeś na plastik z Alioru ? Napaliłem się na ten smoking z SS, nie mogę już się doczekać pierwszej przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 @oxford - ok. tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omertà Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat jakości koszul marki Burton Menswear? Na Zalando teraz przecena na kratę gingham tej firmy https://www.zalando.pl/burton-menswear-london-fitted-koszula-m0822d03r-k11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Zwróć uwagę na zdjęcia obrazujące materiał z bliska. Imho nie warto nawet za te cirka 100 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Czy ma ktoś albo miał kiedyś kurtkę Barbour International (model International najlepiej Rexton) i mógłby mi napisać jak wypadają rozmiary? Czy jeśli mam M zamówić M czy może wypadają mniejsze? Wojtas, mam taką, noszę zazwyczaj 48-50, kurtkę kupiłem 48 i jest ok, dobrze dopasowana. Niestety ma dla mnie minimalnie przykrótkie rękawy, ale wolałem tak, niż wyraźnie luźną 50. Przy Twoich długich rękach może być podobnie, więc trzeba to wziąć pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Smoking "po dziadku", obszycie dziurki na przodzie po ostatnim karnawale się posypało, gdzie w Warszawie można dać do obszycia i być spokojnym o efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 Panowie, Gdzie w Warszawie kupię produkty Saphir i Terrago? Najlepiej Grochów i Saska Kępa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 Kwinto ma dość duży wybór: http://kwinto.pl Ale najlepiej zadzwonić i dopytać czy jest akurat to, czego potrzebujemy najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 Z racji iż wpadła mi w oko koszula Stenstroms chciałbym się podpytać co sądzicie o takiej kombinacji: koszula jest piękna, biała tylko ma obszycie dziurek i nić w guzikach w kolorze zielonym coś jak tu http://images.louiscopeland.com/images/products/zoom/1388655727-93683700.jpgtylko kolor obszycia inny. Warto nabyć taką kombinację kolorystyczną i czy nadaje się na "specjalne okazje" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 Jeśli poprzez "specjalne okazje" rozumiesz uroczystości, na których wypada być ubranym jak najbardziej formalnie, to nie, nie nadaje się. Natomiast jako koszula "niemalże każualowa" do zestawów koordynowanych czy też noszenia bez marynarki będzie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 Hmm troszkę źle się wyraziłem, te specjalne okazje to bardziej sytuacje w których musiałbym założyć krawat i marynarkę , np. do pracy (nie mam dress codu, mogę chodzić jak chcę więc najczęściej zakładam koszulę i czasem jakąś marynarkę do tego) czy na jakieś zaliczenia na studiach, czy uroczystości rodzinne typu chrzciny, komunie. Z jaką marynarką, krawatem skoordynować taką koszulę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 To może tak: osobiście bym takiej koszuli nie założył, jest ona również niezgodna z "kanonem" i nie można jej nazwać klasyczną, wrzucam ją więc do worka "każual". Jeśli w pracy nie obowiązuje cię dresscode, to nie jest to problem, ale na zaliczenia na studiach czy też uroczystości rodzinne sugerowałbym klasykę. Krawat i marynarka dowolnie, tak żeby pasowało jak zwykle pasuje, ale z dwoma wyjątkami - unikałbym czerwieni i zieleni. Czerwieni, bo jak głosi brytyjskie przysłowie "Red and green should never be seen except upon an Irish queen", a zieleni, bo to stanowczo zbyt oczywiste i będzie jarmarcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 A jak dla mnie ta koszula obok casualu nawet nie stoi, te obszycia wszystko psują. Udziwniony wytwór, ot, jakich np. na Allegro pełno, w szczególności pod firmą z dość dwuznacznym, pierwszym członem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 Bardzo ładna koszula, nosiłbym bez wahania. Może na tip-top okazje niekoniecznie, ale pod krawat i bez krawata jak najbardziej, z tym że bez krawata raczej z innym kołnierzykiem (ale tego typu nienachalne obszycia są ok). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 Warto nadmienić, że tego rodzaju obszycia w jakimś stopniu determinują kolorystycznie zestaw, a biała koszula traci swoją uniwersalność i formalny charakter. Obszycia są mimo wszystko widoczne, tak jak ów wzór na kołnierzu. Czasem nawet po zawiązaniu krawata wzór jest widoczny, co bardzo psuje efekt.IMO ten trend (trochę wylansowany przez Hilfigera) jest czasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 We wrześniu będę świadkiem na ślubie. Planuje zaopatrzyć się na te okazję w granatowy garnitur w jednej z polskich marek. Ktoś poradzi kiedy zacząć interesować się zakupem aby nabyć garnitur w dobrej, być może wyprzedazowej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 Od razu sprawdzić, czy jest jakiś krój, który pasuje na sylwetkę. Bo może się okazać, że żadna z sieciówek nie oferuje niczego zadowalającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 @mosze Nie stać mnie na noc powyżej 1000 zł. Dlatego zaznaczylem, że chce kupić polską markę (czytając to forum doszedłem do wniosku, iż taki wybór to dobra proporcja cena/jakosc). Poza tym to nie jest odpowiedz na moje pytanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 No właśnie jest! Teraz, kiedy w sklepach jest pełna rozmiarówka, możesz spokojnie przymierzać i metodą selekcji negatywnej ustalić, które modele/marki leżą w kręgu Twoich zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi