Servetch Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 To raczej kurtka niż płaszcz, do niczego więcej niż mocno nieformalna marynarka bym tego nie założył. O ile ją przykryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aember Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Czy jest sens kupić za niewielkie pieniądze taką marynarkę (abstrahując od rozmiaru)? Gdyby to był garnitur to bym się nie wahał, ale z czym dałoby się to włożyć? Szczerze mówiąc choruję na dwurzędówkę i chciałbym niedrogim kosztem przekonać się z czym to się je, ale z drugiej strony kupić coś zupełnie nie do użytku też głupio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Dosyć oldschoolowa, ale wszystko zależy od tego, jak będziesz wyglądać. W tym wypadku ramiona wyglądają na mocno wypełnione, ja takich marynarek staram się unikać. Jeśli szukasz dwurzędówki, spróbuj Massimo Dutti lub Suit Supply; zwłaszcza tę drugą opcję mogę polecić (z kolei MD bywa na Allegro w atrakcyjnych cenach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Od siebie dodałbym tylko, że warto zwrócić uwagę na guziki. Wydaje się, że mniej vintage wyglądają marynarki zapinane na dwa guziki. Osobiście preferuję 6-2 lub 4-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 A do czego to nosić? Wełniane spodnie? Do chino mi nie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Imho pieniądze w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Często mam dylemat widząc takie marynarki w różnych secondhandach w Polsce, nigdy jeszcze takiej nie kupiłem. Powiem tak, jak chorujesz na dwurzędówkę to celuj w granatową 6-2. Ja taką upolowałem i ubrałem ją może dwa razy. Dwurzędówki 4-1, 6-1 pewnie nie założyłbym ani razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aember Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 A do czego to nosić? Wełniane spodnie? Do chino mi nie leży. Dokładnie tak myślałem! Stąd pytanie... Imho pieniądze w błoto Często mam dylemat widząc takie marynarki w różnych secondhandach w Polsce, nigdy jeszcze takiej nie kupiłem. Powiem tak, jak chorujesz na dwurzędówkę to celuj w granatową 6-2. Ja taką upolowałem i ubrałem ją może dwa razy. Dwurzędówki 4-1, 6-1 pewnie nie założyłbym ani razu. Dzięki za ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Ja kupiłem podobną. Za 6 zł w SH. Mało formalna, ale 6-1. Gładka, szara. Do czego założyć? Jasnoszare wełniane spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 A musisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Nie. Ale chciałbym spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 To próbuj Masz w domu chyba lustro? To najbezpieczniejsza opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Konkretny, jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Staram się, ale niestety nie mam talentu jasnowidzenia lub wystarczającej wyobraźni "podobna, z SH za 6 zł, gładka i szara" ... otrzymałeś chyba najlepszą z możliwych podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 3 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2014 http://www.zalando.de/barker-norton-business-schnuerer-dark-brown-suede-bk512a00b-o11.html Czy zamszowe oxford full brougs z linka powyżej będą pasować do chino i koszulki polo na prywatne wyjścia? Czy aby nie są jeszcze zbyt formalne? Latem do zestawu chino+ polo nosiłem driving mocs bez skarpetki i czułem się w tym swietnie. Szukam czegoś na chłodniejsze dni ze skarpetką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 3 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2014 Będą. Nie są zbyt formalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloik Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 Loake Bedale Tan http://images.rubyshoesdayhebdenbridge.co.uk/images/products/1362750685-92550200.jpg i Loake Chester Tan http://blog.shoeandboot.co.uk/wp-content/uploads/2013/04/34.jpg Jakiego koloru kremu/pasty użyć? Najlepiej Tarrago, czy też Saphir. Patrzę na multirenowacji i już mi się mieni w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Wyślij zapytanie ze zdjęciem butów do multirenowacji - dobiorą ci bez problemu kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloik Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Jakie guziki będą odpowiednie do granatowej odd jacket? Myślałem o brązowych, ewentualnie stonowanych, ciemnych. Nie wiem z czego powinny być wykonane, z masy perłowej, z rogu? (metalowe z góry odpadają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Jakoś nie przekonują mnie w marynarkach jednorzędowych, wyglądają zbyt "ciężko" oraz za bardzo zwracają na siebie uwagę. Nie wykluczam, że kiedyś zdecyduję się na srebrne lub złote w dwurzędówce, która sama z siebie jest w obecnych czasach ekstrawagancją, ale to odległe plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Czy ktoś z forumowiczów wie, gdzie można kupić takie, lub podobne buty: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t31.0-8/1072572_10151567076604646_1940798287_o.jpg Te buty to Markowski, model Maxence, na ich stronie nie można ich już dostać. Na stronie Scarosso widziałem model Verrazzano, ale niestety tam zamsz jest w takim samym kolorze co but. Oglądałem też model Wallingford na jfitzpatrickfootwear.com, ale to też nie to. Jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Czy ktoś z forumowiczów wie, gdzie można kupić takie, lub podobne buty: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t31.0-8/1072572_10151567076604646_1940798287_o.jpg Może http://www.septiemelargeur.fr/achille--forme-199-en-box-prune-p14400-fr.html? Lub monki http://www.septiemelargeur.fr/louis-charles--forme-199-en-box-et-veau-velours-p24950-fr.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Dzięki zgryziak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Hej, szukam we Wrocławiu krawca, który niedrogo skróciłby rękawy w marynarce (skrócenie od strony rękawów gdyż prawdopodobnie byłaby to minimalna korekta). Problemem jest to, że sam nie jestem pewien czy je skracać, więc byłoby dobrze gdyby krawiec znał się na tym i sam stwierdził czy jest sens skracać rękawy czy też nie (ewentualnie może któryś z forumowiczów przebywających we Wrocławiu byłby w stanie poświęcić mi chwilę i doradzić? ). Ponadto, czy jesteście w stanie polecić pralnię również na terenie Wrocławia (garnitur)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi