Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do rezydentów Małopolski. Dobry szewc/zakład szewski w Krakowie, do którego bez strachu można oddać obuwie do porządnej renowacji skóry i wymiany podeszew (goodyear) - istnieje? Początkiem roku został mi tutaj polecony Bukowski, ale niestety jego pracownia w zeszłym miesiącu zniknęła z mapy miasta.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Ja bym nawet je lekko zwęził, ale długość jest odpowiednia. 

Realnie dobra długość spodni to zakres od jednego załamania z przodu (prosta linia poza tym) po idealnie prostą linię, gdzie wydłużenie o 1 cm już zaburza tę linię. 

Opublikowano

Dziekuje Panowie za opinie i wyjasnienia, bo mialem wątpliwości, wynikające z ogólnej zmiany garderoby i nabywania nowych (właściwych) przyzwyczajeń. A jaki kolor skarpetek do takiego zestawienia ? Nie wiem czy to widac ale spodnie są jasno błękitne. Czy między innymi,  lekki brąz będzie odpoiwedni ? Jasne barwy czy mocno kontrastowe, np. czerwoen z połączeniu z czerwoną lub jasno fioletową koszulą ?

Jeszcze raz dziekuje za merytoryczną pomoc.

Opublikowano

Zwężenie na dole to dobry pomysł. Wedy  nie będziesz miał wątpliwości, że długość ok. Przy obecnej szerokości musisz się pilnować, żeby za bardzo ich nie ciągnąć do góry. Mam wrażenie, że na pierwszym zdjęciu są bardziej podciągnięte i są minimalnie za krótkie w stosunku do szerokości. Na pozostałych nogawki minimalnie opierają się na nodze i jest ok. Zwężenie rozwiąże temat :).

Opublikowano

Mam pewne wątpliwości dotyczące wełny z alpaki. Nie mogę znaleźć jej w ofercie firm które powszechnie cieszą się uznaniem. Jaka jest tego przyczyna? Na jakich producentów warto zwrócić uwagę? Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Mam pewne wątpliwości dotyczące wełny z alpaki. Nie mogę znaleźć jej w ofercie firm które powszechnie cieszą się uznaniem. Jaka jest tego przyczyna? Na jakich producentów warto zwrócić uwagę? Dziękuję za pomoc

Poszukaj firm peruwiańskich:)

Opublikowano

W sierpniu będę miał okazję być przez 5 dni w Paryżu. Tak jak we Włoszech ludzie kupują buty, tak czy w Paryżu jest coś na co warto zwrócić szczególną uwagę - inaczej mówiąc - co tam kupić? :)

Pozdrawiam