JakubAnderwald Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień Czy kojarzy ktoś ceny podstawowych, jednokolorowych polo z Bytomia w ostatnich miesiącach? Widzę że są po 130 zł, kiedyś były w promocjach po 40-50 zł za sztukę. Czy te 130 to już teraz normalna cena, czy przyczaić się na promocję bo jest szansa że będzie sporo taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień W takich cenach są w okolicach sierpnia w promocjach jak kupisz trzy. W zimie w ofercie są pojedyncze sztuki, ponieważ handluje się innym asortymentem. Aczkolwiek, coś tam zapowiadali na jesieni, że wracają do lepszych materiałów, więc może tak ostro ciąć nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień Gdzie kupie proste chinosy z wyższym stanem w stylu Armoury Sport Chinos? Do 500zł. Najchętniej beżowe, naturalne, albo oliwkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klient Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień pytanie do doświadczonych w przeróbkach. Potrzebuje poszerzyć w pasie spodnie garniturowe o ok. 4cm. Zapas jest. Pytanie, czy przy poszerzeniu o te 4 cm spodnie nie zgubią kształtu. Zazwyczaj poszerzałem / zwężałem max 2 cm. Co myślicie, warto ryzykować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień To normalna przeróbka w zakresie, żadne "ryzyko". 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz_W Napisano 23 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień Co myślicie o tych butach? https://eobuwie.com.pl/p/polbuty-lord-premium-brogues-5501-natural-leather Firma godna polecenia? Nadadzą się do beżowego garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaudiusz28 Napisano 2 Maj Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj (edytowane) Kupiłem Loafers Berwick 4545-K1 https://berwickshoes.com/gb/4545-k1-box-calf-black.html Niestety, rant buta jest na tyle twardy, że stojąc/idąc, czuję dość mocny ucisk. Dokładne miejsce zaznaczyłem poniżej. Mogę je jeszcze zwrócić. Rozejdą się, czy z Waszego doświadczenia nie warto ryzykować? Różnica pomiędzy stanem aktualnym a docelowym musiałaby być spora. Na tę chwilę mógłbym spróbować je rozbić młotkiem lub w nich trochę posiedzieć - nawet o krótkim spacerze nie ma mowy. pic url: https://i.imgur.com/BEPrCCa.png Edytowane 2 Maj przez grozny28 Zdjęcie się nie ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 2 Maj Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj Zdjęcie się nie ładuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaudiusz28 Napisano 2 Maj Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2 hours ago, tryhp3 said: Zdjęcie się nie ładuje. Dzięki:) Wrzuciłem na zewnętrzny serwer - powinno się już ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Maj Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj W tym miejscu buty będą się delikatnie przesuwać w górę i dół z każdym krokiem i na względny komfort musiałbyś długo czekać. Jeśli nie była to jakaś wyjątkowa okazja, zwróciłbym je. Można też użyć Shoe-eze i plastra Compeed i próbować przetrzymać, ale potrzebne będzie sporo cierpliwości. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaudiusz28 Napisano 4 Maj Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj On 5/2/2024 at 7:44 PM, lubo69 said: W tym miejscu buty będą się delikatnie przesuwać w górę i dół z każdym krokiem i na względny komfort musiałbyś długo czekać. Jeśli nie była to jakaś wyjątkowa okazja, zwróciłbym je. Można też użyć Shoe-eze i plastra Compeed i próbować przetrzymać, ale potrzebne będzie sporo cierpliwości. Dzięki:)! Żadna okazja - kupione w regularnej cenie, więc zwrócę i spróbuję innego modelu (najpewniej Meermin). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 6 Maj Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj Możecie polecić kogoś do naprawy kurtki skórzanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Maj Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj @Grafa, Andy-fashion, Śląska 86, Łódź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 8 Maj Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj Panowie, potrzebuję konsultacji. Czy marynarka z tkaniny jakiej jak na zdjęciu nadaje się Waszym zdaniem do noszenia solo z chinosami? Oczywiście nie rurkami, ale czy sama bawełna u dołu, która będzie widocznie pomięta w przeciwieństwie do góry będzie tu przeszkodą? Marynarka to Havava z nakładanymi kieszeniami, ciemny granat 100% wełna hop-sack jak mniemam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 8 Maj Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj Ze swojej strony - nosiłbym bez zastanowienia z każdymi bawełnianymi chino - beżowe; białe; kremowe; bordo. Na dokładkę, w jesienno-zimową aurę sztruksy i flanele. Starając się być bardziej obiektywny - unikałbym chino bawełnianych z bardzo gładkiej bawełny oraz ogólnie materiałów z gładkiej wełny - ze względu na wyraźny splot i duży odcięcie. Natomiast to jest rada dla kogoś, kto chce bardzo bezpiecznie się ubierać. PS Ja chętnie taką marynarkę łączę z krawatem, którego materiał ma wyraźną strukturę (mieszanki wełny; lnu; bawełny i jedwabiu) + gładka koszula. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 8 Maj Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj Mam albo tę albo bardzo podobną marynarkę. Moim zdaniem z chinosami wygląda nie najlepiej. Lepszym połączeniem są albo lniane spodnie, albo jeansy. Pognieciona bawełna wygląda nie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 8 Maj Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj Dam Wam Panowie kontekst, to może wtedy ktoś lepiej mi doradzi. Otóż przyjąłem za zadanie ubranie znajomego, który potrzebuje mieć jakiś elegancki ubiór na specjalne okazje - jakieś wesele, komunia, wyjazd w goście do teściów, czy pójście w niedzielę do kościoła. Zamysł mam taki, aby był to taki klasyczny, letni zestaw koordynowany - granatowa marynarka i jasne spodnie (popielate bądź kremowe / ecru). Docelowo chciałbym, aby taka marynarka była możliwie jak najbardziej uniwersalna - nadawała się zarówno do spodni wełnianych, jak i tradycyjnych chinosów. Ta marynarka ze zdjęcia jest dobrym kandydatem z racji tkaniny - ładny granat, hop-sack bez podszewki, nakładane kieszenie, samoobsługowa wełna, do szczęścia brakowałoby mi jakiejś subtelnej kraty by to trochę "ucodziennić". Problem jaki w niej widzę to to, że ta faktura jest widoczna jedynie z bliska i mimo jej małej grubości układa się niezwykle gładko. Obawiam się przy tym, że z większej odległości będzie się trochę gryzła z chinosami, które jednak nie układają się aż tak gładko. Robimy to po taniości, a ta marynarka była jedną z nielicznych, która spełnia większość warunków. Powiedzmy też, że środowisko, w którym obraca się ta osoba raczej nie zawiera ortodoksów męskiej elegancji, więc pewne granice możemy ciut przekroczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 8 Maj Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj Taka marynarka będzie pasować do większośći spodni poza gładkimi garniturowymi z połyskiem. Tutaj masz trzy marynarki typu hopsack (w tym dwie granatowe) z różnymi typami spodni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 8 Maj Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 1 godzinę temu, Coven napisał: Powiedzmy też, że środowisko, w którym obraca się ta osoba raczej nie zawiera ortodoksów męskiej elegancji, więc pewne granice możemy ciut przekroczyć. Myślę, że w takim razie ujdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigpoppa Napisano 10 Maj Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj Słuchajcie, kupiłem spodnie w SuitSupply moze ze dwa tygodnie temu, założyłem moze z 5 razy, a w kroku są przetarte już tak, ze myślałem ze wzialem stare do ręki przez pomyłkę. Ja rozumiem wszystko, ale no bez przesady. Z czego to jest robione Haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 10 Maj Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj Wełna? Przetarte czy zmechacone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kniew96 Napisano 12 Maj Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj Gdzie teraz warto kupić koszule w budżecie 200-300 zł? Interesują mnie klasyki, biała i błękitna, z kołnierzem włoskim/półwłoskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 12 Maj Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 3 minuty temu, kniew96 napisał: Gdzie teraz warto kupić koszule w budżecie 200-300 zł? Interesują mnie klasyki, biała i błękitna, z kołnierzem włoskim/półwłoskim. Proponuje sprawdzić ofertę: https://martinandmoore.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 12 Maj Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj Ewentualnie https://e-merceria.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 13 Maj Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj Pytanie kapeluszowego ignoranta - na Zalando Lounge był ostatnio kapelusz Borsalino, który kupiłem z ciekawości. Opisany jest jako model Alessandria, jak się to wpisze w google wyskakują same fedory, ale tu korona jest jakby nieuformowana - to znaczy że można to zrobić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi