Amper13 Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Nie, 13 to dzień urodzenia. Chciałem się tylko upewnić bo sam tak przypuszczałem, ale dobrze. Rozumiem, że ja jestem spalony na tym forum i nic co napiszę nie spotka się tu z wyrozumiałością mimo tego, iż jestem początkujący. Ale mówienie, że gwałcę zasady przyzwoitości i skromności oraz, że mam potrzebę publicznego zaistnienia to gruba przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 masz cały wątek poświęcony tańszym rozwiązaniom - wystarczy go przejrzeć (nawet kilkanaście ostatnich stron) https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2610-buty-trochę-taniej/page-145 dzięki czemu poszerzysz wiedzę dalej, niż "brogue oxford z nubuku za 300zł".... o ile piszesz to wszystko na poważnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Czy np. taki garnitur byłby lepszym wyborem: http://www.bytom.com.pl/kolekcja-caloroczna,garnitur-milano-2-124-k-801-5490-p ? Pewnie, że tak. Szkoda, że nie ma zamkniętych klap, ale widzę że takie można znaleźć w Bytomiu dopiero w kolekcji jesień/zima 2014 (jeszcze niedostępne). Dorzuciłbym jeszcze do tego jakąś kamizelkę, ale nawet i bez niej z ładnym kwiatem w butonierce będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 inna sprawa, że za cenę zbliżoną do Bytomia można kupić w Suit Supply, gdzie jakościowo jest lepiej - dostarczają w 4 dni. Ewentualnie z polskich sklepów mogę polecić jako alternatywę firmę Albione (ze znanych mi punktów - Factory Annopol W-wa) - mają klasyczne modele, z włoskich tkanin i dość starannie wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amper13 Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 To źle wpadłeś. Wy też nie urodziliście się i od razu wszystko wiedzieliście, a wyśmiewacie się z początkujących. Moją jedyną winą jest to, że nie przeczytałem tych tysięcy postów, które są na tym forum, a "chciałem zabłysnąć" i pójść na łatwiznę każąc Wam podać mi, że koszula danego producenta jest warta swej ceny za 199,90zł ale za 210zł już nie i tak z każdą pozycją. Ot lubię prowokować. No ale trudno, nie szata zdobi człowieka jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 18 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Nie rozumiem sensu wdawania się w takie jałowe dyskusje zarówno po jednej, jak i po drugiej stronie. Amper, poczytaj, poszukaj, tu na prawdę wszystko jest powiedziane. Fajnie, że zmieniasz garderobę, ale używaj opcji szukaj i serio, tam jest wszystko. Postów jest tysiące, ale wpisując słowa klucze łatwo to ograniczysz. A do uszczypliwości i cynizmu trzeba się przyzwyczaić i podchodzić do niego z humorem. Powodzenia. A panowie mogliby wrzucić na luz i nie najeżdżać na nowego kolegę, tylko spokojnie wskazać wątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Barbour Liddesdale czy Chip Lifestyle Quilt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Mam nadzieje, że zdjęcia może coś pomogą. Odcień niebieskiego najlepiej oddaje moje zdjęcie profilowe. Natomiast kolor szarej marynarki zdjęcie oddaje bardzo dobrze. Ps. Granatowa marynarka nie jest przybrudzona, tylko na zdjęciu nie wiadomo czemu tak wyszło U mnie ta szara marynarka wydaje się zielona (na trzecim zdjęciu). Wracając do pytania. Kolor granatowego garnituru na zdjęciu profilowym jest głęboki i dość intensywny, od razu kojarzy mi się z letnią pogodą. Szara marynarka z kolei pasuje mi bardziej do chłodniejszych dni. Ponadto na pierwszym zdjęciu ta szara marynarka wydaje się "cięższa" niż granatowa. Podsumowując, na podstawie samych zdjęć nie połączyłbym różnych części tych 2 garniturów w jeden zestaw. W ostateczności można spróbować szare spodnie w kratę z granatową marynarką (jeżeli marynarka jest matowa). Sam podejmowałem próby takiego rozkompletowania, nie wyszło. Problemem był właśnie połysk marynarki i brak połysku spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 19 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Jak bez rozpruwania buta stwierdzić, czy jest GW? Jak rozpoznać, którą metodą jest zszyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 19 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2014 http://www.rawrdenim.com/2014/04/know-welts-common-boot-welts/ http://www.theshoesnobblog.com/2011/07/shoes-part-1-construction.html To ci może nieco pomóc - wg mnie można wg tych wskazówek to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kidler Napisano 19 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2014 http://mydenimlife.com/blog/construction2/ http://mydenimlife.com/blog/construction1/ Tu masz pokazane najczęściej spotykane sposoby szycia butów: - Blake - Rapid Blake - Goodyear - Szycie norweskie - Veldtschoen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Wydaje mi się, że celem pytania było jak sprawdzić czy buty, które mamy w ręku są GYW (czy też szycie jest markowane), a nie jakie są technologie szycia obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Kto robi buty dla Hackett? Nadal C&J, czy już jakiś Zhanghou? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 19 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Wydaje mi się, że celem pytania było jak sprawdzić czy buty, które mamy w ręku są GYW (czy też szycie jest markowane), a nie jakie są technologie szycia obuwia. Poslugujac sie rysunkami z tych linkow mozna wg mnie z duzym prawdopodobienstwem stwierdzic jak szyte sa buty, ktore ma sie w reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Nawiązując do tematu, wyczytałem niedawno, że w butach wykonanych metodą Blake/Rapid teoretycznie można wymienić zużytą podeszwę; nie znalazłem jednak na forum rozwinięcia tej myśli. Chciałbym prosić o dokładniejsze wyjaśnienie tego, czy można bez problemu wymienić w takim obuwiu podeszwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Co sądzicie o tych klapach? Są dość wąskie, ale czy nie do granic absurdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Powiedziałbym, że są dość wąskie, ale nie do granic absurdu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Koleś na zdjęciu ma podobnie wąskie i moim zdaniem wcale nie wygląda źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 No właśnie, klapy są dość wąskie... ale jeśli nie absurdalnie, to już plus dodatni Całość wygląda moim zdaniem dobrze, a proporcje chyba nie są zachwiane. Koleś ze zdjęcia faktycznie mnie przekonuje Generalnie jest to kompletny garnitur, szukam czegoś na mniej formalne okazje. Jak wygląda według was całokształt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Jeżeli jesteś dosyć wysoki i szczupły to całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Panowie, szukam dobrej jakości torby/walizki, do której można sensownie schować garnitur i która nadaje się na bagaż podręczny do samolotu. Czy macie jakieś doświadczenia, gdzie warto się zaopatrzyć ze sklepów europejskich (internet najlepiej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Aaaaa! Wiedziałem, czegoś brakowało. Nie ma butonierki... więc będzie trzeba dorobić - byle nie dwie Generalnie mam 192cm wzrostu, sylwetka raczej nie typowa szczupła, bo mam po prostu dość krępą budowę ciała, ale wszystkich zbędnych kilogramów się pozbyłem i bez obaw wciskam się w marynarki slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Dawaj zdjęcie w marynarce i w koszuli, to będziemy rozmawiać :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Poslugujac sie rysunkami z tych linkow mozna wg mnie z duzym prawdopodobienstwem stwierdzic jak szyte sa buty, ktore ma sie w reku. Mam problem z określeniem metody szycia tych butów: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2961-relacja-z-farbowania-zamszu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Ale podeszwy nie pokazałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi