Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w tej niebieskiej rękawy też są zbyt krótkie? Bo, że w tych ostatnich to sam czuję, że takie są, ale dałem te zdjęcia tak bardziej poglądowo. Generalnie znaleźć koszulę z odpowiednik rękawem dla mnie to jakiś kosmos, te np. są na maksymalny wzrost niby a i tak jest cienko, może coś polecicie?

Co masz na myśli mówiąc dbanie o koszule? Jak można o nie zadbać? Szycie na miarę, to wydatek rzędu pewnie minimum 300-400 zł, chyba na chwilę obecną na to pozwolić sobie nie mogę, łudząc się, że znajdę koszule z odpowiednio długim rękawem. A na czym miała by polegać ingerencja krawcowej przy koszulach ze zbyt krótkimi rękawami? Pozdrawiam

Czy w tej niebieskiej rękawy też są zbyt krótkie? Bo, że w tych ostatnich to sam czuję, że takie są, ale dałem te zdjęcia tak bardziej poglądowo. Generalnie znaleźć koszulę z odpowiednik rękawem dla mnie to jakiś kosmos, te np. są na maksymalny wzrost niby a i tak jest cienko, może coś polecicie?

Próbowałeś TML lub CT z rękawem 36?

nietrafione zakupy, zły materiał, brak gwarancji to wychodzi taniej

Nietrafiony zakup można zwrócić (ewentualnie zakup można - w przypadku stacjonarnym - dobrze przemyśleć mierząc i macając), to samo odnośnie materiału. Zechciałbyś rozwinąć tezę o braku gwarancji przy RTW?

Skądinąd moje koszule MTM zużyły się (kołnierzyki) szybciej niż RTW z Zary (przy takim samym poziomie "dbania"), i wprawdzie dokonano naprawy, ale innemu uzytkownikowi forum analogicznej naprawy odmówiono, powołując się na zwykłe mechaniczne zużycie. Zresztą są dopasowane gorzej niż te z Zary. Nie żebym uprawiał krucjatę przeciw koszulom MTM :) , ale jak ktoś wyraźnie pisze, że mam taki a taki budżet, to nie wygłupiajmy się pisząc - parafrazując - że nie da się kupić czarnych oxfordów za mniej niż 1500 zł B) .

• Oceniam pozytywnie 1

Rękawy zaprezentowanych koszul są ok.

Jedynie ta z podwójnym mankietem mogłaby mieć nieco dłuższe.

Mówiąc szczerze, to jedynie w tej pierwszej niebieskiej mam wrażenie, że jest w miarę ok, choć mam jakąś manię, że wolałbym żeby jeszcze tam ten max 1 cm więcej było, w pozostałych mam wrażenie że jednak są nieco za krótkie, co szczególnie widać jak rękę zginam czy wyciągam do przodu, od razu rękaw mocno odsłania rękę.

Co sądzicie o przerabianiu bawełnianych chusteczek do nosa na casualowe poszetki? Pomyślałem, że można by zawinąć brzegi samodzielnie w rulonik, a dopóki się tego nie zrobi, wkładać do brustaszy złożoną w puff. Chyba nigdy nie miałem bezpośredniej styczności z bawełnianą poszetką, możliwe, że jest zupełnie inna w dotyku.

Mówiąc szczerze, to jedynie w tej pierwszej niebieskiej mam wrażenie, że jest w miarę ok, choć mam jakąś manię, że wolałbym żeby jeszcze tam ten max 1 cm więcej było, w pozostałych mam wrażenie że jednak są nieco za krótkie, co szczególnie widać jak rękę zginam czy wyciągam do przodu, od razu rękaw mocno odsłania rękę.

Rękawy już teraz są na granicy długości a po praniu jeszcze lekko się wstąpią. Sam wolę lekko dłuższe niż Twoje - odpowiednią długość reguluję dopasowaniem mankietu.

A czemu miałoby to służyć? :)

Oszczędności :) Chusteczki kosztują kilka złotych i występują czasami w całkiem przyjemnych wzorach. Nawet jeśli maszynowe wykończenie nie zadaje się do pokazania, to zawsze pozostaje tv-fold lub puff.

Przyznaję, że chcąc być sprytny kupiłem na ebayu za grosze komplet czegoś, co nazywa się handkerchief - stworzone do konkretnego, mało dekoracyjnego celu, ale kilka z nich ma dość ładny wzór (głownie kraty, ale nie tylko).

Jak się zaprasuje, to powinny być w porzadku. Chyba.

Oszczędności :) Chusteczki kosztują kilka złotych i występują czasami w całkiem przyjemnych wzorach. Nawet jeśli maszynowe wykończenie nie zadaje się do pokazania, to zawsze pozostaje tv-fold lub puff.

Przyznaję, że chcąc być sprytny kupiłem na ebayu za grosze komplet czegoś, co nazywa się handkerchief - stworzone do konkretnego, mało dekoracyjnego celu, ale kilka z nich ma dość ładny wzór (głownie kraty, ale nie tylko).

Jak się zaprasuje, to powinny być w porzadku. Chyba.

Jesli chcesz sie dekorowac chusteczkami do nosa to smialo, ale jaki jest stopien elegancji takiego dzialania sam mozesz wydedukowac. Jesli chcesz oszczedzac juz lepiej wyjdziesz na odwiedzeniu secondhandu i kupieniu tam czegos z czego bedzie sie dalo wyciac i obszyc kwadrat.

W ogóle kto w dzisiejszych czasach używa bawełnianych chusteczek do nosa? Chyba jedynie do wycierania potu z czoła, przecież to nieestetyczne i niehigieniczne, wytrzeć nos raz i taką upapraną chusteczkę chować do kieszeni.