Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz do tej marynarki spodnie do kompletu (bo wygląda na odd)? Co do samej muchy to ja zakładam bez wahania na śluby i wesela i nikt nigdy krzywo na mnie nie spojrzał z tego powodu.

Tak mam, dobrane spodnie.

No to poszukam jakiś ciekawych muszek. Może jest Pan w stanie coś polecić? (jakąś stronę, sklep) Bo na poszetka.com chyba nic nie dopasuję.

Opublikowano

I jeszcze następne pytanko: Mam sporą stopę. W herringu rozmiar 12 jest na styk co do milimetra a wersji w 12.5 jest strasznie mały wybór. Czy w przypadku butów zamkniętą przyszwą warto by spróbować zamówić rozmiar 12 ale G ? Bo wtedy długość też o te kilka mm zyskuje a przy zamkniętej przyszwie nie będzie problemu z rozchodzącymi się sznurówkami.

Opublikowano

Czy w przypadku knitów też należy jak ognia unikać wyrobów poliestrowych? Nie mam oporów ideologicznych, liczy się dla mnie wygląd (i cena). W krawacie tradycyjnym widzę różnicę między jedwabiem, a plastikiem, ale może krawat dziergany więcej w tej kwestii wybaczy. Przyznam, że bogata oferta tanich knitów z ebaya jest kusząca.

Opublikowano

Czy w przypadku knitów też należy jak ognia unikać wyrobów poliestrowych? Nie mam oporów ideologicznych, liczy się dla mnie wygląd (i cena). W krawacie tradycyjnym widzę różnicę między jedwabiem, a plastikiem, ale może krawat dziergany więcej w tej kwestii wybaczy. Przyznam, że bogata oferta tanich knitów z ebaya jest kusząca.

knity mają zazwyczaj wzmocnienie w części, która owija szyję, inaczej szybko by się rozpadły.

jeśli to wszystko jest zrobione z plastiku to efekt nie będzie komfortowy.

post-123-0-19728300-1369593766_thumb.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi tylko o komfort, to może zaryzykuję z jednym - najwyżej będzie tylko na imprezy, do połowy rozwiązany :)

Dostanę też knita jedwabnego, więc będę mógł je porównać.

EDIT:

Część, o której mówisz wygląda w tych krawatach tak: 

knittedtieblue2.jpg

Bardzo to będzie niewygodne?

Opublikowano

Właśnie ta "oczywista oczywistość" do mnie, zupełnie nowego w temacie, jeszcze nie przemawia. To pewnie przyjdzie z czasem, ale póki co chyba przyjdzie się cieszyć z kilku tanich knitów w fajnych kolorach.

Opublikowano

Knity poliestrowe są sztywne, przynajmniej te z którymi miałem do czynienia. Widać to na pierwszy rzut oka. Knity z jedwabiu/bawełny fajnie się "rozpływają", poliestrowe porównałbym do mocno krochmalonej koszuli, a jedwabne czy bawełniane do miękkiego oxfordu.

Opublikowano

Witam,

czy ktoś orientuje sie gdzie mógłbym nabyć koszulę ze stójką tak jak na ponizszej stronie

http://evita.com.pl/p,8,36,,,,,,,172,garnitur.html#.UaN23tg-lIs

Dziękuję za odpowiedź

Krzychu

Koszula, koszulą ale opis "stroju" robi wrażenie  :ph34r:

Garnitur z długą marynarką. Królewski styl (Royal), marynarka wykonana z fantazyjnie utkanego, dość gęstego i pełnego w chwycie żakardu o charakterystycznej grze połyskliwości i cienii, podkreślająca wyjątkowy styl tej kompozycji. W komplecie gładka kamizelka i spodnie, oraz plastron i chustka z tkaniny wzorzystej, jak marynarka.

PS. a takie koszule można znaleźć np. tu: http://www.darcyclothing.com/shop/shirts.html (podaje hasło: collarless)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Link był aby uzmysłowic rodzaj stójki w koszuli, a nie całość ubioru a tym bardziej rodzaj marketingowego opisu produktu znajdujacgo się na stronie.

PS. a takie koszule można znaleźć np. tu: http://www.darcyclot...hop/shirts.html (podaje hasło: collarless)

Rozumiem,  że nie ma możliwośc kupić takiej stójki w Polsce? Nie zwracając uwagi na rodzaj materiału wierzchniego marynarki lub kamizelki 21394705.jpg

Opublikowano

Panowie, prosiłbym o zerknięcie na poniższe zdjęcia i stwierdzenie, czy rękawy marynarki powinienem skrócić, czy szukać koszul z dłuższymi rękawami (poniżej wymiennie Wółczanka/Lambert na maksymalny wzrost 188/194 cm) ponieważ żaden rękaw z koszul przeze mnie posiadanych, nie wystaje poza rękaw marynarki, a ręce mam dość długie, dlatego zastanawiam się czy to kwestia problemu poszukiwań koszul, czy zdjęcia marynarki w tych 3 pozycjach (szczególnie w pierwszej, a więc przy naturalnie spuszczonych swobodnie rękach) świadczą, że powinienem je skrócić.

Tu marynarka ze zwykłym t-shirtem z krótkim rękawem

dsc07682kopiowanie.jpg

dsc07683kopiowanie.jpg

dsc07684kopiowanie.jpg

Tu marynarka z koszulą, której rękawy niestety nie wystają:

dsc07690kopiowanie.jpg

dsc07691kopiowanie.jpg

Koszula - Wydaje mi się, że rękaw tej koszuli jest do przyjęcia, choć gdyby był dłuższy o 1cm byłoby wg mnie lepiej (rozbieżność szerokości wynika z zapięcia guzika)

dsc07685kopiowanie.jpg

dsc07689kopiowanie.jpg

W niebieskiej koszuli rękawy chyba są najdłuższe z koszul, które kupiłem na próbę, ale poniżej jeszcze zdjęcia trzech innych koszul:

czone1.jpg

czone2.jpg

czone3.jpg

Proszę o opinie, jeśli już będę wiedział co i jak, post można usunąć bo pewnie przez sporą ilość zdjęć może utrudniać przeglądanie wątku.