constantin Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Panowie, prosiłbym o pomoc w kwestii rozmiarówki Harris Tweed, chodzi oczywiście o marynarkę Klatka 112-114, pas 107-109, wzrost 192cm. Skłaniam się ku rozmiarowi 52, ale wolałbym się upewnić. Na metkach są w zasadzie podane wymiary klatki, ale różnie to bywa - w szczególności nie wiem, czy dotyczy to rozmiaru idealnego czy maksymalnego. Moim zdaniem zacznij przymierzać od rozmiaru 54...a przy Twoim słusznym wzroście zapewne obwodzie klatki i ten rozmiar bedzie za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Zaraz znowu wyjdzie że się czepiam ale czy Harris Tweed nie jest po prostu tkaniną? http://www.harristweed.org/harris-tweed/why-harris-tweed.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Koledze chyba o to chodziło: http://www.harristweedshop.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Czy idąc na ślub i wesele do kolegi w charakterze zwykłego gościa, wypada w brustaszy mieć poszetkę? Będzie to prawodpodobnie nieco wyróżniać mnie z tłumu, dlatego pytam, czy są jakieś wytyczne dotyczące poszetki w kwestii wesela i uroczystości ślubu w kościele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Pytasz poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Nie. Jestem na tabletkach psychotropowych i mi odbija. Tak, pytam poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Poszetka się już tak spopularyzowała (a raczej wróciła do łask na nowo), że nikogo nie dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Ok, dziękuję wobec tego. Pytam, bo raczej niewiele osób będzie poszetkę miało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Czy wchodząc do kuchni (socjalnego ) w pracy gdzie jest już kilka osób nie używających poszetek powinienem moją wyjąć z brustaszy? Czy mogę jednak wejść z poszetką? To zależy, czy wesela na których bywasz odbywają się w socjalnym. Jeśli tak, to musisz sam zdecydować jak będziesz się czuł. Ja wolałem zapytać w odniesieniu jednak do standardów, czyli ślubu kościelnego i wesela w restauracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Nie. Jestem na tabletkach psychotropowych i mi odbija. Tak, pytam poważnie. Teraz nie wiem które zdanie jest prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Nie. Jestem na tabletkach psychotropowych i mi odbija. Tak, pytam poważnie. ) Nie przejmuj się. Na tym forum niemal normą już jest, że jak ktoś zadaje dla części użytkowników zbyt oczywiste pytanie, to reagują w taki sposób Myślę, że ważne jest jak złożysz poszetkę. Jesli będzie biała ułożona w skromny paseczek, to nie powinno to być przesadą. Z drugiej strony zależy to od uczestników wesela i tego, jak będzie wyglądał pan młody. Mi już nie raz w życiu zdarzyło się celowo nie brać poszetki, żeby nie wyglądać zbyt elegancko, także wszystko zależy od sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Otóż to. Ironizowanie jest tu w zupełności zbędne. Każdy bez względu na wiek i doświadczenia, może w dowolnym czasie swojego życia wkroczyć na terytoria dla niego nie do końca znane i od tego są tego typu fora, żeby właśnie znaleźć odpowiedź na swoje pytania. xkoziol: Nie porównujmy tematu wesela do wyjścia na ulicę. Bo na ulicy mijając 20 osób, ledwie 2-3 mogą być ubrane w garnitur, więc to jak wyglądamy zależy tylko od naszego pomysłu na wyrażenie siebie, a będąc na weselu na 20 osób garnitur będzie miało 20 osób, więc tu już kwestia popełnienia jakiegoś nietaktu raczej nie jest mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Jakiego nietaktu? Ja na swojej obronie miałem jako jedyny i wzorzastą poszetkę i kolorowe skarpety, a włos mi z głowy nie spadł. Więc na weselu też nie obleją, chyba, że wódką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Nietakt to byłyby jeansy i sweter na weselu, poszetka i krawat są na tym samym poziomie "elegancji", więc teraz zadaj sobie pytanie, czy załozysz krawat? Jeżeli tak, to możesz włożyć do kieszeni poszetkę. Tak swoją drogą od kiedy zacząłem nosić poszetki to nikt na nie nie zwrócił zbytniej uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Liscio, Widzę tu pewną ironię. Zadajesz zasadne i merytoryczne pytanie, wymagające ze strony rozmówcy empatii i delikatności społecznej. W zamian dostajesz reakcje skierowane do Twojej osoby, które nie są motywowane empatią i społecznym wyczuciem. Także na pytanie, czy dostaniesz w takim wypadku pożyteczną radę, masz automatyczną odpowiedź Zresztą ten schemat się powtarza co jakiś czas na tym forum, zwłaszcza, kiedy pytanie zadają osoby spoza towarzystwa Wracając do sedna - raz zdarzyło mi się pójść na wesele bez poszetki. Celowo, bo wiedziałem, jak będzie wyglądał pan młody. Nie mam ochoty wyglądać lepiej niż najważniejsza osoba tego dnia. To jest dla mnie bardzo ważna zasada. Wiem, wiem - może się zdarzyć tak, że nawet i bez poszetki można lepiej wyglądać. Owszem, ale poszetka w takim wypadku tylko pogorszy sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Każdy bez względu na wiek i doświadczenia, może w dowolnym czasie swojego życia wkroczyć na terytoria dla niego nie do końca znane i od tego są tego typu fora, żeby właśnie znaleźć odpowiedź na swoje pytania. Masz rację. Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości, nawet w tych podstawowych sprawach, smiało pytaj. A na ew. ironię zawsze można dobrą ironią odpowiedzieć. A teraz Panowie wszelkie czające się w Waszych głowach ironie, złośliwości, kąsliwe uwagi związane z tym wątkiem kończymy TU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 ostatnimi czasy odnoszę wrażenie, że z mężczyznami "dobrze" ubranymi jest tak jak kiedyś i może w pewnym stopniu też dziś z motocyklistami. widzisz takiego na ulicy, to aż chce się pomachać w geście przywitania :/ sam będę gościem weselnym w ten weekend, odgrzebałem swój garnitur, za którym niezbyt przepadałem. oddałem go w ręce pana Kruszewskiego. jest o niebo lepiej i chyba się polubimy. poszetkę na pewno wcisnę do brustaszy. w końcu też chodzi trochę o to jak ty się będziesz czuć. czy to możliwe żeby biała poszetka wystająca cienkim paskiem z kieszonki niczym u dona drapera może przyćmić ubiór pana młodego? nie jestem przekonany, sprawdzę wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 17 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Motocyklisci to chociaż się pozdrawiaja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Gdzie można dostać w polskich sklepach takie "nakładki" na buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 To są getry i raczej ich w PL nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dwaputin Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Panowie, nabyłem nowe, brązowe golfy ze skóry licowej - jeszcze w nich nie chodziłem, tylko trzymałem kilka godzin na stopach - i postanowiłem zaimpregnować je i wypolerować. Wyczyściłem je Leather Cleanerem Tarrago, następnie nałożyłem cienką warstwę dubbinu Tarrago, dwie godziny później krem Tarrago z pszczelim woskiem i na koniec, po pewnym czasie, warstwę bezbarwnej pasty Saphir Pate de Luxe. Godzinę później podjąłem próbę zrobienia na lustro czubków zgodnie z instrukcją z bloga Macaroni Tomato http://macaronitomato.blogspot.com/2011/07/lustrzany-poysk.html I tu schody. Pasta (chyba to ona) roluje się na biały proszek w trakcie polerowania. Jaka może być tego przyczyna? Jak ten problem rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Nie ma potrzeby smarowania butów dubbinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 To są getry i raczej ich w PL nie dostaniesz. zawsze można samemu http://www.wikihow.com/Make-Spats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Zastanawiam się nad kolorem wiatrówki (http://pl.burberry.com/store/menswear/jackets/brit/prod-36301241-zip-front-packaway-blouson/). Waham się między granatem, a czernią. Zamierzam nosić z jeansami i kolorowymi driving mocs. Który kolor będzie lepszy Waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Niby o gustach się nie dyskutuje, ale średnia ta kurtka. Już z musu wybrałbym coś tego typu ale z bawełnianego twillu, klasyka. Widziałeś połysk na żywo? Może być spory. Czarny będzie niefortunny, kurtka jest typowo ciepłolubna i czarny będzie się gryzł z aurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi